Hangfal betonból?

2017. július 31., hétfő, 16:55

Utopia Concrete audio hifi hangfal hangrendszer Utopia Concrete hifi hangfal aktív hangfal

A magyar elmék és kezek által épített UTOPIA Concrete hangfal fő érdekessége, hogy doboza nem műanyag vagy MDF, hanem beton.

Indiegogo projekt keretein belül startol hamarosan Őry Gedeon alapító és Matos Gergely tervező munkájának közös gyümölcse, az egyetlen betontömbből álló sztereó hangrendszer. A beton ház, melynek hatékony rezonancia csökkentő tulajdonságait a veterán audiofilek jól ismerik, ezúttal 2 db 75 mm átmérőjű, szélessávú hangszórónak nyújt otthont. Ezeket 2 x 30 W teljesítményű erősítő táplálja, ami értelemszerűen nem diszkó hangosításra való erőt sejtet, de otthoni közegben így is bőséges lehet.

UTOPIA Concrete hangfal

A hátsó reflexnyílásos rendszer fotók alapján monumentálisnak tűnhet, a látszat ellenére azonban egyáltalán nem domináns jelenség az UTOPIA Concrete. 30 x 15 x 16,6 centis méretével a kompakt centersugárzókkal azonos helyet igényel. Beépített, aptX-kompatibilis Bluetooth vevővel képes fogadni mobileszközről küldött jelet, akkumulátor híján elektromos hálózatról tud megszólalni. Talán jobb is így, elvégre bármilyen parányi, aligha akarják majd ide-oda cipelni e beton alkotást.

UTOPIA Concrete hangfal

A budapesti műhelyben készített Concrete másik érdekessége, hogy simára csiszolt felületét nem festik le, ezzel láthatóvá téve az alapanyag sajátos színét és mintáját. Utóbbinak köszönhetően nincs két egyforma hangrendszer, hiszen mindegyik tónusa és textúrája kicsit különböző.

UTOPIA Concrete hangfal

A hamarosan debütáló UTOPIA Concrete pontos érkezéséről és áráról egyelőre nincs tudomásunk, akik kíváncsiak a projekt kimenetelére illetve a hangrendszer tudására, azoknak javasoljuk a gyártó honlapján történő regisztrációt.

www.utopia-audio.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.