MusicCast Multiroom-építőknek

2015. szeptember 18., péntek, 10:50

Yamaha audio hifi házimozi multiroom MusicCast multiroom rendszer Yamaha multiroom Yamaha MusicCast vezeték nélküli rendszer

A Yamaha alaposan megkönnyíti a dolgát azoknak, akik otthonukba egyszerűen beépíthető többszobás hangrendszert szeretnének.

Yamaha MusicCast multiroom rendszerYamaha MusicCast multiroom rendszerYamaha MusicCast AppYamaha MusicCast vezeték nélküli hangszóróYamaha MusicCast vezeték nélküli hangszóróYamaha MusicCast multiroom

A vezeték nélküli Multiroom rendszerek minden előnye megtalálható a Yamaha nemrégiben nyilvánosságra hozott, MusicCast nevű megoldásában. Fő előnye, hogy nem merül ki egy néhány tagból álló termékcsaládban, hanem a 2015 őszére beharangozottak közül rengeteg Yamaha termékbe beépül. Így nem kell egyből a komplett házat behangosítanunk, akár lépésről lépésre (jobban mondva szobáról szobára) építhetjük multiroom hálózatunkat. Jelenleg 23 Yamaha készülék támogatja a MusicCast rendszert, melyek között található aktív hangfalpár, mikro hifi rendszer, házimozi erősítő, térhatású hangprojektor, és sztereó rádióerősítő is.

Yamaha MusicCast multiroom

A MusicCast használatához mindössze egy WiFi hálózat szükséges, ezt követően csak be kell üzemelnünk a komponenseket, és mindenféle bonyodalom nélkül élvezhetjük a szobákra felosztott hangvezérlést.

Yamaha MusicCast multiroom rendszer

Nem csak hardveres, hanem szoftveres szempontok, illetve műsorforrás tekintetében is igyekeztek széleskörű megoldást csiholni a Yamaha fejlesztői. Ebből következik, hogy a MusicCast ingyenesen letölthető vezérlő alkalmazása iOS és Android mobil operációs rendszereken is futtatható, de ez még nem minden.

Yamaha MusicCast App

A lejátszható tartalom lehet online közvetített zene (a Pandora, Spotify, Rhapsody, SiriusXM ill. vTuner kliensek valamelyikéről), továbbá a mobileszközünkön vagy számítógépünkön tárolt gyűjtemény is. A kifejezetten MusicCast-ra alkalmas eszközök Bluetooth vevő funkcióval rendelkeznek, így önálló vezeték nélküli hangrendszerként is használhatóak.

Yamaha MusicCast vezeték nélküli hangszóró

A MusicCast-kompatibilis termékek közül jó néhány már az itthoni márkaboltokban is megtalálható. Szerkesztőségünkben jelenleg is folyik a szolgáltatás tesztelése, hogy hamarosan kimerítő cikkben, jóval részletesebb információk feltárásával mutathassuk be olvasóinknak a Yamaha jelenlegi nagy dobását.

www.extremeaudio.hu

hu.yamaha.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.