Advance Acoustic WTX 500 Bluetooth vevő teszt

2013. január 3., csütörtök, 13:35

Advance Acoustic WTX 500 WTX500 Bluetooth aptX Bluetooth vevő Bluetooth erősítő teszt hifi audio Bluetooth adapter Bluetooth vevő teszt

A francia székhelyű Advance Acoustic cég vezeték nélküli jeltovábbítója új képességgel ruházza fel a felhasználók több éve - vagy akár évtizede - birtokolt erősítőjét. A WTX 500 segítségével, kábel használata nélkül közvetíthetjük hangrendszerünknek a lejátszandó zenét, ha minden igaz, egész jó hangminőségben.

Advanve Acoustic WTX 500 Bluetooth vevőKompakt csomagba bújtatták a WTX 500-at, hiszen kevéske hellyel is beéri - a készülék nem nagyobb egy gyufásdoboznál. Rajta kívül hálózati adaptert és rövid leírást rejt a doboz, a berendezés használata magától értetődik: az éleken megcsillanó, aranyozott csatlakozókat kell rábiggyesztenünk valamilyen sztereó vonalszintű aljzatra. Utóbbi elsősorban Advance Acoustic elektronikáknál garantált, ugyanis előfordulhat, hogy egyes erősítők aljzata néhány milliméterrel eltér a WTX 500 kimeneteinek szélességétől. Persze egy RCA-hosszabbító megoldhatja a problémát. Ha végeztünk a bekötéssel, nincs más dolgunk, mint a forráseszközt, ami lehet számítógép, okostelefon vagy tablet (tesztünk esetében egy iPhone 3GS), párosítsuk az Advance csöppségével. A zökkenőmentes jelátvitel kb. 3 méter távolságig effektív. A szinkronizáció Apple- és Android mobilkütyüknél gyerekes egyszerűséggel, villámgyorsan történik. Ha létrejött a kapcsolat (ekkor a dobozka tetején lévő LED és egy csipogó hang ad tájékoztatást), máris szólhat a zene!

Minden jó, ha aptX a vége?

aptX logóKorábban már közzétettünk egy rövid összefoglalót az aptX technológia mibenlétéről. Tehát ez az eljárás elméletileg az átlagostól jobb, esetenként akár CD-minőségű dekódolást tesz lehetővé. Igen, ámbár az Apple mobileszközök egyike sem tartalmaz aptX kódolót, és a formátum működéséhez a küldő fél kompatibilitása is szükséges. Ettől még nincs tragédia, ugyanúgy fogadja küldeményeinket a WTX 500 - de hogyan muzsikál alapjáraton? Ami azt illeti, kellemesen. A Bluetooth átvitel velejárója, hogy a zenében előforduló magas frekvenciájú hangok, részletek többé-kevésbé ellágyulnak. A hangszínpad kicsit beszűkül, viszont a felvételek dinamizmusa, tisztasága megmarad. Ennél fogva a legtöbb zenénk, beleértve az Apple lossless anyagokat, úgy fog szólni a WTX 500 tolmácsolásában, mint ha egy nagyon-nagyon jó minőségű internetes rádióadót hallgatnánk. Így aztán a hifi-hangzást nem pipálhatjuk ki, viszont maga a vezeték nélküli használat, háttérzenei célra kényelmes extra lehet.

Advance Acoustic WTX 500 Bluetooth vevő

Végítélet

Az Advance Acoustic WTX 500 nem lepi meg a vájtfülűeket, más oldalról nézve viszont praktikus kiegészítő: anélkül, hogy bajlódnánk lemezgyűjteményünkkel, fáradoznánk a Jack-csatlakozó kábelrengetegből való kibányászásán, egyet koppintunk a telefonunkon és máris szól a zene. Aki ki tudja használni a kis műanyag dobozka tudását, (gondolunk az aptX-re is), annak igazi kincs lehet.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.