Az Atlantic Technology is belép a multiroom hangfalak piacára

2018. június 22., péntek, 14:55

Atlentic Technology audio hifi multiroom hangfal hangszóró multiroom hangfal Atlantic Technology hangfal

Az Atlantic Technology sem szemléli tovább tétlenül, ahogy a világ elrobog a klasszikus hifi eszközök mellett. A Gatecrasher 1 a gyártó új, multiroom képes hangfalcsaládjának első tagja, bőséges szolgáltatáskészlettel igyekszik bebiztosítani a márka helyét a piacon.

Atlantic Technology Gatecrasher 1 hangfalAtlantic Technology Gatecrasher 1 hangfalAtlantic Technology Gatecrasher 1 hangfalAtlantic Technology Gatecrasher 1 hangfalAtlantic Technology Gatecrasher 1 hangfalAtlantic Technology Gatecrasher 1 hangfal hátlapAtlantic Technology Gatecrasher 1 hangfal hátlapAtlantic Technology Gatecrasher 1 hangfal hátlapAtlantic Technology Gatecrasher 1 hangfal színekAtlantic Technology Gatecrasher 1 multiroom hangfalAtlantic Technology Gatecrasher 1 App

Semmi különleges, csak egy leírás alapján nagyon jó tudású és reményeink szerint jó hangú multiroom hangfal, amivel most az Atalntic Technology is beszáll a nagy versenybe. Mindezt egy a Gatecrasher név alatt, ami nem csak ennek a modellnek, de az ezt követő egész termékcsaládnak, illetve az ezek vezérlését szolgáló okostelefonos alkalmazásnak is a neve lesz.

Atlantic Technology Gatecrasher 1 multiroom hangfal

Mit tud a Gatecrasher 1?

A szolgáltatáslista kifejezetten gazdag. A kétsávos WiFi-vel szerelt készülék teljesértékű Qobuz, Deezer, TIDAL és Spotify lejétszó. Igaz, MQA nem került bele, de az teljesen felesleges is lenne egy ilyen jellegű termékben. Emellett bekerült a vTuner, amivel az online elérhető rádióállomások tízezrei közül válogathatunk. No és befért még a gépbe a Bluetooth 4.0 kapcsolat, illetve a DLNA lejátszó is. Ha ez még mindig nem lenne elég, közvetlen analóg bemenet is került a hátlapra, amivel Amazon Echo vagy Google Home lejátszót, de akár CD-lejátszót, sőt, tulajdonképpen még kazettás magnót is köthetünk a hangfalra. (vagy bármit, aminek van analóg vonal kimenete)

Atlantic Technology Gatecrasher 1 hangfal hátlap

A hangfalban átlagos méretű hangszórókészlet dolgozik, ami magában foglal 2-2 alumínium dóm magassugárzót és 2 colos mély/közép hangszórókat, illetve egy 4 colos mélysugárzót. Ezeket összesen 65 wattnyi D osztályú erősítő hajtja, ám a teljesítmény hangszórók közötti megoszlásáról sajnos nem adott meg adatokat a gyártó. Ez a 32 cm széles asztali hangfalnak bőségesen elegendő is.

Atlantic Technology Gatecrasher 1 hangfal

A multiroom szolgáltatásokat természetesen okostelefonról irányíthatjuk. Ahogyan az ma már elvárás, a szükséges appok mind iPhone-ra, mind Androidra elérhetőek. Emellett sokaknak fontos lehet, hogy a hangfalakat használhatjuk sztereó párként is. Illetve a gyártó állítása szerint, akár egyetlen egység is képes valamiféle sztereó élmény visszaadására. Ehhez mi csak annyit teszünk hozzá, hogy mint minden más, egy forrásból dolgozó rendszer (soundbar, stb.) esetében, ez csak bizonyos akusztikai feltételek teljesölése mellett (oldalfalak) és még ekkor is csak korlátozottan érvényesül! Nyilván, egyetlen hangsugárzóval nem pótolhatjuk teljes értékűen egy sztereó hangfalpár munkáját.

Atlantic Technology Gatecrasher 1 App

Az előlapot fedő, ívelt fém hangszórórács és a fekete, vagy ében mintázatú borítás a gyártó hagyományos hangfalainak formatervét idézi. Bár a méret és doboz tetején sorakozó gombcsoport egyértelművé teszi a néző számára is, hogy a Gatecrasher 1 sokkal több, mint egy szimpla hangfal.

Atlantic Technology Gatecrasher 1 hangfal színek

A hírek szerint a hangsugárzó még a nyár folyamán kiegészül az Amazon Alexa hangvezérlésével, tehát az Atlantic Technology is az Amazon táborát erősíti.

A készülék tömege 5,6 kg, szélessége 31,5, magassága 14,5, mélysége pedig 16,4 cm. A gyári csomagba icipici extraként, egy 1 méteres 3,5 mm-es analóg Jack kábelt is tesznek, amivel külső, analóg forrást is beköthetünk.

Egy újabb Alexa hangfal? Hűha! A Google egyre komolyabb versenyhátrányban van!

homemovie.hu

atlantictechnology.com

Atlantic Technology Gatecrasher 1 hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.