ISE 2013 - Steinway Lyngdorf

2013. február 19., kedd, 16:30

ISE ISE 2013 Steinway Lyngdorf Steinway Model LS Boundary Sub Steinway Model D hangfal hifi házimozi audio kiállítás beszámoló

Míg sok hangfalgyártó cég arra törekszik, hogy minél kompaktabb termékeket fejlesszen, addig a Steinway Lyngdorf méretet és pénzt nem sajnálva szögezi székhez a hallgatókat. Mi is belefüleltünk az idei ISE kiállításra elhozott Steinway hangsugárzókba, melyeknek egy több mint 50 négyzetméteres, fekete függönyökkel körbevont szobát szántak. No nem mintha a Steinway Model LS nem férne el egy kisebb helyen, viszont ahhoz, hogy kellően ?kitombolja? magát, valóságos palotára van szükség.

A Steinway nem tért el a korábbi kiállításokon alkalmazott recepttől. Ezúttal is gondoskodtak arról, hogy némi exkluzivitással fűszerezzék a demonstrációt ? hangfalaikat apró LED lámpák világították meg alulról, melyek a hallgatói szoba néma sötétjében valóságos monstrumként hatottak. Ami azt illeti, a bő 2 méter magas Model LS Concert frontsugárzók, aranyozott berakásaikkal nem a hétköznapiságot sugallták. És akkor még nem is beszéltünk a valamivel hátrébb tessékelt, toronyba épített Steinway Model LS Boundary Sub mélysugárzókról.

ISE 2013 Steinway Lyngdorf Model LS

Hogy a tornyok erőelosztását kordában tartsák, a Steinway Lyngdorf által kifejlesztett Room Perfect szobamérő rendszerrel hangolták össze a hangfalakat. Mint egy hagyományos házimozinál, itt is mérőmikrofont alkalmaznak, hogy a távolságok és csúcsértékek minden csatornán egyformán jól legyenek kalibrálva. A cég munkatársa szerint azonban másnak is köszönhető az LS rendszer átütő dinamikája: a center, front és háttércsatornák alsó frekvenciáit teljes egészében összefésülik a mélysugárzó jelével, így állításuk szerint kisebb torzítást és jobb tér-érzetet kapunk. Ami azt illeti, a demonstráció során tényleg nem tudtuk megállapítani, hogy honnan érkeznek a basszusok.

A Vasember 3 kivételével mindegyik felvétel lenyűgözött bennünket, előbbi esetében már erősen túlzó mennyiségű mélyeket pumpált a Model LS hangsugárzó ?hadserege?. A Sting koncertfelvétel és a vadnyugati, lövöldözős jelenetek előnyösen mutatták be a rendszer erejét és részletező képességét is.

ISE 2013 Steinway Lyngdorf Model D

Érdekes, hogy a Steinway idén ?kimerészkedett? barlangjából, ugyanis termékeit nem csak az említett sötét teremben, hanem az ISE standjai közt barangolva is meg lehetett csodálni. A kiállítók tengeréből szó szerint kiemelkedett például a Steinway Lyngdorf Model D hangrendszer, melyről a tavalyi rendezvény alkalmával már írtunk pár szót. A Model D nem csak látványával, hanem (a nagy tér ellenére) ütős hangjával is vonzotta a látogatókat. Amikor odaértünk, hirtelen 20-30 fős, elismerően hümmögő tömegben találtuk magunkat.

www.petermanblack.hu

www.steinwaylyngdorf.com

ISE 2013 Steinway Lyngdorf Model S

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.