Új erősítőt és hálózati CD-lejátszót készít a Marantz

2023. október 26., csütörtök, 22:20

Marantz audio hifi erősítő lejátszó CD-lejátszó hifi erősítő sztereó erősítő Marantz erősítő Marantz hifi Marantz CD-lejátszó Marantz hifi erősítő Marantz sztereó erősítő

Hivatalosan is bejelentették a Marantz MODEL 50 sztereó integrált erősítőt és a hozzá illő CD 50n hálózatképes CD-lejátszót. Az újoncok hamarosan Magyarországon is kaphatók lesznek, remélhetőleg teszt cikkben ugyancsak kitérünk rájuk, addig rövid hírben foglaljuk össze fontosabb tulajdonságaikat!

Marantz MODEL 50 CD 50nMarantz MODEL 50 CD 50nMarantz MODEL 50 CD 50nMarantz MODEL 50 CD 50nMarantz MODEL 50 CD 50nMarantz MODEL 50 CD 50nMarantz MODEL 50 CD 50nMarantz MODEL 50 CD 50n távirányítóMarantz MODEL 50 sztereó erősítőMarantz MODEL 50 sztereó erősítőMarantz MODEL 50 sztereó erősítőMarantz MODEL 50 sztereó erősítőMarantz MODEL 50 sztereó erősítő hátlapMarantz MODEL 50 sztereó erősítő hátlap csatlakozókMarantz MODEL 50 sztereó erősítő hangfal csatlakozóMarantz MODEL 50 sztereó erősítő hangfal csatlakozóMarantz MODEL 50 sztereó erősítő hangfal csatlakozóMarantz MODEL 50 sztereó erősítőMarantz MODEL 50 sztereó erősítő Power AmplifierMarantz MODEL 50 sztereó erősítő Block CapacitorsMarantz MODEL 50 sztereó erősítő Block CapacitorsMarantz MODEL 50 sztereó erősítő Power Supply for Pre AmplifierMarantz MODEL 50 sztereó erősítő Pre AmplifierMarantz MODEL 50 sztereó erősítő HDAM CircuitMarantz MODEL 50 sztereó erősítő HDAM CircuitMarantz MODEL 50 sztereó erősítő Toroidal Power TransformerMarantz MODEL 50 sztereó erősítő Toroidal Power TransformerMarantz MODEL 50 sztereó erősítő Phono BoardMarantz MODEL 50 sztereó erősítő Phono BoardMarantz CD 50n CD-lejátszóMarantz CD 50n CD-lejátszóMarantz CD 50n CD-lejátszóMarantz CD 50n CD-lejátszóMarantz CD 50n CD-lejátszó talpMarantz CD 50n CD-lejátszó talpMarantz CD 50n CD-lejátszó hátlapMarantz CD 50n CD-lejátszó hátlap digitális csatlakozókMarantz CD 50n CD-lejátszó hátlap analóg kimenetekMarantz CD 50n CD-lejátszó hátlap analóg kimenetekMarantz CD 50n CD-lejátszóMarantz CD 50n CD-lejátszó CD mechanikaMarantz CD 50n CD-lejátszó CD mechanikaMarantz CD 50n CD lejátszó Variable OutMarantz CD 50n CD lejátszó Variable OutMarantz CD 50n CD lejátszó Digital BoardMarantz CD 50n CD lejátszó HEOS ModulMarantz CD 50n CD lejátszó DAC-Digital-IsolatorsMarantz CD 50n CD lejátszó Analogue Audio CircuitMarantz CD 50n CD lejátszó Analogue Audio CircuitMarantz CD 50n CD lejátszó Analogue Audio CircuitMarantz CD 50n CD lejátszó Analogue Audio CircuitMarantz CD 50n CD lejátszó HDAM CircuitMarantz CD 50n CD lejátszó Headphone AmplifierMarantz CD 50n CD lejátszó Custom Block CapacitorsMarantz CD 50n CD lejátszó Schottky-barrier-diodeMarantz CD 50n CD lejátszó Toroidal Power TransformerMarantz CD 50n CD lejátszó Toroidal Power Transformer

A Marantz MODEL 50 ár és funkciók tekintetében a MODEL 40n és PM7000n közé ékelődik be. A Marantz CD 50n, mely formatervben és szolgáltatásokban egyaránt szoros kiegészítője, az SACD 30n és CD 60 készülékek közti szakadékot hidalja át. A fejlesztők arra törekedtek, hogy a modern gondolkodású, de hangminőségre kényes zenekedvelőket és általános médiafogyasztókat egyszerre megcélozzák. Ezáltal az új eszközök olyan környezetben is kihasználhatók, ahol vinyl lemezjátszó és okostelevízió egyaránt megtalálható.

Marantz MODEL 50 CD 50n

Mindkét készüléken megfigyelhető az új Marantz arculat, a kissé art deco hatású előlap, mely a drágább szériákat jellemzi. Az erősítő áramkörében a legfrissebb fejlesztéseket alkalmazták, ugyanakkor a kijelző menüjén finomítottak és a távvezérlőt is átalakították a korábbi Marantz erősítőkéhez képest.

Marantz MODEL 50 sztereó erősítő hátlap csatlakozók

A MODEL 50 CD-lejátszónak szánt RCA bemenete a többitől külön található meg, jobb minőségű csatlakozókat tartalmaz a jobb hangzás érdekében. Funkcióit gazdagítja még egy mélysugárzó kimenet (sztereó PRE OUT kimenettel együtt) és egy követlen POWER AMP DIRECT IN nevű bemenet, amely házimozi processzorral kombinálva csak a végerősítő funkciót veszi igénybe.

Marantz MODEL 50 sztereó erősítő hangfal csatlakozó

Sokan gondolhatják, hogy a MODEL 50 mindössze egy frissített PM8006, de valójában sok részletben eltérnek. Az új készülékház mélyebb az elődöknél, részben ezáltal nagyobb transzformátor behelyezése vált lehetségessé. Ráadásként a trafó lábkeretét és az előlapot is kiegészítették 1,2 illetve 1 mm vastag árnyékolással.

Marantz MODEL 50 sztereó erősítő Toroidal Power Transformer

A gyártó arra is felhívta figyelmet bejelentése során, hogy a puffer kondenzátorokat (amelyek szintén jobb minőségűek) vízszintesen helyezték el, minél közelebb a transzformátorhoz és végfok modulokhoz, ezzel rövidítve a jelúton és gyorsítva a tápellátáson.

Marantz MODEL 50 sztereó erősítő Power Amplifier

További újítás, hogy míg a PM8006 önálló push-pull tranzisztort tartalmazott, addig a MODEL 50 esetében megduplázták a tranzisztorokat és párhuzamos push-pull topológiát alkalmaztak. Utóbbival a gyártó leírása szerint jobb kontroll lehetséges a hangsugárzók fölött.

Marantz MODEL 50 sztereó erősítő Power Supply for Pre Amplifier

Másik hangminőség érdekében eszközölt részlet, mely a MODEL 40n-től származik, hogy 0,035 mm-es rézfólia helyett 1 mm-es rézcsíkokra bízták a pozitív és negatív teljesítményvonalat. Utóbbi a stabilabb hajtást és alacsonyabb impedanciát szolgálja. A legújabb fejlesztésű phono modult építették be az erősítőbe, mely a korábbi kivitelekhez képest jobb felbontást és transzparenciát ígér.

Marantz MODEL 50 sztereó erősítő Phono Board

A MODEL 50 és CD 50n akár egyetlen rendszertávvezérlővel is navigálható. Ehhez a két készülék összekapcsolására egy CONTROL BUS nevű csatlakozó szolgál. Ennek megléte esetén, ha a CD-lejátszót bekapcsoljuk, például az jelet kap a tévé HDMI bemenetétől, akkor a lejátszótól kapott jel bekapcsolja az erősítőt is és a jelszint (hangerő) vezérlés akár a képmegjelenítő távvezérlőjével vagy okostelefonnal is lehetővé válik, amennyiben a lejátszó és erősítő CONTROL BUS-csatornán kommunikál.

Marantz MODEL 50 CD 50n

Ahogy fentebb is említettük, a Marantz CD 50n hálózatképes, ami azt jelenti, hogy teljeskörű HEOS támogatást kínál. Vezérelhető telefon vagy tablet használatával, tartalmaz hálózati klienseket (Google Home, Spotify/TIDAL/Deezer, Apple AirPlay és még lehetne sorolni), emellett Roon kompatibilis és Bluetooth fejhallgatóval is párosítható.

Marantz CD 50n CD lejátszó Headphone Amplifier

Ráadásként bármilyen meglévő HEOS ökoszisztémába beilleszthető, amennyiben multiroom rendszer kiépítése a cél. Nem mellesleg optikai, digitális koaxiális és számítógépes USB bemenetet egyaránt tartalmaz.

Marantz CD 50n CD lejátszó Digital Board

A Marantz MODEL 50 sztereó erősítő és Marantz CD 50n lejátszó egyaránt 720 ezer forintos ajánlott kiskereskedelmi áron lesz kapható. A készülékek várható érkezésével és személyes kipróbálással kapcsolatban a hivatalos viszonteladóknál lehet érdeklődni.

hu.horn.eu

marantz.com

Marantz CD 50n CD-lejátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.