A JBL ismét vintage hangfalat gyárt

2018. január 26., péntek, 05:05

JBL audio hangfal hangszóró hifi hangfal JBL hangfal JBL hifi hangfal

L100 Classic néven debütált a '70-es évek legnagyobb számban eladott hangsugárzójának modernizált változata. Idén tavasztól nálunk is kapható lesz!

JBL L100 Classic hangfalJBL L100 ClassicJBL L100 CenturyJBL L100 Century hangfal

A vintage jellegű eszközök sorra visszatérnek, beleértve a lemezjátszók reneszánszát, így nem meglepő, hogy a JBL is visszatekintett és úgy döntött, hogy egykor népszerű termékeit ismét forgalomba bocsájtja. Az L100 eredetileg a JBL 4310 stúdió monitor otthoni verziója volt. Utóbbit annyira kedvelték a hangmérnökök, hogy otthonukban is azt akarták hallgatni, így született meg a dió furnéros, jellegzetes fehér hangszórós monstrum.

Az L100 Classic ún. állványos hangfalnak számít(ott a '70-es években), ennek megfelelően opcionális állvány is vásárolható hozzá, amelyre téve a doboz enyhén hátrafelé dől, ezzel némileg idézve a régi szép idők bútordarabjait. Másfelől annak sincsen akadálya, hogy könyvespolcra vagy médiabútorra tegyük, hiszen előre néző reflexnyílással rendelkezik, másfelől ahogy Jim Garret termék stratégiai igazgató megjegyezte, fektetve is használhatjuk, ha csak úgy jut neki hely.

JBL L100 Century

Az eredeti L100 Century az 1970-es CES kiállításon mutatkozott be és most januárban üdvözölhetjük úgymond 2. generációs kiadását. Az évtizedek alatt történt fejlesztések természetesen nem maradhattak ki az újoncból, így frissebb, gumi peremes, 30 cm átmérőjű basszus hangszórót kapunk, 13 cm-es középsugárzóval és 25 mm-es titán dóm magassugárzóval. Emellett a doboz belsejében és a keresztváltón is végeztek finomhangolást.

A JBL L100 Classic 2018 tavaszától Magyarországon is meghallgatható és megvásárolható a Házimozi Stúdióban kb. 4 000 dollár + Áfa/párnak megfelelő forintért.

www.hazimozistudio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.