ISE 2013 - Audio-Technica és Genelec

2013. január 31., csütörtök, 17:35

ISE ISE 2013 Audio-Technica ATH-M50 PRO500 fejhallgató DJ fejhallgató hifi audio AT-5040 mikrofon kondenzátor mikrofon studio mikrofon Genelec hangfal aktív hangfal studio hangfal kiállítás beszámoló

Az Audio-Technica és Genelec standok a tőlük megszokott igényességgel fogadják a látogatókat. Az installációs rendszerek, mikrofonok és beépíthető hangfalak mellett számos konzumer termékkel is találkoztunk. Erre kitűnő példa az otthoni stúdiózásra és zenehallgatásra alkalmas Audio-Technica ATH-M50, melyhez már rikító, Ferrari-piros és fehér színben is hozzájuthatunk. Mindegyik füles egy falba süllyesztett fejhallgató erősítőről szólal meg, CD-minőségű muzsikát lehet rajtuk hallgatni. Valamivel odébb, félig elkerített szobában helyezték el a stúdiótechnikában jeleskedő Genelec otthoni használatra kifejlesztett aktív hangfalait, és egyéb érdekességeket.

Az Audio-Technica ATH-M50 fejhallgató egyesek számára ismerős lehet, részben azért, mert Radics Gigi is egy hasonló típust (PRO500) használ az egyik videoklipjében. Az M50 csábító vétel az otthoni hobbi-stúdiósoknak, zenerajongóknak, akik kimondottan zárt fejhallgatót keresnek ? és nem feltétlenül feketében. Utóbbi a fehér és tűzpiros változatokra értendő, melyek pl. énekesnőknek, netalán DJ vagy rocker felhasználóknak lehet jó választás. A korábbi CES híranyagunkban taglalt, felsőbb kategóriás nyitott fejhallgatókra még várni kell, azok várhatóan tavasz folyamán kerülnek piacra. A sportfülhallgatók viszont már boltokban vannak és remélhetőleg tesztelésre is vendégül láthatjuk őket.

ISE 2013 Audio Technica AT5040 stúdió mikrofon

Nem kapcsolódik közvetlenül az otthoni zenehallgatáshoz, de mindenképpen említendő az Audio-Technica 50. évfordulójára készült, AT-5040-es mikrofon. A négy részre osztott membrán két egyhüvelykes felülettel egyenértékű, azonban a tagolásoknak köszönhetően jóval precízebben működik. Az Audmax Kft. munkatársa kifejtette, hogy ez a termék teljes frekvenciatartomány rögzítésére lett kifejlesztve, diszkrét alkatrészekből áll, nem rendelkezik semmilyen szűrővel, úgymond ?pure audio? felvételt tesz lehetővé, vélhetőleg szenzációs hangminőségben.

ISE 2013 Genelec G sorozatú aktív hangfalak

A Genelec hasznosítani szeretné termékeinek tudását olyan felhasználók részére, akik nem feltétlenül stúdiómunkához, hanem otthoni zenehallgatáshoz, filmnézéshez keresnek egy lineáris hangrendszert, házimozi erősítő nélkül. Viszont a cég nem akar markánsan eltérni a korábbi, jól bevált filozófiától, ezért csak kisebb, praktikus változtatásokat ültetett jelenlegi modelljeibe. Ennek fényében kínálják a home audio szegmensbe tartozó, G1/G2/G3/G4-es aktív hangsugárzókat, melyek tulajdonképpen a stúdiómodellekkel azonos külsőt kapták. Az érdemi különbség egy automatikus kapcsoló, hogy ne kelljen minden alkalommal aktiválnunk a rendszert, és az alaptartozék távvezérlő, mely értelemszerűen a fotelből ülve teszi kényelmessé a használatot. Ezen kívül, mivel a nappaliban nincs szükség masszív XLR kábelekre, a vaskos csatlakozótípust RCA aljzatra módosították. A Genelec termékek népszerűsége abból is látszik, hogy már nem csak hangszer- és stúdiótechnikai boltokban, hanem hifi és házimozi szaküzletekben is van rájuk kereslet, még hazánkban is.

www.audmax.hu

www.audio-technica.hu

ISE 2013 Genelec 40-es sorozatú aktív hangfalak

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.