George Harrison All Things Must Pass lemezének 50. évfordulója

2021. szeptember 4., szombat, 12:50

lemez lemezajánló zeneajánló vinyl CD-lemez vinyl lemez

A legtöbb rajongónak van kedvenc Beatle-je, de nem sok vita folyik arról, hogy melyik Beatles szólóalbum a legjobb. Ez George Harrison All Things Must Pass című eposza.

George Harrison All Things Must Pass 50th AnniversaryGeorge Harrison All Things Must Pass 50th AnniversaryGeorge Harrison All Things Must Pass 50th Anniversary Uber Deluxe EditionGeorge Harrison All Things Must Pass 50th Anniversary Uber Deluxe EditionGeorge Harrison

1970 novemberében, mindössze hét hónappal a csoport felbomlásának késői megerősítése után jelent meg, és az elfojtott ragyogás fogalmának szinonimájává vált. Amióta 1963-ban először jelent meg szerzeménye egy Beatles lemezen Don’t Bother Me címmel, Harrison nagyrészt sikertelenül küzdött azért, hogy dalait a zenekar a lemezeire tegye, így hatalmas anyagi lemaradása volt, és mély csalódottsága, amiért eredménytelenül megpróbálta megtörni a John Lennon-Paul McCartney dalszerzői fojtást, ami a csoport felbomlásának egyik fő okozója volt. Ez az oka annak is, hogy az All Things Must Pass ilyen remekmű, hiszen egész addigi pályafutása során ennek érdekében dolgozott.

George Harrison All Things Must Pass 50th Anniversary

Az örökké alulértékelt Harrison nagyon termékeny volt, hiszen írt, társszerző és producer volt, valamint játszott a Cream, Billy Preston, Doris Troy és Jackie Lomax és mások albumain. Elmerült az indiai és az elektronikus zenében, és még legjobb barátjához, Eric Claptonhoz is csatlakozott egy rövid turnéra az amerikai Delaney & Bonnie kombóval. Meghívták Woodstockba, ahol inkább Bob Dylannel lógott, aztán közösen megírták az I'll Have You Anytime című nyitó számot.

George Harrison All Things Must Pass 50th Anniversary Uber Deluxe Edition

Minden előkészület és felgyülemlett inspiráció megvalósult ezen a figyelemre méltó albumon, amelyet eredetileg két vinyl LP-ként adtak ki, valamint a Harrison által összegyűjtött zenészek bónuszlemezével.

George Harrison All Things Must Pass 50th Anniversary Uber Deluxe Edition

Clapton mellett Starr és Preston, Dave Mason és Peter Frampton gitározik, Klaus Voorman a basszusgitáros, Gary Wright és Gary Brooker a billentyűsök, Alan White a dobos, és csatlakoztak a Derek and the Dominos zenészei is. Róluk ugye elég elmondani, hogy a Layla című dalt közösen hozták össze Claptonnal, aminek unplugged változata a kilencvenes években is hatalmas sikert ért el!

Az eredmény egy dicsőséges, égi üvöltés, hiszen a tucatnyi páratlan zenész gyakran élőben játszott, a dalok viszont gondosan felépítettek, és részletgazdagok.

George Harrison

Az új mix, amelyet Dhani Harrison készített, és amelyet a tripla Grammy-díjas mérnök, Paul Hicks (The Beatles, The Rolling Stones, John Lennon) kevert, az albumot frissítéssel alakítja át, így fényesebb, teltebb és jobb lesz, mint valaha volt. A formátumok különböző érdekességeket tartalmaznak, beleértve az Olivia Harrison által összeállított albumot, az eredeti album plakátját és még sok mást.

A limitált Uber Deluxe Edition magába foglalja az albumot 8 LP és 5 CD, valamint Blu-ray lemezeken, egy kézművesek által tervezett faládában, két elegánsan tervezett könyv kíséretében, tisztelegve Harrison kertészkedés és a természet iránti szeretete előtt.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.