Attessa névvel jön a Roksan új készülékcsaládja

2021. szeptember 8., szerda, 11:15

Roksan audio hifi erősítő lemezjátszó CD-lejátszó vinyl lemezjátszó hifi erősítő sztereó erősítő Roksan hifi

A teljes egészében az Egyesült Királyságban fejlesztett Attessa hifi készülékek az indusztriális megjelenést kombinálják korszerű funkciókkal. Az eredmény letisztult, mégis sokoldalú széria lett.

Roksan AttessaRoksan Attessa hifi rendszerRoksan Attessa hifiRoksan Attessa Integrated Amplifier hifi erősítőRoksan Attessa Integrated Amplifier hifi erősítőRoksan Attessa Integrated Amplifier hifi erősítő hátlapRoksan Attessa CD Transport CD futóműRoksan Attessa CD Transport CD futómű hátlapRoksan Attessa Streaming Amplifier hifi erősítőRoksan Attessa Streaming Amplifier hifi erősítőRoksan Attessa Streaming Amplifier hifi erősítő hátlapRoksan Attessa távirányítóRoksan Attessa Turntable vinyl lemezjátszóRoksan Attessa Turntable vinyl lemezjátszóRoksan Attessa Turntable vinyl lemezjátszó

A Roksan Attessa termékcsalád két lejátszót és két erősítőt tartalmaz. Az Attessa Turntable nevéből eredően analóg lemezjátszó, míg az Attessa CD Transport szigorúan futómű, mindössze egy digitális koaxiális hangkimenettel. Az Attessa Integrated Amplifier analóg és digitális bemenetekkel, továbbá Bluetooth aptX vevővel felszerelt integrált sztereó erősítő. Efölött helyezkedik el az Attessa Streaming Amplifier.

Roksan Attessa hifi rendszer

A két erősítő teljesítménye azonos (80 W csatornánként 8 ohmon), a fő különbség, hogy a Streaming változat BluOS modullal is rendelkezik. Ebből következik, hogy a hálózati funkciók meglétével multiroom hangrendszer zónájaként használható (legfeljebb 64 zónás környezetben), továbbá több, mint 20-féle zeneszolgáltatóval kompatibilis. Az Attessa Streaming Amplifier okostelefonról is vezérelhető, a folyamatosan frissülő BlueOS alkalmazáson keresztül.

Roksan Attessa hifi

Az erősítők letisztultságához igényes anyaghasználat társul. Az acélból és alumíniumból épített készülékházak hangsúlyos eleme a középre helyezett jelszintvezérlő, valamint a modern érzetet keltő, borostyánsárga színű előlapi kijelző. Mindkét modell rendelkezik SPDIF bemenetekkel, amelyeken keresztül MQA kódolású PCM jelfolyamot is képesek lejátszani, beleértve az Attessa CD futóműről lejátszott MQA CD-ket.

Roksan Attessa Turntable vinyl lemezjátszó

Az Attessa Turntable vinyl lemezjátszó Unipivot hangkarral, kompozit felépítéssel és alapértelmezetten Dana hangszedővel, valamint digitálisan vezérelt fordulatszabályzóval gondoskodik a minőségi hangzásról. Motorját mikroprocesszor vezérli, miközben a beépített phono modul tetszés szerint kapcsolható aktív és passzív módok között. A vibrációcsökkentett talpakat a Roksan Xerxes inspirálta, melytől a készülékház kialakításához is ellestek néhány hasznos motívumot.

Roksan Attessa CD Transport CD futómű

A CD-lejátszó csak futóműként funkcionál annak érdekében, hogy kevesebb jitter (digitális időzítési hibából eredő jelromlás) alakuljon ki a jelátalakítás közben. Érdekesség, hogy az Attessa CD Transport a BluOS alkalmazáson keresztül is vezérelhető, amennyiben az Attessa Streaming erősítőhöz csatlakoztatják.

Roksan Attessa CD Transport CD futómű hátlap

Az új Roksan Attessa termékcsalád hamarosan Magyarországra is megérkezik. A termékek árával és egyéb jellemzőivel kapcsolatban az Extreme Audio webáruházában érdemes tájékozódni.

www.extremeaudio.hu

roksan.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.