ISE 2012 - Harman

2012. február 20., hétfő, 17:20

Harman JBL Synthesis S4700 Everest Revel Performa 3 Lexicon DD-8 házimozi hifi hangfal aktív erősítő multiroom ISE kiállítás beszámoló

Nem is lett volna teljesértékű a 2012-es ISE, ha nem látunk Harman Group nevet a kiállítói listán. Szerencsére idén is részt vettek a show-n, legfrissebb modelljeikkel szépítették viszonylag kis alapterületű, ám annál jobban berendezett standjukat. Némi ellentmondásra adott okot a porond sarkán terpeszkedő, gigászi méreteket öltött JBL S4700 high-end hangfal, mögötte az új Revel Performa 3 modellekkel, még hátrébb, két fal közt derengett féltucatnyi Lexicon készülék kijelzője is...

Ha már szóba került, mindenképpen említést érdemel a JBL Synthesis S4700-as modell. Elnézve monumentális méreteit, már-már hihetetlen számadatait, és a masszív, tripla lengőtekerccsel rendelkező 15 hüvelykes mélymembránt, bátran jelenthetjük ki, hogy az amerikai gyártó még mindig hű az elveihez (már ami ezt, a csúcskategóriás vonalat érinti). Az S4700-at a korábbi Everest DD66000 és K2 S9900 projektek alapján hozták létre. A cirka 50 cm széles hangfal 65 kilót nyom és 300 W terhelhetőséggel bír, méretei miatt valószínűleg kevesen élvezhetik mindent elsöprő hangját, viszont a komputeres számítások és süketszobai tesztek alapján tervezett kabinet tükörsimára csiszolt cseresznyefából készült, szóval hatalmas teremtés, de szerintünk meggyőző látvány.

JBL Synthesis S4700

Továbbá bemutatták a Revel legújabb, Performa 3-as hangfal családját. A széria mindegyik (konkrétan 10) tagja audiofil szintű hangminőséget biztosít, kabinetjük megmunkálását talán a profi műbútorasztalosok is megirigyelhetik. Valamennyi termékben alumíniumból készült, hullámvezetővel körbeölelt magassugárzó egységek találhatóak, a közép-és mélyhullámok keltéséről szintén alumínium kónuszok gondoskodnak.

ISE 2012 Revel Performa3 hangfal család

Nagyot dobbantottak, nagynak már kevésbé nevezhető multiroom erősítőjükkel is, a Lexicon DD-8-al. A Lexicon-tól már megszokhattuk, hogy a különféle AV-technológiák fejleszésében az élen jár, a DD-8 képességei ettől függetlenül említésre méltóak: a többszobás hangrendszerekhez ajánlott, 8 csatorna megszólaltatásra alkalmas erősítő mindössze egy rack-helyet igényel - a korábbi, hasonló tudású termékekhez képest ez igen komoly méretbeli csökkenést jelent. Ráadásul a DD-8 belsejében full D-osztályú áramkör dolgozik, 90%-os (!) hatásfokkal, csatornánként 125 W teljesítménnyel... eme adatokhoz csupán 4,2 kilogrammos súly társul, szóval térfogatban, tömegben és a D-osztályú technológiának köszönhetően hőtermelésben is rendkívül baráti mértéket kapunk a DD-8 személyében.

www.hazimozistudio.hu

ISE 2012 Lexicon DD-8

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.