JBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

2019. augusztus 2., péntek, 10:15

JBL audio hifi fejhallgató zajzár zajszűrés Bluetooth Bluetooth fejhallgató zajzáras fejhallgató JBL fejhallgató fejhallgató teszt JBL fejhallgató teszt Bluetooth fejhallgató teszt zajzáras fejhallgató teszt

A nemrégiben alaposan kivesézett JBL LIVE 400BT és LIVE 500BT jó eredménnyel szerepeltek tesztjeinkben. Mindkét modellnek volt előnye és hátránya, ami kompromisszumra készteti a vásárlót. Mi lenne, ha összegyúrnánk a kettőt, megtartva azok előnyeit? Tesztünkben erre keressük a választ.

Küllem

A JBL LIVE 650BTNC kinézete megegyezik a már tesztelt LIVE 500BT fejhallgatóval. Szintén fülre illeszkedő, ugyanazzal a vázzal, fej és fülpárnákkal. A letisztult dizájnnak köszönhetően a megjelenése szintén visszafogott, avatatlan szemlélő simán összekeverheti a kisebb LIVE 500BT-vel.

JBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató tarozékokJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató fejpárnaJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató fejpárnaJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató fejpántJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató kábelJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató dobozJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 650BTNC AppJBL LIVE 650BTNC App

Jelenleg három divatos színben választható: fekete/bronz, fehér, kék/ezüst. A töltése szintén hagyományos micro USB kábellel történik. Az első jelentős eltérés a LIVE 500BT-hez képest, hogy itt a nagyméretű, 50 mm-es dinamikus hangszóró helyett a LIVE 400BT 40 mm-esét kapjuk.

JBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató

A jobb oldali kagylón találjuk a kezelőgombokat: bekapcsolás, média lejátszás, Bluetooth párosítás és ANC. Itt található a második jelentős eltérés az 500BT-hez képest, a 650BTNC-n nincs - a szerintünk nagyon praktikus - kétlépcsős, külső hangok beengedését lehetővé tevő gomb, ami az Ambient Aware és a TalkThru funkciókat kapcsolta (bővebben a LIVE 500BT tesztünkben olvashatnak a funkcióról).

JBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató

Helyére az ANC-t kapcsoló gomb került. A bal oldali kagyló szintén érintésérzékeny, itt aktiválhatjuk a hangasszisztenseket. A csomag tartalmaz egy fejhallgató kábelt, egy USB kábelt és a családban egyedüliként egy hordtokot.

JBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató tarozékok

Használat közben

Az első használatnál a párosítás egyszerű, a csúszó gombot feltolva bekapcsol és láthatóvá válik a telefon számára, így elvégezhetjük az eszközök összekapcsolását. A csatlakozás gyors, a kapcsolat stabil, zavarmentes. Kikapcsolt állapotból újra indítva azonnal egymásra találnak a telefonnal.

JBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató fejpárna

Lehetőségünk van a multipontos csatlakozásnak köszönhetően egyszerre két telefonhoz kapcsolódni, vagy jó minőségű Bluetooth-os zenelejátszót, laptopot hallgatva nem maradunk le a telefonra érkező hívásokról sem. Az eszközök közötti váltást a dedikált Bluetooth gombbal végezhetjük, igaz itt is hosszú időt igényel a gombok elhelyezkedésének a megszokása.

JBL LIVE 650BTNC App

A JBL Headphones ingyenes applikációval szintén vezérelhető a LIVE 650BTNC, lehetővé teszi a fejhallgató beállítását, a hangzásának változtatását az ízlésünknek megfelelően.

JBL LIVE 650BTNC App

Végül, de nem utolsósorban használhatjuk a Voice Assistant szolgáltatást, ahol a Siri, a Google Assistant vagy az Amazon Alexa lesi a kívánságunkat. Az applikációban kiválaszthatjuk, hogy melyik asszisztens legyen használatban, aztán az a fülkagylók külsején található JBL emblémát megérintve bejelentkezik. A jobb oldali panel az Apple Siri-t, a bal oldali pedig a választástól függően vagy az Alexa-t, vagy a Google Assistant-ot indítja.

JBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató

Az NC gomb kapcsolja a zajszűrő funkciót, ahol a külső mikrofon és az elektronika elemzi a külső zajt, majd egy ellenfázisú gerjesztett, azonos frekvenciájú jellel kioltja azt. Ezért a funkció neve az aktív zajszűrés (Active Noise Canceling), mivel az elektronika folyamatosan figyeli a külső zajokat, igaz csak a folyamatos, monoton háttérzajjal boldogul. A JBL LIVE 650BTNC az aktív zajszűrés egyszerű, egy lépcsős módját használja, viszont nincs lehetőség a szűrés mértékének állítására.

Az üzemidő kielégítő, kikapcsolt zajszűréssel 30 óra, bekapcsolttal kb. 20 óra. Nulláról maximumra két óra alatt tudjuk feltölteni, de 15 perces töltés kétórás zenehallgatást tesz lehetővé.

JBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató fejpánt

Hangminőség

A szokásos bejáratást követően a meghallgatást Samsung Galaxy S okostelefonnal végeztük TIDAL streaming szolgáltatással.

A teszten hallgatott zenék a LIVE 400BT és a LIVE 500BT tesztjénél hallgatott albumok voltak, a pontosabb összehasonlítás miatt:

Quixotic - Flamingo Drive-Inn album 2019 TIDAL Hi-Fi

Madonna - Madame X album 2019 TIDAL Master

Santana - Africa Speaks album 2019 TIDAL Master

Susan Wong - Close To Me album 2019 TIDAL Master

JBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató

Az első megszólalásnál kellemesen csalódtunk, mivel a 40 mm-es hangszórók hozták a LIVE 500BT tesztjében hiányolt frissességet és lendületes megszólalást. Ahogy a LIVE 400BT tesztjében hallottuk: "A magashangok fojtottsága eltűnt, a középtartomány hangsúlyos és tiszta, valamint a mélytartomány arányos és bőséges, igaz az applikációban a hangzásképek kikapcsolva voltak. Miklósy Krisztián és Czifra Miklós nevével fémjelzett Quixotic - Highway Violence számánál igazán elemében érezte magát a fejhallgató. Egy pillanatra sem volt hiányérzetünk, a dinamika, a részletek igazán élvezetessé tették ezt az elektronikus időutazást. Madonna új lemeze hozta a várt minőséget, ami ugyancsak az elektronikus zenei alapoknak köszönhető."

Vonaton és metrón utazva, az ANC funkciót bekapcsolva kicsit beszűkült a tér, tompábbak lettek a magashangok, és rövidebbek a lecsengések. Mindezek ellenére a zene élvezetes maradt, hála a kioltott háttérzajnak.

JBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató

Vezetékkel hallgatva szintén több részletet és atmoszférát kaptunk, érdemes kipróbálni, milyen is a különbség a Bluetooth és a hagyományos, kábeles megszólalás között.

JBL LIVE 650BTNC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató

Végszó

A JBL LIVE 650BTNC fejhallgató valóban a LIVE 400BT és a LIVE 500BT szerelemgyereke. Hozza a két kisebb modell előnyös tulajdonságait, valamint a márkára jellemző építési minőséget és viselési komfortot. A 40 mm-es hangszórónak köszönhetően hangja lendületes, megfelelő dinamikával és térábrázolással. Igaz, a hangzást mindenki igénye szerint állíthatja az ingyen letölthető applikáció segítségével. Egyértelmű a célközönség: mobiltelefonon zenét hallgató, leginkább modern, elektronikus stílust kedvelő, sokat utazó felhasználók. A nagy méret ellenére kényelmes viselettel és számos remek szolgáltatással teszi még vonzóbbá a fejhallgatót. A két telefonhoz is kapcsolódó Headset funkció - igaz átlagos beszéd érthetőséggel telefonálás közben - valamint a modern szolgáltatások, mint a Google asszisztens vagy az Amazon Alexa még szélesebb körben teszik használhatóvá a fülest. Összességében a JBL LIVE 650BTNC egy jól eltalált fejhallgató tele hasznos szolgáltatással. Mindennapos használatra tökéletes társ, utazáshoz, irodában ideális eszköz.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.