A FiiO felkavarja a hifi világot

2023. április 15., szombat, 12:40

FiiO audio hifi DAC streamer zenelejátszó DSD DAC MQA DAC FiiO DAC fejhallgató erősítő hálózati streamer hálózati zenelejátszó FiiO streamer FiiO zenelejátszó

A főleg hordozható zenelejátszóiról, fülhallgatóiról és D/A konvertereiről közismert cég R7 néven jelentett be egy asztali célra szánt eszközt, amihez foghatót még nem láttunk. 8 funkciót tartalmaz egyetlen kis házba beépítve, helyi és hálózati lejátszóként, DAC-ként, előerősítőként és fejhallgató erősítőként egyaránt használható.

FiiO R7 streamer DACFiiO R7 streamer DACFiiO R7 streamer DACFiiO R7 streamer DAC SP3 aktív hangfal FT3 fejhallgatóFiiO R7 streamer DAC SP3 aktív hangfalFiiO R7 hifi rendszerFiiO R7 streamer DAC PL50 tápegységFiiO R7 streamer DAC PL50 tápegységFiiO R7 streamer DACFiiO R7 streamer DAC front outputFiiO R7 streamer DAC front outputFiiO R7 streamer DAC topFiiO R7 streamer DACFiiO R7 streamer DAC hátlapFiiO R7 streamer DAC hátlapFiiO R7 streamer DAC hátlapFiiO R7 streamer DAC hátlapFiiO R7 streamer DAC hátlapFiiO R7 streamer DAC hátlapFiiO R7 streamer DACFiiO R7 streamer DACFiiO R7 streamer DACFiiO R7 streamer DAC

Összesen nyolc üzemmód közül lehet választani, melyeket most csak felületesen említünk meg, de a gyártó és a magyarországi forgalmazó honlapján bővebben lehet róluk olvasni. A FiiO azoknak tervezte az R7-et, akik mellőzni szeretnék a különálló eszközök miatti bonyodalmat.

FiiO R7 streamer DAC

A lelkét egy Android 10 operációs rendszerű DAP képezi, viszont nem utazás közbeni, hanem asztali használatra készült. A szoftveres tudásának köszönhetően lokálisan, külső digitális forráseszközről, NAS-ról, számítógépről vagy micro SD kártyarekeszén keresztül is fogadja a műsort.

FiiO R7 streamer DAC hátlap

Kettős USB bemenet, továbbá optikai és koaxiális ki- és bemenet közül válogathatnak az igényes hangrendszert építők. Az analóggá konvertált jel az előlapon lévő fejhallgatós, vagy hátsó oldalból kijövő RCA/XLR csatlakozókon hozható ki.

FiiO R7 streamer DAC hátlap

Az internetes funkciók elérése érdekében Ethernet csatlakozó vagy a beépített WiFi antenna segítségével lehet csatlakozni a helyi hálózathoz. Mindez kiegészül egy 5 collos átlójú, 1280x720 képpontos kijelzővel. Az egész készülék nem nagyobb 11x14x16 centiméternél.

FiiO R7 streamer DAC

A FiiO azokra is gondolt, akik teljesen egységes hangrendszerre vágynak, melynek minden eleme ugyanattól a cégtől származik. SP3 néven asztali felhasználásra szabott aktív hangsugárzót, FT3 néven pedig audiofil fejhallgatót is készít, melyek a leírás alapján kifogástalan partnerek az R7 számára.

FiiO R7 hifi rendszer

További érdekesség, hogy igény szerint üzemeltethető váltóáramú vagy egyenáramú külső tápegységről. A gyártó PL50 néven gyártott lineáris tápegysége praktikus kiegészítő lehet azoknak, akik tovább fokoznák a hangminőséget. További kiegészítők is kaphatók az R7-hez, melyekről a fiio.hu honlapon lehet bővebben tájékozódni.

FiiO R7 streamer DAC front output

A készülék tudását, funkcióit bővebben is be fogjuk mutatni egy részletes teszt cikk keretein belül. Az első darabok már Magyarországra is megérkeztek. Fekete vagy fehér színben rendelhető, e sorok írásakor 300 000 forintért.

fiio.hu

fiio.com

FiiO R7 streamer DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.