Váratlan AURALiC újdonságok

2023. május 17., szerda, 11:35

AURALiC audio hifi streamer lejátszó zenelejátszó DAC hálózati streamer hálózati zenelejátszó AURALiC streamer AURALiC zenelejátszó AURALiC DAC

A csúcskategóriás hálózatképes (streaming) eszközökre specializálódott cég bejelentette ARIES és VEGA készülékeinek legújabb generációját. 2014-ben ARIES nevű eszközével elsőként nyitott kaput a hálózati bridge kategóriának az AURALiC. Idén négy modellel fogják frissíteni a G szériát, melyek főbb tulajdonságait rövid hírben foglaljuk össze.

AURALiC ARIES G2.2AURALiC ARIES G2.2AURALiC ARIES G2.2 frontAURALiC ARIES G2.2AURALiC ARIES G2.2AURALiC ARIES G2.2 hátlapAURALiC VEGA G2.2AURALiC VEGA G2.2AURALiC VEGA G2.2 frontAURALiC VEGA G2.2 hátlapAURALiC VEGA G2.2AURALiC VEGA G2.2AURALiC ARIES G3AURALiC ARIES G3AURALiC ARIES G3 frontAURALiC ARIES G3 hátlapAURALiC ARIES G3AURALiC ARIES G3 Proteus X1 Co ProcessorAURALiC VEGA G3AURALiC VEGA G3AURALiC VEGA G3 frontAURALiC VEGA G3 hátlapAURALiC VEGA G3AURALiC VEGA G3

A szóban forgó eszközök hálózati bridge (ARIES G2.2 és ARIES G3) illetve hálózati DAC (VEGA G2.2 és VEGA G3) szerepkört töltenek be. A G2.2 és G3 modellek közti eltérések részletesen megtalálhatók angol nyelven a gyártó honlapján. Hamarosan magyar termékinformáció is olvasható lesz a hivatalos forgalmazó weboldalán. Most a legalapvetőbb tudnivalók következnek.

AURALiC ARIES G3

A gyártó közleménye és fotói alapján nem változtattak jelentősen az elegáns formaterven, megőrizték a UnityChassis II házat, annak minden előnyével, beleértve a tiszta réz belső részeit és mechanikusan csillapított alvázát. Teljesen új, 64 bites Tesla G3 hálózati lejátszó rendszer biztosítja a számítási feladatokat, az előző verzióhoz képest nyolcszoros teljesítmény növekedéssel. A memóriát 4 GB-ra növelték és a rendszert DMA (Direct Memory Access Technology) funkcióval egészítették ki. A leírás alapján utóbbi azért előnyös, mert a hanggal kapcsolatos áramkörök közvetlenül kapcsolódnak a rendszermemóriához, ami a jelkésés és jitter 90%-os csökkentését eredményezi az elődhöz viszonyítva.

AURALiC ARIES G3 Proteus X1 Co Processor

Fontos változás a cég életében, hogy a G2.2 és G3 készülékeket immár teljes egészében az Egyesült Államokban tervezték. Továbbá az ARIES G3 és VEGA G3 gyártása a cég oregoni üzemében történik. Az AURALiC azt is bejelentette, hogy együttműködésbe lép a Dirac céggel, hogy fejlett technológiájukat saját termékeiben is alkalmazhassa. Hogy ez szobakorrekciós lehetőséget jelent-e, arról egyelőre nincs tudomásunk. A gyártó közleménye alapján egyelőre annyit lehet tudni, hogy "biztosítja, hogy termékei az innováció élvonalában maradjanak és a legjobb hangélményt nyújtsák".

AURALiC ARIES G3 hátlap

ARIES G2.2 és G3 hálózati bridge főbb újításai

- Az elődhöz képest az alkatrészek 90%-a újra cserélődött

- Galvanikus elválasztás USB DAC módban

- Új Pure Power tápegység

- USB 3.0 szabványú külső háttértár támogatása

- Az ARIES G2.2 és G3 is kiegészíthető a LEO GX.1 referencia órajel generátorral

VEGA G2.2 és G3 hálózati DAC főbb újításai

- Tesla G3 számítási architektúra

- Új, 60 femtoszekundum pontosságú kettős órajel

- A VEGA G3 esetében kikapcsolható a hálózati funkció a Pure DAC móddal

AURALiC VEGA G3

Az ARIES G2.2 és VEGA G2.2 első ízben a 2023-as müncheni HIGH END kiállításon lesz kipróbálható (Atrium 4.2G, E211-es szoba). Kereskedelmi forgalomba kerülésüket júliusra, míg az ARIES G3 és VEGA G3 eszközök szállítását augusztusra ígérik. Árakkal, várható Magyarországra beérkezéssel és személyes kipróbálással kapcsolatban az Audio Centrum munkatársainál lehet érdeklődni.

audiocentrum.hu

us.auralic.com

AURALiC ARIES G3

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.