John Williams Live in Vienna Dolby Atmos Blu-ray

2020. szeptember 9., szerda, 21:05

lemezajánló Blu-ray Atmos Dolby Atmos Atmos Blu-ray zeneajánló

Hans Zimmer Dolby Atmos hangrendszeren rögzített Live In Prague kiadványa igazi fordulópontot jelentett az otthoni többcsatornás zenehallgatás területén, hiszen megmutatta azt, hogy ez az eljárás milyen különbséget is jelenthet a felvett elő zenei anyagok között. Augusztus 14-től a filmzene világának másik óriása, John Williams is él a Dolby Atmos koncertögzítés lehetőségével, hiszen a Dolby egyesítette erőit a neves klasszikus Deutsche Grammophon kiadóval, hogy megjelentesse a szerző Live in Vienna koncertjét Dolby Atmos-ban Blu-ray lemezen, Amazon Music HD-n, és Echo Studio streamingekkel.

John Williams Dolby AtmosJohn Williams

A koncertet egyszerre rögzítették és keverték az Atmos rendszerben, hogy maximálisan kihasználják annak hatékonyságát és hitelességét, amellyel a formátum az otthoni kényelemben újjáteremti az élő zenei élményhez kapcsolódó tér, dráma, erő és részletesség érzetét. A koncerten Williams vezényli a Wiener Philharmoniker zenekart a világhírű bécsi Musikverein színpadán, ahol elhangzanak a leghíresebb filmzenéi. A teljes zenekarhoz időnként csatlakozik Anne-Sophie Mutter hegedűszólista, aki számos Williams-partitúrát játszik, amelyeket kifejezetten egyéniségéhez igazítottak. Ide tartozik Hedwig témája a Harry Potter filmekből, az Ördög tánca az Eastwicki boszorkányokból és a Sabrina zenéje is, közben természetesen a Star Wars vagy Indiana Jones filmek zenéiről sem kell lemondanunk.

John Williams

Williams hosszú pályafutásának, így sokrétűségének köszönhetően jobban élhet a Dolby Atmos kínálta lehetőségekkel, mint a legtöbb zeneszerző, tehát nem meglepő, hogy ezt mondta bécsi koncertjének felvételéről: "Olyan rangos helyszínen, mint a Musikverein, fellépni a csodálatos Wiener Philharmonikerrel és az összehasonlíthatatlan Anne-Sophie Mutterrel valóban nagyon nagy kiváltság volt. Örülök, hogy a hallgatókkal megoszthatjuk ezt az élményt a Dolby Atmos speciális technológiáján keresztül."

A felvétel természetesen zenei kiadványon is elérhető, úgymint CD és vinyl.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.