Startoltak a Denon Dolby Atmos házimozi erősítői

2014. július 2., szerda, 12:35

Denon X4100 X5200 Dolby Atmos audio házimozi erősítő házimozi erősítő Denon házimozi Dolby Atmos erősítő Denon házimozi erősítő Denon Dolby Atmos

A Denon bejelentette vadonatúj felsőkategóriás házimozi erősítőit, melyek ezúttal nem (csak) az UHD, a 3D vagy az internetes szolgáltatások, hanem egy friss keletű térhatású technológia, a Dolby Atmos elérését biztosítják.

AVR-X4100W és AVR-X5200W néven kerül forgalomba a Denon két legújabb házimozi erősítője, melyek a cég felső kategóriás kínálatába ékelődnek be. Az említett típusok lesznek a márka első AV receiverei, amelyek támogatják a Dolby legújabb, Atmos nevezetű mozis hanghatását.

Dolby Atmos logo

A Dolby Atmos olyan magassági szatellit sugárzók hajtását teszi lehetővé, amelyek nem körülöttünk, hanem fölöttünk, a mennyezetről szólalnak meg. Elérhetőek lesznek egyes gyártóknál majd Dolby Atmos megszólaltatására kifejlesztett hangfalak is. Ezek alkalmazása esetén nincs szükség mennyezeti hangsugárzókra, mert az álló, Atmos kompatibilis hangfalak felső részére külön beépítenek egy hangszórót, ami 45 fokos szögben felfelé sugároz. Ilyenkor a mennyezeti visszaverődésekből kapjuk a felső csatornák hangját.

A Dolby Atmos minden olyan Denon házimozi erősítőben megtalálható lesz, amely futtatni képes az Audyssey MultiEQ XT32 kalibrációt. 9 csatornás Atmos támogatottság esetén a meglévő 5.1 vagy 5.2 csatornakiosztást kiegészíthetjük 2 vagy 4 db felső szatellit sugárzóval, ugyanez a 11 csatornás modellek esetében 7.1 vagy 7.2 összeállításhoz adódhat hozzá.

Denon AVR-X5200W Dolby Atmos házimozi erősítő hátlap

Mindezek mellett ?természetesen? olyan extrákban sincs hiány, melyeket az előző években már megszokhattunk: 3D, nagyfelbontású mintavételezés, internetes zeneszolgáltatások, beépített WiFi és hasonlók.

A Denon újdonságai várhatóan idén szeptembertől Magyarországon is megvásárolhatóak lesznek, pontos árukról a hivatalos forgalmazónál és a márkaboltokban lehet majd érdeklődni.

hu.horn.eu

www.denon.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.