Készre szerelt Neotech kábelek hangrendszer fejlesztéshez

2021. június 4., péntek, 18:30

Neotech audio hifi kábel audio kábel hifi kábel Neotech kábel

A KáCsa Audió kínálatának egyik fontos alappillére a tajvani székhelyű Neotech. Tanulva az elmúlt év(tized)ek tapasztalataiból és visszajelzéseiből, most jelentősen bővült a KáCsa standard hosszúságú, azaz készre szerelve megvásárolható kábeleinek kategóriája. Ezzel a Neotech iránt érdeklődők a korábbiakhoz viszonyítva lényegesen átláthatóbb képet kaphatnak a gyártó termékeiről.

Neotech RCA kábelNeotech RCA kábelNeotech RCA kábelNeotech RCA kábel XLR kábelNeotech XLR kábelNeotech XLR kábelNeotech audio kábelNeotech hangfalkábelNeotech hangfalkábelNeotech tápkábelNeotech tápkábelNeotech tápkábelNeotech tápkábel

Szélesebb választék a hifi rendszerek építőinek

A Neotech legnépszerűbb kábeleinek zöme alapértelmezetten csak dobon, tehát folyóméterre megvásárolható. Ennek előnye, hogy a vevő döntheti el, hogy mekkora hosszúságban szeretné a hifi/házimozi/stúdiótechnikai stb. rendszerébe szánt összekötő elemeket. Minél magasabb minőségű kábelre kerül sor, annál többen tartják szem előtt a hosszúságot, hiszen egy ultra high end termék esetén néhány centiméter is komoly összegbe kerülhet.

Viszont a méterre kapható kábel többnyire a DIY, azaz "csináld magad" beállítottságúak preferált opciója. Utánajárást és tudatosságot igényel, hogy a csatlakozó pontosan illeszkedjen, illetve ne fogja vissza a hangkaraktert. Mások jobban szeretik, ha eleve elkészítve, készre szerelve áll rendelkezésre a kiszemelt portéka.

Neotech hangfalkábel

Neotech kábelfajták

A Neotech temérdek felépítésű és minőségi kategóriájú kábelt kínál a kezdő hifi mezőnytől a high end szintig. Gyakran kísérleteznek a fémanyagok összetételével, illetve a geometriával (bizonyos típusok pl. nem vékony szálakból sodort vezetőt, hanem lapos profilú, vagy akár különböző vastagságú fémeket tartalmaznak), az árnyékoló rétegek összetételével és a vezető keresztmetszet variálásával is.

Neotech RCA kábel XLR kábel

Analóg és digitális összekötőket (NEI és NEMOI sorozat), hangfalak csatlakoztatására szolgáló vezetékeket (NES és NEMOS család) és tápkábeleket (NEP széria) is gyárt a Neotech, melyek a globálisan "középkategóriának" nevezett, megfizethető mezőnnyel indulnak a csúcsminőségű rendszerek kiegészítésére szolgáló, abszolút high end-ig.

Neotech tápkábel

Az olcsóbb típusokban OFC, azaz oxigénmentes réz vezetőanyag található egyszerűbb (pl. PVC és pamut) szigetelőanyagokkal. A drágább szériák a gyártó nevéhez fűződő OCC technológiát tartalmazzák, melynek során a vezetőanyagot monokristályos szerkezetűvé alakítják. A drágább típusok esetében előfordul teflonos és/vagy légcsöves szigetelés is annak érdekében, hogy kisebb legyen a fémszálak közötti elektromágneses interakció.

Neotech tápkábel

Az elit kategóriát képviselő (natúr, vagy ezüstözött bevonatú) OCC rézből készült gyártmányokból néhányat már mi is kipróbáltunk (pl. NES-3001 vagy NES-3003II hangsugárzó kábelek, a dobogó legmagasabb fokán pedig a monokristályos ezüst szerepel.

Neotech hangfalkábel

Miért jobb készre szerelve?

Annak köszönhetően, hogy a KáCsa Audió saját technikusai által, Budapesten összeszerelt Neotech kábeleket is értékesít, kedvezőbb árat biztosíthat ahhoz képest, mintha a Neotech által szerelt (és extra csomagolással ellátott) terméket választana a vásárló. A kész kábelekkel arra a gyakori kérdésre is választ kap a vevő, hogy bizonyos modellekhez (például az audiofil kvalitású NEI-3001III vagy a színezüst vezetőből gyártott NEI-1002) milyen csatlakozót érdemes választani?

Neotech audio kábel

A KáCsa Audió munkatársai a vásárlók visszajelzéseire és hazai, illetve nemzetközi hallgatói tesztekre alapozva dönthették el, hogy adott kábelhez melyik az ideális paramétereket és optimális hangminőséget eredményező dugó. Nem utolsósorban jelentős előny, hogy így sokkal több kész kábel közül válogathatnak azok, akik vásárlás előtt még nyugodt körülmények között, saját rendszerükben is meghallgatnák a kiszemelt darabot.

Neotech XLR kábel

Otthoni kipróbálás, avagy a puding próbája

A KáCsa Audió által forgalmazott, készleten lévő kész kábelek szinte bármelyike, előzetes egyeztetést követően, tesztelhető a potenciális vásárló otthonában is. Így a felhasználó összemérheti több termék tudását, illetve meggyőződhet róla, hogy saját rendszerében miként funkcionál a kiszemelt kábel.

A kipróbálásra egy hetet biztosítanak, ami sokszor szükségszerű is, figyelembe véve, hogy idővel a rendszer és a benne lévő kábel is úgymond járatódik. Általában 2-3 napig tartó használat után sok zavaró hiba egész egyszerűen eltűnik a hangképből. Ha bizonyos feltűnően frusztráló tényezők a tesztidőszak végére sem szűnnek meg, akkor a megoldás másik kábelnél, komponensnél vagy beállításnál keresendő.

Neotech RCA kábel

Természetesen az is lehetséges, hogy a vásárló a kipróbálás és a mintadarab visszaadása után ugyanazt a kábelt rendelje meg a KáCsa Audiótól, akár néhány centivel rövidebb vagy hosszabb kiszerelésben. Érdemes élni a lehetőséggel!

kacsa-audio.hu

Neotech tápkábel

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.