A Sony Walkman visszatér

2023. február 1., szerda, 07:10

Sony audio hifi lejátszó zenelejátszó DAP mobil zenelejátszó Sony lejátszó Sony zenelejátszó Sony Walkman

Nem kazetta kell bele, de attól még hordozható és zenehallgatásra szolgál. A Sony NW-A306 tervezői nem titkoltan a magas hangminőségre és az akkumulátoros üzemidőre fókuszálva olyan eszközt hoztak létre, amely naprakészen fér hozzá digitálisan tárolt zenékhez.

Sony NW-A306 DAPSony NW-A306 DAP frontSony NW-A306 DAPSony NW-A306 DAPSony NW-A306 DAPSony NW-A306 DAPSony NW-A306 DAP Jack

A Sony NW-A306 a nagy kijelzős DAP (digital audio player) eszközkök táborát színesíti. Operációs rendszere Android alapú, a cég honlapján fellelhető képek alapján az is kiderült, hogy a saját fejlesztésű lejátszó alkalmazásokon kívül Play Store is része a szoftvernek. Kijelzője 9,14 cm átlójú, ami okostelefon-szerű vizuális élményt nyújt, ugyanakkor fizikai nyomógombokat is tartalmaz, melyekkel zenei navigáció és jelszint vezérlés (hangerő szabályzás) lehetséges.

Sony NW-A306 DAP front

Alumíniumból mart készülékháza a Sony saját fejlesztésének számító S-Master HX digitális erősítőnek is otthont nyújt. Utóbbi kimondottan úgy készült, hogy csökkentse a torzítást, illetve zajt. Az áramkör alkatrészeit ólommentes forrasztással építették be, ugyancsak a jobb hangzás érdekében. Helyette aranytartalmú reflow forrasztást alkalmaztak, ami a gyártó közleménye alapján összeségében a "jobb hanglokalizációt" segíti. Utóbbival vélhetőleg a térábrázolásra céloznak.

Sony NW-A306 DAP

Az NW-A306 mesterséges intelligencia-alapon működő Edge-AI és DSEE (digitális hangjavító motro) technológiákat is tartalmaz a tömörített fájlok felskálázásához. A Sony leírása szerint ezekkel képes helyreállítani a dinamika tartományt, amitől gazdagabb hallgatói élményt nyújt.

Sony NW-A306 DAP

Az eszköz akkumulátoros üzemideje egy feltöltéssel legfeljebb 36 óra lehet, amit gyártója 44,1 kHz-es FLAC lejátszás esetén állapított meg. Még bekapcsolt streaming esetén is kibírja 26 óráig, ami zsebméretű DAP viszonylatban ígéretesnek számít. Beépített memóriája 32 GB (amiből ténylegesen csak 18 GB lesz hozzáférhető), azon kívül micro SD kártyával is bővíthető.

Sony NW-A306 DAP

A környezetvédelmi okból műanyagmentesen csomagolt, fekete vagy kékszínben gyártott Sony NW-A306 várhatóan januárban kerül kereskedelmi forgalomba, ajánlott fogyasztói ára 330 euró lesz. További termékinformációk találhatók magyarul a Sony hivatalos weboldalán.

sony.hu

Sony NW-A306 DAP

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.