Arcam hifi és házimozi újdonságok

2016. december 30., péntek, 06:10

Arcam audio hifi házimozi erősítő phono DAC lejátszó zónajátszó zónalejátszó Arcam hifi házimozi processzor Arcam házimozi

Házimozi processzor, phono box és DTS Play-Fi-képes, internetes média lejátszó is került az Arcam kínálatába. E három komponens egyértelműen mutatja, hogy mely irányokba halad a piac, és hogy a mai igényekre mikkel válaszolhat egy hifi specialista cég.

Analóg újonc

Az rPhono bizonyíték rá, hogy nem csak digitális technológiában gondolkodik a szakma illetve a vásárlók. Az analóg reneszánsz létező jelenség, legalábbis a statisztikákra alapozva rohamosan megnőtt idén a hanglemez eladások száma. Az irDAC-kal azonos minőségű és méretű készülékházba épített eszköz MC üzemmódban 50 és 550 Ohm közt állítható, MM profilban pedig a bemeneti kapacitáson variálhatunk.

Arcam rPhono

A készülék számos funkciója arra szolgál, hogy kifejezetten a felhasználó futóművének karakteréhez lehessen állítani. Opcionálisan "robaj" szűrőt is kínál, mely a lemeznyomás során létrejött apróbb szabálytalanságok okozta hibákat küszöböli ki. Mindez 156 990 forintért már most megrendelhető.

Arcam rPhono belső

Ha pedig nincs lemez...

A hifi gyártók mostanra felfigyeltek az internetről közvetített média lehetőségeire. A Spotify és TIDAL neveknek köszönhetően nem kell feltétlenül rossz minőségű, világhálóról származó zenéket hallgatnunk, mi több, utóbbi szolgáltató CD-minőségű és MQA jelfolyamot is támogat. Persze ahhoz, hogy a beérkező jel jó minőségben jusson tovább hifi rendszerünkig, egy DA konverter beiktatása is ajánlatos. Voltaképpen ez a két funkció (hálózati kliens és DAC) válik eggyé az rPlay nevű készülékben.

Arcam rPlay

Vezérelhetjük mobileszközről is, internetes kliensein kívül pedig AirPlay és DLNA támogatást is kínál. Az igazi hab a tortán, hogy DTS Play-Fi képességet is kapunk, aminek köszönhetően többszobás hangosításra is alkalmazható az rPlay. Analóg és digitális kimenetekkel is rendelkezik, előbbiből külön fix és variálható jelű található rajta. Így sarkítva a lényeget, üdvözölhetjük az Arcam első zónajátszóját is.

Arcam rPlay belső

AV860 házimozi processzor - dedikált moziszoba építőknek

Jó ideje már nem tartalmazott házimozi processzort az Arcam kínálata, ezúttal a 7.1.4 csatornás AV860 törte meg a közel egy éve tartó csendet. Az elsősorban nagy teljesítményű házimozi rendszerekhez és privát moziszobákhoz, high end hangfalak mögé ajánlott készülék tartalmazza mindazon tulajdonságokat, amelyek kisebb (AVR390, AVR550 és AVR850 házimozi erősítők) rokonaiban is megtalálhatók. Így megkapjuk a Dolby Atmos és DTS:X térhatású hangformátumok támogatását valamint a Dirac Live szobaakusztika korrekciót is. Utóbbiról korábban részletes cikket írtunk. Elvégzi az impulzus-válasz mérést, hangszínszabályzást és fázisjavító funkciókat is, ugyanakkor nem deformálja a hangsugárzók karakterét, így egyike a konzumer eszközökben elérhető leghatékonyabb mérőrendszereknek.

Arcam AV860 házimozi processzor

Mivel az AV860 csak jelfeldolgozásért felel, nincsenek benne végerősítők, cserébe XLR (másik nevén szimmetrikus) kimenetek kerültek rá. Így számos csúcskategóriás végerősítő csatlakoztatható hozzá, beleértve a gyártó saját készülékeit. Utóbbiak között találunk kettő- (P49), három- (P349) és négycsatornás (P429) modelleket is.

Arcam P429 végfok belső

A mai igényeknek megfelelően 4K (UHD) kompatibilis, HDCP 2.2 másolásvédelmet tartalmazó, HDMI 2.a lapka található a készülékben, a hangjel feldolgozásért természetesen audiofil DAC (Cirrus CS42528) felel, és persze mivel Arcam termékről beszélünk, minden digitális és analóg jelutat, tápforrás csatornát úgy optimalizáltak fejlesztői, hogy kifinomult zenekedvelők számára is tetsző hangot produkáljon. Néhány éve még bocsánatos bűnnek számított, hogy a hifi-centrikus, szűk kínálatra építő cégek mellőzik a trendi extrákat. Látva a vásárlói igényeket, az Arcam is szépen kihúzta fejét a homokból, így talán említenünk sem kell, hogy az AV860 Spotify Connect klienst és mobileszközről történő vezérlést is kínál, továbbá beilleszthető intelligens otthonokba is, mivel IP és RS-232 alapokon egyaránt vezérelhető. Az aktuális csúcsmodellnek számító AV860 bruttó 5 399 eurónak megfelelő forintért megrendelhető.

Arcam AV860 házimozi processzor hátlap

Az Arcam frissen bejelentett eszközei már megrendelhetők a Házimozi Stúdiótól, kiknek bemutatótermébe várhatóan 2017 januárjában érkeznek az első kipróbálható, meghallgatható példányok.

www.hazimozistudio.hu

www.arcam.co.uk

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.