Ilyen egy skandináv csúcs-DAC

2016. február 17., szerda, 14:05

Hegel audio hifi DAC DA konverter Hegel hifi Hegel DAC high end high end DAC

A HEGEL HD30 a high end hifi eszközökre specializálódott manufaktúra legújabb alkotása, kimondottan maximalista audiofilek számára.

Ma, mikor már pendrive méretű DA konverterekkel is találkozunk, nehéz egy adott eszközt a papíron közölt, többszáz kilohertzes mintavételezés és sokbites mélység alapján rangsorolni. Rutinos fülű felhasználók számára persze evidens a tízezres/százezres/milliós eszközök közti különbség, mindazonáltal még minket, szakértőket is hümmögésre, szemöldök vonogatásra késztet a kb. másfél millió Ft értékű HD30 DAC.

Hegel HD30 high end DAC belső

A HD30 a cég elmondása alapján a legjobb sztereó digitális analóg jelátalakító, amit eddig készítettek. Bizakodó kijelentésük és a nemzetközi visszajelzések alapján pedig jó eséllyel az egyik legjobb, ami a Földön jelenleg létezik.

Hegel HD30 high end DAC belső

A rendkívüliségre való törekvés megkövetelte, hogy teljesen a nulláról tervezzék meg a HD30 áramkörét, és hogy az elérhető legpontosabb műszerekkel finomhangoljak az időzítő kristályokat, valamint a tápcsatornák feszültségét. A mester óramű teljesen saját fejlesztés, a tápegység és az árnyékolás ugyancsak meghaladta a HEGEL korábbi termékeiben alkalmazott megoldásokat. Az eredmény egy olyan hifi eszköz lett, mely -150 dB zajszinttel képes üzemelni 0,0005 % (!) torzítás mellett. A fix jelszintű RCA és XLR kimenetekkel felvértezett készülék tudását, korszerű csatlakozási lehetőségek segítenek kiaknázni, így a "szokásos" koaxiális és optikai (ebből 3 db) bemenetek mellett PC-USB, AES/EBU és BNC aljzatokat is kapunk, kiegészítve egy Ethernet porttal. Utóbbi hozzáférést enged a beépített AirPlay klienshez, így akár a mobiltelefonunkról is high end hangélményt kaphatunk.

Hegel HD30 high end DAC hátlap

A HEGEL HD30 DAC megvásárolható az Audio Centrum budapesti bemutatótermében, ahol természetesen a norvég cég többi készüléke is megtekinthető, kipróbálható.

www.audiocentrum.hu

www.hegel.com

Hegel HD30 high end DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.