Mark Levinson újdonságok a CES-en

2016. január 22., péntek, 07:20

Mark Levinson audio hifi erősítő DAC előerősítő CES CES 2016 high end DA konverter hifi erősítő high end erősítő Mark Levinson hifi Mark Levinson erősítő Mark Levinson lejátszó

Két vadonatúj Mark Levinson hifi készülékről is lehullott a lepel az idei CES kiállításon. Egyikük a mi bakancslistánkat is megtoldotta, ugyanakkor jól tükrözi napjaink zenehallgatási szokásait.

A No. 526 hosszú csend után egy teljesen új sztereó előerősítő, amely már az új Mark Levinson gyártósoron készült. A teljesen saját fejlesztésű DAC természetesen mindazon formátumokat (beleértve a DSD-t) segít megszólaltatni, melyeket napjaink igényes felhasználói előszeretettel hallgatnak otthon.

Mark Levinson No 526 high end előfok

Az Amerikában tervezett és összeszerelt készülék a gyártó elmondása szerint jittermentes teljesítményt nyújt, ugyanazzal a DA konverterrel, mely a nemzetközileg sokat emlegetett, No. 585 integrált sztereó erősítőben is megtalálható.

Mark Levinson No 526 high end előfok

A cég igazán ütős, szélesebb réteget megcélzó újdonsága egy olyan "minden az egyben" megoldás, ami mellett valóban nehéz elismerő szavak nélkül elmenni. A Mark Levinson No. 519 nem csak egy presztízzsel átitatott high end készülékcsoda, hanem napjaink kivonata, a leggyakoribb felhasználói igények tükörképe is egyben. A komponens lényegében CD-játszó, előerősítő, DAC és hálózati médialejátszó egybeépítve. Mindez az USA-ban tervezett, tömör alumínium páncélba bújtatott gépezet alighanem minden hifista szívét megdobogtatja, mi legalábbis találnánk helyet neki otthon...

Mark Levinson No 519 high end lejátszó

A No. 519 lelkét egy Linux operációs rendszert futtató számítógép képezi, kiegészítve egy ESS Sabre 32 bites hangjel feldolgozó processzorral. A kettős monó jelút elcsatolt, teljesen diszkrét folyamon halad, a csatlakozóknak köszönhetően pedig kb. fél tucat forráseszközt képes fogadni a készülék. A hálózati kliensek tartalmát (Spotify, TIDAL, Qobuz, Deezer, Rhapsody, internetrádió állomások) és az aktuális lejátszási információkat egy hatalmas előlapi kijelzőn követhetjük nyomon. Emellett, ahogy manapság megszokottá vált, iOS és Android applikációk is segítik a korszerű vezérlést.

Mark Levinson No 519 high end lejátszó

Tény, hogy a Mark Levinson továbbra is olyan kategóriát képvisel, amit csak kevesek engedhetnek meg maguknak. Azonban a Harman Luxury Audio csoport alá tartozó márkanév lázas tevékenységét figyelve, beigazolódni látszik, a high end iránt igenis van kereslet, és a minőségi hangzás iránti igény egyre növekszik. A Mark Levinson No. 519 lejátszó idén júliusban, a No. 526 sztereó előerősítő pedig májusban kerül majd forgalomba. Várható fogyasztói árukról még nincs hivatalos információ.

www.hazimozistudio.hu

www.marklevinson.com

Mark Levinson No 519 high end lejátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.