Komoly mélyláda a Yamahától

2015. április 20., hétfő, 18:40

Yamaha audio hifi házimozi hangfal hangszóró mélyláda Yamaha hangfal Yamaha mélyláda házimozi mélyláda aktív mélyláda

Házimozis újdonságról kaptunk hírt a Yamaha háza tájáról, amely az aktív szubbasszus sugárzó sorozatuk jelenlegi legnagyobbja. Szép, kerek típusszámot kapott: NS-SW1000, amiről bizonyára minden házimozi rajongó kitalálta, ezzel a beépített erősítő teljesítményére utaltak.

Arról nem szól a fáma, hogy folyamatos, vagy csúcsteljesítményt kell ez alatt érteni, de az áramellátást biztosító transzformátor 10,2 kilogrammos tömegéből inkább az előbbire tippelünk. Ha már súlyt emlegetünk, (reményeink szerint hamarosan emelgetni és tesztelni is fogjuk ezt az összesen 42 kilogrammos szörnyet) a 30 centis hangszórót befogadó doboz üresen 19 kilót nyom, ami a 25 és 36 milliméteres (MDF) falvastagságból és a belső merevítésekből adódik össze.

Yamaha NS-SW1000 aktív mélyláda

Külső borítása magas fényű, fekete vagy fehér zongoralakk, valamint fekete dombornyomásos laminát lehet, kivéve az előlapját, ami alumíniumból készült. A matt változatot dedikált moziszobákba ajánlják, mert nem csillan meg rajta a projektor fénye.

Yamaha NS-SW1000 aktív mélyláda

Az alumínium öntvénykosaras, dupla mágneses hangszóró, kevlár kompozit membránjának mozgását a Yamaha régóta alkalmazott és bevált Active Servo Technology rendszerének továbbfejlesztett, Advanced YST II változata tartja kordában, biztosítva a hibátlan szubbasszus reprodukciót. Az oldalt elhelyezett basszreflex nyílás egészen különleges kialakítású, amit Twisted Flare Port névre kereszteltek. Feladata a rajta átáramló levegő turbulenciájának megakadályozása, nehogy bármiféle oda nem illő mellékzörej zavarja a hallgatóságot. Eme csúcs mélynyomó frekvencia-átvitelének alsó határértékeként, 18 hertzet adott meg a gyártó, majd ezt is ellenőrizzük a hamarosan elkövetkező, alapos teszt keretein belül.

Yamaha NS-SW1000 aktív mélyláda

Végül, de nem utolsósorban egy kis ECO-téma: a Yamaha komolyan veszi az energiatakarékosságot, amit digitális erősítőjének mindössze 0,3 wattos készenléti teljesítményfelvétele bizonyít.

A Yamaha NS-SW1000 aktív mélyláda május végén érkezik Magyarországra, akkortól majd kipróbálható és megvásárolható (499 999 forintért) a hazai importőr Extreme Audio  bemutatótermében, és a viszonteladóknál.

www.extremeaudio.hu

europe.yamaha.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.