John Williams Live in Vienna Dolby Atmos Blu-ray

2020. szeptember 9., szerda, 21:05

lemezajánló Blu-ray Atmos Dolby Atmos Atmos Blu-ray

Hans Zimmer Dolby Atmos hangrendszeren rögzített Live In Prague kiadványa igazi fordulópontot jelentett az otthoni többcsatornás zenehallgatás területén, hiszen megmutatta azt, hogy ez az eljárás milyen különbséget is jelenthet a felvett elő zenei anyagok között. Augusztus 14-től a filmzene világának másik óriása, John Williams is él a Dolby Atmos koncertögzítés lehetőségével, hiszen a Dolby egyesítette erőit a neves klasszikus Deutsche Grammophon kiadóval, hogy megjelentesse a szerző Live in Vienna koncertjét Dolby Atmos-ban Blu-ray lemezen, Amazon Music HD-n, és Echo Studio streamingekkel.

John Williams Dolby AtmosJohn Williams

A koncertet egyszerre rögzítették és keverték az Atmos rendszerben, hogy maximálisan kihasználják annak hatékonyságát és hitelességét, amellyel a formátum az otthoni kényelemben újjáteremti az élő zenei élményhez kapcsolódó tér, dráma, erő és részletesség érzetét. A koncerten Williams vezényli a Wiener Philharmoniker zenekart a világhírű bécsi Musikverein színpadán, ahol elhangzanak a leghíresebb filmzenéi. A teljes zenekarhoz időnként csatlakozik Anne-Sophie Mutter hegedűszólista, aki számos Williams-partitúrát játszik, amelyeket kifejezetten egyéniségéhez igazítottak. Ide tartozik Hedwig témája a Harry Potter filmekből, az Ördög tánca az Eastwicki boszorkányokból és a Sabrina zenéje is, közben természetesen a Star Wars vagy Indiana Jones filmek zenéiről sem kell lemondanunk.

John Williams

Williams hosszú pályafutásának, így sokrétűségének köszönhetően jobban élhet a Dolby Atmos kínálta lehetőségekkel, mint a legtöbb zeneszerző, tehát nem meglepő, hogy ezt mondta bécsi koncertjének felvételéről: "Olyan rangos helyszínen, mint a Musikverein, fellépni a csodálatos Wiener Philharmonikerrel és az összehasonlíthatatlan Anne-Sophie Mutterrel valóban nagyon nagy kiváltság volt. Örülök, hogy a hallgatókkal megoszthatjuk ezt az élményt a Dolby Atmos speciális technológiáján keresztül."

A felvétel természetesen zenei kiadványon is elérhető, úgymint CD és vinyl.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.