Itt a FiiO Q5 mobil DAC

2018. február 26., hétfő, 09:50

FiiO audio hifi DAC erősítő DSD DAC USB DAC fejhallgató erősítő FiiO DAC FiiO DSD DAC FiiO ejhallgató erősítő

DSD-képes, hordozható fejhallgató erősítőt mutatott be nemrégiben a FiiO. A Q5 néven boltokba kerülő készülék már itthon is megvásárolható.

FiiO Q5 DSD DACFiiO Q5 DSD DACFiiO Q5 DSD DACFiiO Q5 DSD DACFiiO Q5 DSD DACFiiO Q5 DSD DACFiiO Q5 DSD DAC tartozékokFiiO Q5 DSD DAC AMP modulFiiO Q5 DSD DACFiiO Q5 DSD DAC AK4490ENFiiO Q5 DSD DAC XMOSFiiO Q5 DSD DACFiiO Q5 DSD DAC

A FiiO Q5 messziről úgy tűnhet, mintha egy X7 Mark II lenne, csak a kijelző nélkül. Méreteit tekintve valóban hasonló, sőt, ugyanolyan cserélhető erősítő modul (AM3A) található rajta, mint az említett mobil lejátszón.

FiiO Q5 DSD DAC AMP modul

A kártyapaklinál alig nagyobb eszköz tudása összetetteb, mint a hasonló méretű vetélytársaké. Belsejében 384 kHz/32 bites mintavételezéssel dolgozó DAC chipek (2 db AK 4490EN) rejtőznek, támogatja a natív DSD kódolást, emellett hivatalosan is kompatibilis az Apple mobileszközeivel.

FiiO Q5 DSD DAC AK4490EN

Utóbbi azt jelenti, hogy nem csak számítógép, hanem okostelefon vagy tablet is lehet a forráseszköz (Android támogatottságról egyelőre nincs tudomásunk). További hab a tortán, hogy aptX-képes Bluetooth vevő funkciót is kapunk, ami a kényelemre, vagyis vezeték nélküli szabadságra vágyó felhasználóknak lehet vonzó extra.

FiiO Q5 DSD DAC

Egyébiránt a szokásos FiiO megépítettséget kapjuk, alumínium készülékházzal és szépen kidolgozott kezelőszervekkel valamint oldalra igazított, mechanikus jelszint vezérlővel. A beépített, 3800 mAh kapacitású akkumulátor a DAC használata esetén kb. 10 órányi üzemidőre lehet elég.

FiiO Q5 DSD DAC tartozékok

A FiiO Q5 fejhallgató erősítővel egybeépített DA konverter már Magyarországon is megrendelhető 119 990 forintért.

www.fiio.hu

FiiO Q5 DSD DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.