Trónfosztó OPPO 4K Blu-ray lejátszó

2017. április 27., csütörtök, 05:40

OPPO audio hifi házimozi lejátszó 4K UHD Blu-ray 4K lejátszó UHD lejátszó OPPO lejátszó Blu-ray lejátszó OPPO Blu-ray

Május végére várható az OPPO UDP-205 érkezése, mely specifikációját tekintve már most az év egyik legjobb audiofil lejátszójának ígérkezik.

Korábbi hírünkben említettük, hogy immár a felsőkategóriás Blu-ray lejátszóiról ismert OPPO is képviseli magát 4K azaz UHD Blu-ray kompatibilis készülékek terén. A néhány hónapja debütáló UDP-203 szép képet, ill. hangot nyújt, az audiofil (és videofil, más szóval vájtszemű), maximalista felhasználóknak, akik azonban még érzékelhetik kompromisszumait, aránylag jó áráért cserébe.

OPPO UDP-205 4K Blu-ray lejátszó

A kb. kétszer vaskosabb árcédulával érkező UDP-205 elsősorban nem szolgáltatásaiban, hanem kép és hangminőségben múlja felül 203-as testvérét. Természetesen támogatja a manapság még szárnyát bontogató HDR formátumot, és régi képmegjelenítő esetén képes a műsort visszakonvertálni SDR, azaz standard dinamika tartományú képre is. 2017 második felére ígér a gyártó egy szoftverfrissítést, amelyet követően Dolby Vision támogatottságot is élvez majd az eszköz.

OPPO UDP-205 4K Blu-ray lejátszó ESS ES9038PRO DAC

Mi több, referencia minőséget ígér, amiben a benne lévő, zászlóshajóként nyilvántartott ESS SABRE PRO DAC és négymagos MediaTek OP8591 processzor is közreműködik. Ha rendelkezünk pl. set top box vagy játékkonzol készülékkel és nincsen házimozi erősítő vagy külön DAC a rendszerünkben, akkor utóbbi funkciót az UDP-205 is képes betölteni - még számítógépünkre is csatlakoztatható, USB bemenetének köszönhetően.

OPPO UDP-205 4K Blu-ray lejátszó OP8591 processzor

A benne lévő DA konverter jele 7.1 csatornás analóg kimeneten is kiküldhető, 140 dB-es dinamika tartománya rendkívül magasnak számít.

OPPO UDP-205 4K Blu-ray lejátszó belső

A kétrétegű fém készülékház vibrációelnyelő képességekkel is rendelkezik, külsejét tekintve a korábban elterjedt felsőkategóriás OPPO univerzális médiajátszók megjelenését hordozza tovább. Nem elhanyagolható az analóg és digitális áramkörökre szétosztott tápcsatornák megléte sem, egyébiránt a bejövő áramot toroid transzformátoron keresztül kapja az elektronika.

OPPO UDP-205 4K Blu-ray lejátszó hátlap

Az OPPO UDP-205 Blu-ray lejátszó várhatóan 2017 május végén érkezik először Magyarországra. 569 000 forintos áron lesz megvásárolható, a szerencsés első tulajdonosok már leadhatják előrendelésüket az itthoni forgalmazónál.

www.audiocentrum.hu

www.oppodigital.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.