Klipsch Dolby Atmos hangfalak

2015. augusztus 11., kedd, 06:05

Klipsch audio házimozi Atmos Dolby hangfal Klipsch hangfal házimozi hangfal Atmos hangfal Dolby Atmos Dolby Atmos hangfal Klipsch Atmos hangfal Klipsch házimozi hangfal Klipcsh Dolby Atmos hangfal

A Dolby Atmos beharangozásakor ígéretekkel halmoztak el minket a hangfalgyártók, kifejezetten az új hangformátum megszólaltatására készített termékek garmadájának érkezését vetítették előre. Ennek valami gátja akadt, azoknak a bizonyos hangfalaknak csak előhírnökeivel találkozni a boltokban. A Klipsch, mint a házimozi elkötelezett híve, legfrissebb termékkatalógusában két Dolby Atmos hangsugárzót mutat be, ezek egyike már a hazai képviselethez is megérkezett.

Klipsch RP-140SA és RP-280FA Dolby Atmos hangfalKlipsch RP-140SA Dolby Atmos hangszóróKlipsch RP-140SA Dolby Atmos hangszóróKlipsch RP-140SA Dolby Atmos hangszóróKlipsch RP-140SA Dolby Atmos hangszóróKlipsch RP-140SA Dolby Atmos hangszóróKlipsch RP-140SA Dolby Atmos hangszóróKlipsch RP-140SA Dolby Atmos hangszóróKlipsch Dolby Atmos hangfalszettKlipsch RP-280FA Dolby Atmos hangfalKlipsch RP-280FA Dolby Atmos hangfalKlipsch RP-280FA Dolby Atmos hangfalKlipsch RP-280FA Dolby Atmos hangfalKlipsch RP-280FA Dolby Atmos hangfalKlipsch RP-280FA Dolby Atmos hangfal hátlap

A meglévő hangfal tetejére helyezendő RP-140SA, a Reference Premiere családhoz tartozik, ezt jelenti a típusszám előtti két betű. Újratervezett, 90x90 mm-es Tractrix Horn (a hanghullámok szórását irányító tölcsér-szerűség) mélyén bújik meg a Linear Travel Suspension (LTS) titán magassugárzó.

Klipsch RP-140SA Dolby Atmos hangszóró

A 10 centis Cerametallic középsugárzó - amit a Klipsch honlap "woofer"-ként említ, de az barokkos túlzás ? pontosan úgy helyezkedik el, ahogyan egy átlagos hangdobozban, nem pedig koaxiális egységet képezve. Ez utóbbit előszeretettel alkalmazza a konkurencia, hogy kinek melyik szimpatikusabb, az ízlés dolga.

Klipsch RP-140SA Dolby Atmos hangszóró

A fentieken kívül még ezeket olvastuk a Klipsch Dolby Atmos hangfaláról: 200 W maximális, 50 W névleges terhelhetőség, 8 ohmos impedancia, 3,4 kilogrammos tömeg, az érzékenységéről nem közölnek adatot, pedig kíváncsiak vagyunk rá. Mágneses rögzítésű rács jár hozzá, így azt levéve, nem csúfolkodnak lyukak az előlapon.

Ez már jelenleg meghallgatható az Extreme Audio demószobájában.

Klipsch RP-280FA Dolby Atmos hangfal

Szeptember elején érkezik a másik termék, ami az előzőnél - szerintünk - sokkal érdekesebb. Neve RP-280FA, amely egy állódoboz és a tetejébe integrálták, ha úgy tetszik, süllyesztették az előbb ismertetett Dolby Atmos hangfal nagyobb változatát, 16 centis (6,5 colos) hangszóróval. Ezt ennél a modellnél is "woofer"-nek nevezik, ami a mérete miatt már valamivel közelebb áll a tényleges mélysugárzókhoz, mint a különálló Dolby Atmos hangdobozé, de a 2 kHz-es vágási frekvencia ismeretében mi maradunk a középsugárzónál.

Klipsch RP-280FA Dolby Atmos hangfal

Mindebből valójában semmi nem látszik, ugyanúgy néz ki, mint a sima RP-280F. csak a tetőlap rácsos része sejtet valamit. A magassugárzó megegyezik az RP-140SA-ban alkalmazottal. A hangfal specifikációjában megtaláltuk az érzékenységét, ami a Klipschtől megszokottan magas, 98 dB. A többi adat is figyelemre méltó: a Dolby Atmos egység terhelhetősége 300/75 W, a fő részlegé 600/150 W, a hangdoboz tömege 32,5 kg.

Klipsch RP-280FA Dolby Atmos hangfal hátlap

Fontos megemlíteni, hogy az RP-280FA nem csak frontsugárzóként használható, hanem háttérsugárzó szerepre is kifejezetten ajánlott. Ebből kifolyólag, ilyenfajta szettként is kapható lesz és természetesen ebben a felállásban találkozhatnak majd velük a demószobában.

www.extremeaudio.hu

www.klipsch.com

Klipsch Dolby Atmos hangfalszett

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.