Laptopból csúcs zenejátszó by Hegel

A Hegel HD11 32 bites high end DA konverter megérkezett Magyarországra is

2012. január 20., péntek, 07:05

Hegel audio hifi HD11 DAC DA konverter high end Hegel DAC

Újabb kütyüvel erősíti kínálatát a Hegel, mint kompromisszummentes megoldásai miatt igen népszerű high end hifi gyártó. Jövevényük, a HD11 egy aprócska doboz, melynek kizárólagos célja, hogy digitálisan tárolt zenéinket a létező legjobb minőségben alakítsa analóggá.

A Hegel HD11 ötvözi a modern igényeket azzal a felfogással, ami miatt jogosan pozícionálják a ?top of the line? szegmensben előkelő helyre a Hegel márkát. A HD11 belsejében 32 bites nagyfelbontású D/A konverter dolgozik, ami annyit tesz: mindegy, milyen jelet küldünk az egységnek, azt ő legjobb tudása szerint fogja feldolgozni. A készüléken találunk digitális koaxiális és optikai bemeneteket egyaránt, számítógépes zenehallgatók külön örülhetnek az USB csatlakozónak. A HD11 megépítésekor olyan eljárásokat alkalmaztak, mint a Hegel-féle impedancia kiegyenlítő technológia, mely az átvitelkor kialakuló jitter mennyiségét redukálja jelentős mértékben.,Illetve az egyedi ?újraidőzítési? rendszer (kifejezetten a Hegel által tervezve) is hasonló funkciót, a hangminőség maximális szintre emelését tölt be ? még akkor is, ha mindössze egy laptopról szeretnénk zenét hallgatni.

Az analóg RCA és XLR kimenetekkel felvértezett Hegel HD11 specifikációja enyhén szólva lenyűgöző: aprócska mérete ellenére 3,5 kg-ot nyom, ez annak is köszönhető, hogy belsejében toroid transzformátor kapott helyet,no meg néhány 30 000 ?F-os kondenzátor. A készülék által közvetített teljes frekvenciatartomány 0 Hz-től 50 kHz-ig terjed, torzítása kevesebb, mint 0,0007% (!). A távirányítóval ellátott Hegel HD11 tudásáért persze azért fizetnünk is kell, kis hazánkban 269 000 forintos áron szerezhető be, ami nagyon magas, viszont a high-end kategóriához mérten mégis korrektnek mondható.

www.audiocentrum.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.