Erősítők ínyenceknek

2017. január 19., csütörtök, 05:50

Crayon audio hifi sztereó erősítő Crayon Audio Crayon hifi Crayon erősítő hifi erősítő sztereó erősítő high end high end erősítő

Egy pillanatra sincs nyugta az Audio Centrum munkatársainak, egyre különlegesebb gyártók termékeit vonultatják fel azoknak, akiknek a kommersz hifi nem elég. Ezúttal a német székhelyű Crayon gyártmányainak forgalmazását kezdték meg.

Crayon CFA-1.2 hifi erősítőCrayon CFA-1.2 hifi erősítőCrayon CFA-1.2 hifi erősítőCrayon CFA-1.2 hifi erősítő távvezérlőCrayon CFA-1.2 hifi erősítőCrayon CFA-1.2 hifi erősítőCrayon CIA-1 hifi erősítőCrayon CIA-1 hifi erősítőCrayon CIA-1 hifi erősítőCrayon CIA-1 hifi erősítő hátlapCrayon CIA-1 hifi erősítő hátlapCrayon CIA-1 hifi erősítő hátlapCrayon CIA-1 T hifi erősítő

Nem különösebben bonyolult a Crayon kínálata, konkrétan három hifi erősítőben ki is merül. A trió legnagyobb tagja (CFA-1.2, csatornánként 90 W teljesítménnyel) nem összetévesztendő egy harci űrhajóval, valójában épp azt a célt szolgálja, mint bármely más integrált sztereó erősítő, csak éppen kifinomultabb formában. Utóbbi alatt gondolunk a géppel megmunkált felületekre, melyek összességében az elektronika által termelt hő egyenletes leadását szolgálják, és persze az óvatosan kiépített áramkörre.

Crayon CFA-1.2 hifi erősítő

A modern elgondolások által megkomponált alaplap elcsatolt tápjel csatornákkal készült, melyek a gyártó leírása alapján extrém magas elektromos stabilitást nyújtanak, minimálisra csökkentett interferenciával. További érdekesség, hogy a CFA-1 analóg MOSFET végerősítő tranzisztorokat tartalmaz, melyeket digitálisan vezérel egy I2C busz. Utóbbi inaktív módba lép normál üzemben (zenehallgatás során), így nincs negatív hatással a hangjelre.

Crayon CFA-1.2 hifi erősítő

Egyébiránt a CFA-1.2 közel másfél millió forintba kerül, amiből sejthető, hogy nem hétköznapi hangot produkál. Így aztán olyanoknak érdemes megfülelnie, akiknek minden hangyányi részlet fontos kedvenc felvételeikben, és különleges hangsugárzójukhoz keresnek méltó partnert.

Crayon CIA-1 hifi erősítő

A két kisebb (CIA-1 és CIA-1 T) integrált sztereó erősítő is magán viseli a CFA-1.2 formavilágának motívumait, különlegességként említhető a padlólemezük egészét befedő, tekintélyes felületű hűtőborda. A CIA-1 78, a CIA-1 T pedig 90 W folyamatos teljesítmény leadására képes 8 ohmon.

Crayon CIA-1 hifi erősítő hátlap

Extráik között nem érdemes manapság jól csengő kifejezések után kutatni, hiszen rájuk is kihat a Crayon-féle egyszerűség. Fő kényelmi szolgáltatásaik kimerülnek az infravörös távvezérlő, és a négy választható analóg bemenet meglétében. Értelemszerűen elsősorban nem a csatlakozókért és az alumínium lemezekért kell magas árat fizetnünk, hanem a finom, tiszta hang érdekében alkalmazott topológiáért és komponensekért. Utóbbiba tartozik az ALPS hangerőszabályzók megléte, melyek tetszőlegesen használhatók lineáris vagy logaritmikus üzemben. A CIA-1 T 99,99 % tisztaságú ezüst kábelezést tartalmaz, high end félvezetők társaságában. A hanglemezek rohanvást növekvő népszerűségére való tekintettel nem is meglepő, hogy mindhárom készülék rendelkezik MM/MC kompatibilis phono bemenettel is.

Crayon CIA-1 T hifi erősítő

A Crayon erősítők árával és egyéb technikai paraméterekkel, személyes kipróbálással kapcsolatban az Audio Centrum honlapján keresztül lehet érdeklődni.

www.audiocentrum.hu

crayon-audio.com

Crayon CFA-1.2 hifi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.