Kicsi a bors, de épp ennyi kell

Wharfedale DS-2

2018. február 21., szerda, 14:10

Wharfedale audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer hifi rendszer hifi hangfal aktív hangfal Wharfedale hangfal Bluetooth hangszóró Wharfedale aktív hangfal

Új aktív monitor hangfalakat mutatott be az öreg angol hangfalgyártó, a Wharfedale.

A Wharfedale leváltotta a korábbi, DS-1 típusát. Az új, DS-2 modell méretei az elődhöz hasonlóak, de a külcsín és a műszaki tartalom sokat változott. Nem csak a szögletes, lakkozott dobozt cserélte egy bőrszerű oldallapokkal határolt és lekerekített darabra a gyártó, de a kezelőszervek is átkerültek a hangfal oldalára, ami lássuk be, sokkal praktikusabb, mint az előd hátlapra szerelt hangerőgombja.

Wharfedale DS-2 aktív hangfal

A hangszórókészlet a dobozok méretéhez képest ígéretes. A magassugárzó 2 cm-es selyem dóm. A mélysugárzó 7,5 centiméteres, membránja polipropilén szövet, ami nyilván nem nagy, de egy 19 cm magas és 12 cm széles dobozba nem lehet sokkal többet belepréselni, hiszen alighanem az oldalfalak is több mint 1-1 centi vastagok (remélhetőleg legalább 1,6) így a belső tér szélessége sem éri el a 10 centimétert. Ha reálisak az elvárásaink, akkor ez a mélysugárzó átmérő rendben van. A reflexnyílások a dobozok hátuljára kerültek. A 30 wattos, beépített erősítőt a gyártó "next-era" jelzővel illeti, tehát biztosak lehetünk benne, hogy valamilyen D osztályú megoldással van dolgunk. Persze tudjuk, sokan még ma is csak az A osztályú erősítőkben hisznek, de érdemes körülnézni a piacon, mert a D osztályú erősítők az elmúlt években komoly fejlődésen mentek keresztül és egyebek között az audiofil és high end kategóriában is rohamosan terjednek.

A csatlakozók nem változtak sokat. A kis Wharfedale továbbra is 3,5-ös Jack aljzatot kínál az analóg forrásoknak és aptX kompatibilis Bluetooth várja a mobil eszközöket.

Wharfedale DS-2 aktív hangfal

A hangfal, bár új modell, ismerősnek tűnhet, hiszen szemből pontosan akkora, mint a DX-2 házimozi szett szatellit hangfalai, bár a DS-2 doboza mélyebb.

A típus a tervek szerint márciusban kerül az angol kereskedések polcaira, 180 £-os áron, ami a hír megjelenésekor nagyjából 66 000 Ft-nak felel meg. Hazai elérhetőségéről és áráról ebben a pillanatban még nem tudunk részletekkel szolgálni.

Wharfedale DS-2 aktív hangfal

Miért érdekes ez a kicsi Wharfedale?

A fentebb leírtakból látszik, hogy a Wharfedale DS-2 kicsit olyan, mint egy számítógépekhez szánt aktív hangfal. Akkor mégis, miért olyan érdekes? Azért, mert vloggerek tömegei keresnek mostanság hasonló hangfalakat otthoni kis stúdiójukba. Vagyis egy olyan piaci szegmens nyílik meg éppen, aminek a vásárlói amatőrök, olyanok, akik esetleg ismerik a hifi világ márkáit és talán még idegenkednek a profi világtól. Itt van a nagy lehetőség, hogy a feltörekvő YouTube csillagokat elérjék a klasszikus hifi gyártók. Biztosak vagyunk benne, hogy a következő két évben láthatunk még jó pár hasonló hangfalat a nagy gyártóktól!

hu.horn.eu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.