Megújult az AURALiC ARIES és VEGA

2018. május 21., hétfő, 15:00

AURALiC audio hifi lejátszó médialejátszó ARIES VEGA digitális rádió digitális lejátszó digitális futómű AURALiC lejátszó

Az AURALiC ma már nem igényel különösebb bemutatást, amit nagyrészt az első generációs Aries digitális transzportnak köszönhet. Ez a digitális lejátszó éveken át volt a high end témájú kiállítások egyik legnépszerűbb forrása. Ennek a képeségeire alapozva igyekezett megannyi kereskedő és gyártó bebizonyítani, hogy az ő erősítőik vagy hangfalaik mennyire jól szólnak. Igazi etalon volt és még ma is az.

Egy éve új csúcsmodellekkel, a G2 sorozattal jelentkezett a cég, amivel még magasabbra tették a lécet, mind maguknak, mind az iparág számára. Most pedig itt van az ARIES G1 és VEGA G1, a G2 sorozat olcsóbb, de sok szempontjából nagyon hasonló képességű kistestvére.

Bár külsőleg a G1 nagyon hasonló a G2 sorozathoz, azt mindenképp meg kell említenünk, hogy az új, kisebb széria nem a hatalmas és drága, egy tömbből esztergált készülékházat kapta, hanem egy kevésbé "nagyvonalúan pazarló", néhány milliméter vastag lemezekből kimart dobozt. Ez persze még mindig sokkal masszívabb megoldás, mint a kommersz hifi komponensek, alig néhány milliméter vastag vaslemezből hajtogatott szerkezete.

AURALiC ARIES G1

Az új ARIES G1 természetesen gyorsabb és erősebb lett elődjénél. Ennek alapja az G2 számára kifejlesztett, új platform, a Tesla G2, ami 50 %-kal gyorsabb processzort, hatalmas, 1 GB cache memóriát, 2 GB RAM-ot és 8 GB rendszer SSD-t takar. Ez együttesen lényegesen gyorsabb működést, tovább javított felhasználói élményt biztosít. Természetesen megmaradt a kettős Femto órajel is, ami külön-külön gondoskodik a digitális adatfolyam és az USB pontos, jitter mentes működéséről. Emellett az új lejátszó a G2-es modellhez hasonlóan, 4 colos, nagyfelbontású képernyőt visel az előlapján.

AURALiC ARIES G1

Az új ARIES a beépített technológia mellett a szoftver és szolgáltatás oldalon is a piac talán legerősebb versenyzője. Az AURALiC Lightning Streaming rendszerét alkalmazza, ami a készüléken tárolja a lejátszási listákat, kínál szünetmentes lejátszást és bit-perfect multiroom szolgáltatást is. Nem maradt ki a teljes RoonReady végpont kompatibilitás, az AirPlay és a SongCast sem. A rendszer természetesen továbbra is kezelhető a Lightning DS alkalmazás segítségével iPhone és iPad készülékekről, illetve újdonságként, már otthoni hálózaton keresztül, böngészőből is.

AURALiC ARIES G1

Amire mindenki kíváncsi

Az ARIES G1 természetesen továbbra is kompatibilis a TIDAL, a Qobuz, a Spotify szolgáltatásaival. Van benne AirPlay és Bluetooth bemenet. Képes lejátszani az otthoni hálózaton megosztott zenéket (DLNA, UPnP) és csatlakoztathatunk rá külső USB adattárolót is.

A támogatott fájl-formátumok között ott van az AAC, AIFF, ALAC, APE, FLAC, DFF, DSF, MP3, OGG, WAV, WV és WMA. Ezek mintavételezése lehet 44,1-384 kHz, 16-32 bitmélység mellett, vagy akár DSD64-DSD512 is.

AURALiC ARIES G1 hátlap

A hálózati csatlakozást biztosíthatjuk neki vezetékkel, a szokásos RJ45 gigabites porton keresztül, vagy WiFi-n át, amihez egy háromsávos ac kompatibilis egység került a G1-esbe. Ez egyúttal lehetővé teszi azt is, hogy akár DSD512, vagy 32 bit/384 kHz felbontású PCM adatfolyamot játsszunk le, vezeték nélkül is! Persze ehhez kell egy erős és gyors WiFi router is.

A kimenetek között ott találjuk az ARIES-re jellemző AES/EBU (XLR) csatlakozást, a hagyományos koaxiális és optikai digitális kijáratot, valamint az egyre divatosabb, USB Audio csatlakozást. (ennek elterjedésében nem kis szerepe volt az ARIES első generációjának)

A nagy változás

Az új, G1 sorozatú ARIES az első generációtól eltérően, már beépített, alacsony zajú lineáris tápegységet használ. Emellett, az első generáció, különleges formatervű műanyag doboza helyett, vaskos alumínium készülékházba került a teljes elektronika. Ennek és a beépített tápnak is köszönhetően, a gép súlya 6,6 kg-ra nőtt.

Az AURALiC ARIES G1 ára megközelítőleg 2200 euró lesz, az első szállítmány várhatóan júniusban érkezik.

AURALiC VEGA G1

AURALiC VEGA G1

Az új VEGA G1, hasonlóan a nagyobb G2 modellhez, lejátszó funkcionalitással is fel lett ruházva. Ha úgy tetszik, beépítésre került egy ARIES is. Tehát a készülékbe bekerült a Tesla platform, ami az eredeti ARIES főbb műszaki jellemzőivel, tehát 1 GB RAM-mal, 4 GB tárhellyel és négymagos Cortex A9 processzorral dolgozik. Mindez kiegészült az egy éve bemutatott csúcskategóriás VEGA G2 modell DAC chipjével és 72 fs pontosságú Femto órajelgenerátorával. A precíz időzítéssel feldolgozott jel analógra fordítása után az "A" osztályú ORFEO jelerősítőben folytatja útját.

A VEGA G1 az ARIES-hez hasonlóan, képes lejátszani akár DSD512 és 32 bit/384 kHz felbontású PCM fájlokat is. Emellett a VEGA G1 RoonReady és Spotify Connect kompatibilis is. A szoftverfrissítéseket online telepíthetjük. A vezérléshez használhatjuk az AURALiC Lightning DS App-ot, otthoni hálózatunkon böngészőből megnyitható kezelőfelületet, vagy OpenHome alkalmazást.

AURALiC VEGA G1 hátlap

Az AURALiC VEGA G1 ára megközelítőleg 3800 euró lesz, az első szállítmány pedig várhatóan júniusban érkezik.

www.audiocentrum.hu

www.auralic.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.