FiiO újdonságok: K11 és KA13

2023. november 15., szerda, 06:25

FiiO audio hifi DAC DA konverter USB DAC DSD DAC FiiO DAC fejhallgató erősítő FiiO fejhallgató erősítő

D/A konverterrel egybeépített fejhallgató erősítőkkel bővült a FiiO kínálata. Ezek közül a KA13 hordozható kivitel, számítógéppel és telefonnal egyaránt kihasználható. A K11 az asztali felhasználásra szánt K sorozat legfrissebb tagja, a korábbi családtagokhoz viszonyítva látványosan modernebb arculattal és a megszokott színes szolgáltatás felhozatallal.

FiiO KA13 DAC fejhallgató erősítőFiiO KA13 DAC fejhallgató erősítőFiiO KA13 DACFiiO KA13 DACFiiO KA13 DACFiiO KA13 DACFiiO K11 DACFiiO K11 DACFiiO K11 DACFiiO K11 DACFiiO K11 DACFiiO K11 DACFiiO K11 DAC

A FiiO KA13 azoknak készült, akiknek fontos a hordozhatóság. Nem sokkal nagyobb egy öngyújtónál, miközben a teljesítménye akár 550 mW is lehet. Alapbeállításon 170 mW áll rendelkezésre, de egy kapcsolóval aktiválható asztali üzemmódja, ami magasabb impedanciájú fejhallgatóknál előnyös.

FiiO KA13 DAC

Az eszköz RGB LED segítségével ad tájékoztatást az aktuális mintavételezési frekvenciáról. PCM esetén 384 kHz/32 bit, DSD-vel pedig DSD256 a legmagasabb támogatott adatráta. USB-C csatlakozó segítségével illeszthető hozzá telefon, tablet vagy számítógép.

FiiO KA13 DAC

Okostelefonos alkalmazás segítségével további funkciókhoz enged hozzáférést, beleértve a szűrő módok kiválasztását. Említést érdemel, hogy a 3,5 mm-es kimenet digitális SPDIF kimenetként is helytáll, ezáltal igény szerint külső DAC hozzáadása is lehetséges. A kis Jack csatlakozón kívül 4,4 mm-es Pentaconn kimenetet szintén biztosít. A KA13 kettős CS43131 DAC chippel dolgozik, fekete vagy ezüstszínben gyártott készülékháza CNC-vel készül.

FiiO K11 DAC

A K11 először szakít teljesen a megszokott K szériás FiiO formatervvel. A szögletesség helyett ezúttal kerekített sarkú dobozt kapunk, amely (feltételezhetően nem véletlenül) harmonikusabb látványt nyújt egy modern laptop vagy Mac oldalán.

FiiO K11 DAC

Ebben is Cirrus Logic DAC található, de egy másik típus (CS43198), melyhez USB-C, koaxiális és optikai bemenetek által lehet hozzáférni. A FiiO K11 egyedi LCD kijelzőn mutatja az aktuális jelszintet (hangerőt) és mintavételezési frekvenciát.

FiiO K11 DAC

A KA13-hoz hasonlóan erre is helyeztek egy hagyományos és egy szimmetrikus fejhallgató kimenetet, melyeket egy hátsó RCA egészít ki. Érdekesség, hogy az USB bemenet nem kizárólag számítógéppel (és telefonnal), hanem PS5 vagy Nintendo Switch játékkonzollal egyaránt kihasználható. Színek tekintetében ezüst vagy fekete közül lehet választani.

FiiO K11 DAC

A FiiO KA13 és FiiO K11 ára e sorok írásakor 40 000 Ft, illetve 60 000 Ft. Hamarosan részletesebb bemutató cikkekben is visszatérünk a készülékekre!

fiio.hu

fiio.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.