Kygo True Wireless E7/900 Bluetooth sportfülhallgató teszt

Minimalizmus minden esetre

2020. február 19., szerda, 13:55

Kygo audio fülhallgató Bluetooth TWS TWS fülhallgató Kygo fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt Kygo Bluetooth fülhallgató Kygo fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt Kygo Bluetooth fülhallgató teszt

A norvég DJ alapította hifi gyártó egy újabb érdekes darabjához volt szerencsénk. A True Wireless fülhallgatók egyre nagyobb teret hódítanak, mivel jól kihasználhatók, kényelmesek, és több szabadságot adnak, mint vezetékes társaik. A Kygo E7/900-at hosszasan teszteltük, így lássuk a róla kialakult, átfogó képet!

Jóban-sportban együtt

A Kygo E7/900 az univerzalitás jegyében született, így nemcsak a szürke hétköznapokban, de az edzéseken is hű bajtársunk marad, ami egyrészt a kiflialakú szilikon támasztékoknak köszönhető, másrészt természetesen a vezeték nélküliségének. A dokkolóval együtt 12 óra üzemidőt biztosít számunkra, IPX7 tanúsítvánnyal rendelkezik, ráadásul könnyű, kompakt és strapabíró.

Kygo E7/900 Bluetooth fülhallgató dokkoló

Küllem

Az E7/900 True Wireless fülhallgató mellőz minden túlcizelláltságot, díszítést és túlzást. A letisztult minimalizmussal is a praktikumot és a jól kihasználhatóságot igyekeztek kifejezni.

Kygo E7/900 Bluetooth fülhallgató dokkoló

A kerek dokkoló kényelmesen elfér bárhol; tehetjük kabátzsebbe vagy kisebb táskába. A tetején helyezkedik el a névadó lemezlovas emblémája, így megtörve az egyszerű dizájn egyhangúságát. Az alsó felén található továbbá a töltésre szolgáló USB-C aljzat. A tokot kinyitva négy LED villan fel (amennyiben az eszköz fel van töltve), amelyek a dokkoló töltöttségi állapotát jelzik.

Kygo E7/900 Bluetooth fülhallgató tartozékok

A tok és a fülesek is gumírozott borítást kaptak, amitől sokkal strapabíróbbá váltak, ugyanis kevésbé karcolódnak vagy sérülnek. Ebből a bevonatból csak egy hátrány származik a tok esetében, mivel könnyen meglátszanak rajta az ujjlenyomatok. A fülhallgatók letisztultak és kerek formával büszkélkedhetnek, egyetlen díszítő elemük pedig itt is a Kygo logó. Három méretben adnak hozzájuk szilikon illesztékeket (kiegészülve egy Comply szivacspárral), és ugyancsak három méretben mellékeltek kifliformájú szilikon támasztékokat is, amelyeket használva nagyobb stabilitás érhető el.

Kygo E7/900 Bluetooth fülhallgató

Használat közben

Az E7/900-at méretéből és súlyából kiindulva nem kevésbé hordozható, mint bármilyen más fülhallgató. Komfortszintje összességében példás, mivel nem nyomott, és hosszú idő elteltével sem érzékeltünk semmilyen szorító érzést. A kiflialakú szilikonok nélkül a fülesek stabilitása nem mondható kifogástalannak, könnyen elmozdulnak, és ritkán ki is eshetnek. Ezért sportoláshoz mindenképpen érdemes feltenni rá a kiegészítő "idomokat", azokkal sokkal jobb tartás érhető el. Utóbbi hosszú távú használatra nem ajánlott, mert a kisfülűek számára például kissé feszes, nyomó érzetet kelthet.

Kygo E7/900 Bluetooth fülhallgató

A fülesen 3 óráig hallgathatunk folyamatosan zenét vagy telefonálhatunk. A dokkoló további 9 óra üzemidőt biztosít számunkra, így egy egész napot kihúzhatunk vele akkor is, ha szenvedélyes videónézők vagy zenehallgatók vagyunk. Sajnos a fülhallgatónak volt egy számunkra zavaró tulajdonsága. Amikor merülni kezdett, kb. 15 perccel a kikapcsolás előtt jelzett. Ez a jelzés viszont nem egyszeri volt, ahogy más gyártóknál megszoktuk, hanem kb. 15-20 másodpercenként pityegett egyet, ami élvezhetetlenné tette pl. a zenehallgatást. (Ám ezzel kétségkívül elérték, hogy visszahelyezzük őket a dokkolóba tölteni.)

Kygo E7/900 Bluetooth fülhallgató dokkoló

Az esetek többségében a dokkolóból kivéve automatikusan bekapcsoltak a fülesek, és ezt egy női hang az értésünkre adta. Ha viszont ez nem történt meg, akkor külön-külön kellett őket bekapcsolnunk a rajtuk található gombokkal. A gombok továbbá zene elindítását/megállítását, hívások kezelését, hangerőszabályozást is lehetővé teszik. A telefonunkkal csak akkor tudtuk párosítani az E7/900-at, ha mindkét füles bekapcsolt, és kapcsolódtak egymáshoz. Ha mobilunkon már be volt kapcsolva a Bluetooth, és már használtuk vele a fülhallgatót, akkor az nagyon rövid időn belül automatikusan csatlakozott rá. A Bluetooth kapcsolattartása megfelelő volt, hatótávolsága pedig kb. 10 méter.

Kygo E7/900 Bluetooth fülhallgató

A fülhallgatót ellátták beépített mikrofonnal, így akár telefonáláshoz is használhattuk. Viszont más vezeték nélküli fülesekhez hasonlóan sajnos az E7/900 sem tündökölt ebben a funkciójában. Olyan volt a telefonáló hangja, mintha egy hosszú alagútból jött volna, nehezen kivehető és nagyon halk.

Kygo E7/900 Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A fülhallgató zajszigetelése meglehetősen jónak mondható. Ez már akkor is érzékeltük, amikor nem kapcsoltunk be zenét, ám miután az is felhangzott, az irodai zajokat tökéletesen kizárta, és például a tömegközlekedés hangjait is jelentősen redukálta.

Először Lady Gaga és Bradley Cooper közös dalát hallgattuk meg, a Shallow-t. Az éneknek meglepő módon némi tere is volt, ennek köszönhetően pedig atmoszférát teremtett a zenének. Kisebb terhelésen feltűnően tisztán és kirajzolódva lehetett hallani az éneket, viszont magas hangerőn kissé kiélezetté vált. Ez abból adódik, hogy a Kygo karaktere enyhén a magasba húz, így igyekezve izgalmasnak és élénknek megtartani a részleteket.

Kygo E7/900 Bluetooth fülhallgató

Gorrilaz - Clint Eastwood c. számát hallgatva az első gondolatunk az volt, hogy a Kygo dinamikailag határozott és markáns, és az ütős hangszerek ábrázolásában kifejezetten nagyvonalú. Extra erőt és energiát adott hozzá a zenéhez. A mély hangok testesek, bőséggel, de nem ormótlanul adagolta őket. Nem erőtlen a basszus, viszont a dinamikához képest kevésbé definiált, kerülte a feltűnő, zavaró búgást. Az énekhangon digitális lerakódást lehetett érezni, a hangszeres kíséret viszont élénk, a tér pedig a vártnál (ahhoz mérten, hogy teljesen vezeték nélküli fülhallgatóról értekezünk) elevenebb, mozgalmasabb volt.

Kygo E7/900 Bluetooth fülhallgató

Kygo - Happy now hallgatása közben az jutott eszünkbe, hogy az E7/900 karaktere olyan, mint egy ajándékbolt kirakata. Minden csillog és lüktet. Az ének ugyanúgy ki volt kicsit pattintva. Az egész stilizált érzettel szólalt meg. A naturális messze állt tőle, de akinek az a célja, hogy feldobja őket a zene, azoknak tetszeni fog. A basszus kellemes, nem zavaróan domináns volt. Magának a fülesnek a jelátvitele tömörített, jó néhány közép- és magasfrekvenciás részletet elkent, így egyértelműen kissé mesterkélt lett a zene. De ezzel nyilván tisztában vannak azok, akik vezeték nélküli fülest választanak. Összességében videónézéshez, Spotify-on való zene- vagy podcast hallgatáshoz egyáltalán nem rossz választás az E7-900.

Kygo E7/900 Bluetooth fülhallgató

Végszó

A Kygo True Wireless E7/900 praktikus lehet azoknak, akik a vezeték nélküli eszközöket preferálják, és egy készülékre bíznák a hétköznapi zenehallgatáshoz (buszon, irodában, stb.) és sportoláshoz szükséges aláfestést. Ugyanis szerencsére elég kényelmes ahhoz, hogy hosszú távon is zavartalanul viselhető legyen, és elég stabillá tehető ahhoz, hogy az edzéseken is bevethessük. A dokkoló ugyancsak praktikus, mivel így folyamatosan fenntartható a töltöttségi szint, ráadásul meg is védi a fülest az esetleges sérülésektől. A hangja egyáltalán nem naturális, hajlamos kissé "meglendíteni" a dinamikát és feldíszíteni a magasabb frekvenciákat, de ez a könnyedebb műfajok esetében nem hátrány.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.