Digitális zenegyűjtők mellett voksol a NAD

2016. július 25., hétfő, 06:05

NAD MQA Hi-res Audio audio hifi erősítő NAD MQA NAD hifi

Az itthon is népszerű, hifi elektronikákra szakosodott NAD immár hivatalosan használhatja a "Hi-Res Audio" emblémát, mi több, az MQA-képes megoldások táborát is erősíti.

A HIGH END 2016 kiállítás keretein belül vált nyilvánossá, hogy a NAD több szériája hivatalosan is megkapta a magas felbontású hanganyagok támogatását igazoló "Hi-Res Audio" tanúsítványt. Az embléma számos hifi eszközre rákerült mostanában, megléte elsősorban a (zenei kompatibilitást illetően) jövőbiztos audió komponensek és digitális források megjelölését szolgálja. Ezt az elismerést érdemelte ki a NAD Masters és Digital Series sorozata is, továbbá a Classic és Theatre termékcsaládok. Közülük többel is találkozhattak olvasóink honlapunk hasábjain. Nem egy NAD készülék járt már nálunk, majd távozott határozottan pozitív értékeléssel.

NAD és MQA

További újdonságként említhető, hogy a kanadai cég egyes típusai (a BlueOS operációs rendszerrel futó modellek) az aktuális, 2.2.5 verziójú firmware telepítésével már MQA támogatást is nyújtanak. Először 2014-ben írtunk a Meridian alapítója által útnak indított, új formátumról. A kooperatív gyártók és termékek listája azóta egyre gyarapszik, jóllehet, a zeneipar még nem mozdult rá látványosan a több szempontból is előnyös kódolásra. Remélhetőleg az olyan lépések, mint a NAD támogatása, gyorsítanak a folyamaton. Az MQA fő előnye, hogy rendkívül tárhely-takarékos módon képes megőrizni a stúdióban rögzített hangjel eredeti minőségét. Jelenleg a NAD M12, M50, M32 és C390DD típusai támogatják e formátumot, mely a HighResAudio, 7Digital és TIDAL szolgáltatók kínálatában érhető el.

www.aida-audio.hu

nadelectronics.com

NAD C 390DD digitális sztereó erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.