AudioQuest DragonFly Cobalt - audiofil tudás pendrive méretben

2019. július 9., kedd, 14:40

AudioQuest DragonFly audio hifi DAC USB DAC AudioQuest DragonFly AudioQuest Cobalt AudioQuest DragonFly Cobalt

A világszerte elismert kábelgyártó cég évek óta készít pendrive méretű DAC-okat. Legújabb zászlóshajójuk a fekete és piros szitakötőkre is rátesz egy lapáttal. És amilyen hirtelenséggel debütált, épp olyan fürgén került a boltok polcaira is: a Cobalt már itthon is megvásárolható.

AudioQuest DragonFly Cobalt USB DACAudioQuest DragonFly Cobalt USB DACAudioQuest DragonFly Cobalt USB DACAudioQuest DragonFly Cobalt USB DACAudioQuest DragonFly Cobalt USB DACAudioQuest DragonFly Cobalt USB DACAudioQuest DragonFly Cobalt USB DACAudioQuest DragonFly Cobalt USB DAC

Manapság a DAC a hifi világ leggyorsabban fejlődő termékkategóriája. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy alig hét év alatt az AudioQuest már harmadik szintre emeli emblematikus Szitakötőjét. Az első, fekete színű (kb. 30 000 Ft) generáció ideális alternatívát nyújt a gyenge minőségű számítógépes hangkártyákkal szemben. A piros verzió (kb. 60 000 Ft), ahogy korábbi tesztünkben kiderült, több hifis tisztaságot, nagyobb felbontást hoz. A kék színben díszelgő DragonFly Cobalt (kb. 100 000 Ft) pedig minderre rátesz egy lapáttal. Hogyan?

AudioQuest DragonFly Cobalt USB DAC

A jelátalakítást végző ESS ES9038Q2M DAC chip minimális fázisú slow roll-off szűrővel dolgozik, ami a gyártó szerint természetesebb hangot eredményez. A vezérlést végző PIC32MX274 processzor kevesebb áramot vesz fel, miközben a jelfeldolgozása is 33 %-kal gyorsabb, mint a korábbi modelleké. Emellett fejlettebb tápszűrést is építettek a kb. pendrive méretű eszközbe, hogy az úgymond immunisabb legyen a WiFi és Bluetooth által okozott zajokra.

AudioQuest DragonFly Cobalt USB DAC

Hab a tortán, hogy az eszköz nemcsak számítógépre, hanem (adapter segítségével) iOS vagy Android rendszerű mobileszközre csatlakoztatva is képes betölteni a külső hangkártya szerepét. A DragonFly Cobalt már rendelhető a magyarországi AudioQuest pontokon is. Hamarosan részletesebben is visszatérünk rá egy cikk keretein belül itt, az AV-Online hasábjain.

audioquest.hu

www.facebook.com/audioquesthungary

AudioQuest DragonFly Cobalt USB DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.