Hegel V10 phono erősítő hamarosan a boltokban

2021. január 12., kedd, 05:10

Hegel audio hifi erősítő előerősítő vinyl phono vinyl lemezjátszó phono előerősítő phono erősítő Hegel phono

2021 februárjától rendelhető a Hegel kompakt méretű, MM és MC kompatibilis, ultra-alacsony zajú, RCA és XLR kimenetekkel egyaránt szerelt, high end phono erősítője.

Hegel V10 phono erősítőHegel V10 phono erősítőHegel V10 phono erősítőHegel V10 phono erősítő hátlapHegel V10 phono erősítő hátlapHegel V10 phono erősítő hátlapHegel V10 phono erősítő

A Hegel a V10 phono erősítővel igazolja, hogy a hanglemez (avagy vinyl, bakelit, vagy LP, ki hogyan nevezi) reneszánszát éli. Az elsősorban magas minőségű hangrendszerekhez szánt készülék diszkrét JFET tranzisztoros bemeneti modullal rendelkezik az MC és MM részlegekhez egyaránt. Szubszonikus szűrőt, jelszint állítást és konfigurálható automatikus kikapcsolást is kínál. Impedancia töltése 33 és 550 Ohm között vezérelhető, így a felhasználó rugalmasan illesztheti saját rendszeréhez.

Hegel V10 phono erősítő

Hegel V10 phono erősítő hátlap

Arra a kérdésre, hogy miért nyit e kategória felé az elsősorban erősítőiről ismert norvég cég, ezt nyilatkozták: "Évekig ellenálltunk és más termékeket helyeztünk előtérbe. Mindig nehéz szívvel, mert a phono előerősítő olyan dolog, amely vezető mérnökünk, Bent Holler számára kedvenc bütykölendő alany volt a kilencvenes évek közepén. Ezért amikor úgy döntöttünk, hogy készítünk egyet, Bent nagy lelkesedés fogta el. Eredeti tervünk az volt, hogy relatív kicsi és olcsó eszközzel kezdjünk. De Bent-et minél többet dolgozott rajta, annál nagyobbá vált a projekt. Egyszerűen túl nehéz volt megállni, hogy ilyen-olyan nagyszerű ötleteket kihagyjunk, ahogy Bent mondaná: ha nem megfelelően csináljuk, akkor ne csináljuk sehogy."

Az eszköz építéséhez nem régi könyvek példáit vették alapul, nem meglévő megoldásokat használtak fel, hanem teljesen nulláról kezdtek hozzá, saját elméleti megközelítésükkel, teljesen diszkrét és modern erősítéssel, eszes és egyedi megoldásokkal.

Hegel V10 phono erősítő hátlap

MM hangszedő esetén szabadon állítható a kapacitás 100 és 467 pF között, MC hangszedővel pedig 33 és 550 Ohm közötti érték, vagy rögzített 47 kOhm beállítás választható. Az MM és MC esetében is 5, 10 vagy 12 dB jelszint növelés lehetséges, hogy más forráseszközökhöz lehessen illeszteni a V10 jelerősségét. A szubszonikus szűrővel nemkívánatos alacsony frekvenciás zajok távolíthatók el. Használaton kívül pedig automatikusan kikapcsol az elektronika.

Hegel V10 phono erősítő hátlap

A 21x6x28 cm méretű és 2,2 kg tömegű phono erősítő várható érkezésével és árával kapcsolatban az Audio Centrum szaküzletben lehet érdeklődni.

audiocentrum.hu

hegel.com

Hegel V10 phono erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.