Friss lemezjátszók a Thorens kínálatában

2015. augusztus 31., hétfő, 12:45

Thorens audio hifi vynil bakelit analóg lejátszó lemezjátszó Thorens lemezjátszó analóg lemezjátszó vynil lemezjátszó

Az egyik legrégebbi lemezjátszó gyártóként ismert Thorens újraértelmezte egyik régebbi koncepcióját, melynek következtében friss és modern referencia termékcsalád látott napvilágot.

Thorens TD 903 lemezjátszóThorens TD 905 lemezjátszóThorens TD 907 lemezjátszó

Három tagot számlál a svájci Thorens új referencia szériája, melyek fő különlegessége a vibrációmentesítés céljából alkalmazott, mechanikailag felfüggesztett belső váz. A három típus név szerint: TD 903, TD 905 és TD 907. A gyártó közleménye szerint az újoncok az egykor legendás népszerűségnek örvendő TD 150 és TD 160 lemezjátszók utódjai, némileg átgondolt, modernizált kivitelben. Természetesen külsőleg eszközöltek újításokat, a mai stílusokhoz igazítva a "halhatatlan bakelit" világát. A készülékek rezgéselnyelő vázát alapos figyelmességgel súlyozták, hogy a komplett készülék felfüggesztése, szabályos függőleges irányban csillapítson mindenfajta fizikai erőhatást.

Emellett ügyeltek a lejátszók felhasználóbarát kezelhetőségére is, a belső rugókhoz nem kell közvetlenül hozzáférnünk, minden beállítható a készülékek külsején még akkor is, ha épp lemezt hallgatunk. A forgótányér a padlólemezzel azonos módon, alumínium és polietilén rétegekből készült, az elcsatolt motort pedig termoplasztikus műanyag réteg választja szét a mechanizmustól.

Thorens TD 905 lemezjátszó

A TD 903 a trió legkisebb tagja, utána következik a TD 905, mely a kistestvérhez képest tömörebb merevítéseket tartalmaz, egyébként mindkettejük TP 92 típusú, 9 colos hangkarral rendelkezik. A csúcsmodell TD 907 esetében a hangkar (TP 88) 10 colra nőtt, emellett a belső felépítés is valamivel kifinomultabb. Utóbbihoz tartozik, hogy a felfüggesztés egy kónusz alakú rétegre hárul, amely a hangsugárzók membránjára hasonlít.

Az új referencia termékcsaládról még több információval tud szolgálni a Stream Audio, kiknek bemutatótermében kipróbálhatóak és megvásárolhatóak a Thorens lemezjátszói.

www.streamaudio.hu

www.thorens.com

Thorens TD 907 lemezjátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.