JBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató teszt

2019. június 25., kedd, 17:25

JBL audio hifi fejhallgató Bluetooth vezetéknélküli fejhallgató Bluetooth fejhallgató JBL fejhallgató fejhallgató teszt vezeték nélküli fejhallgató Bluetooth fejhallgató teszt vezetéknélküli fejhallgató teszt JBL fejhallgató teszt

A JBL kínálatában sorra jelennek meg az új, vezeték nélküli kapcsolatot használó fejhallgatók. A nálunk vendégeskedő, legújabb LIVE család legkisebb tagját, a 400BT-t fogtuk vallatóra. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit nyújt a JBL új családja a mai kor felhasználójának.

JBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató fejpárnaJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató fejpántJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató színekJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató tartozékokJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgatóJBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató dobozJBL Headphones AppJBL Headphones App EQ

Küllem

A JBL LIVE 400BT egy fülre illeszkedő modell jól eltalált arányokkal. A kagylók mérete optimális, fülre illeszkedve a puha párnák beborítják a teljes hallószervet, így ideális az izoláció, alig hallható külső zaj.

JBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató fejpánt

A műbőr fülpárnákkal ellentétben a fejpánt teljes egészében textil burkolatú, így a világosszürke színű változatnál, nagy melegben az izzadságtól hajlamos elszíneződni. A súlya átlagos, a rugalmas fejpánt kellő szorítóerővel tartja a fejünkön a fejhallgatót, így akár hosszú távon is kényelmes a viselete. A túlhangsúlyozott logók ellenére a megjelenése visszafogott, igaz jelenleg négy divatos színben választható.

JBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató színek

Használat közben

Az első használatkor a párosítás egyszerű, a csúszó gombot feltolva bekapcsol és láthatóvá válik a telefon számára, így elvégezhetjük az eszközök összekapcsolását. A csatlakozás gyors, a kapcsolat stabil, zavarmentes. Kikapcsolt állapotból újra indítva azonnal kapcsolódik a telefonhoz. Lehetőségünk van a multipontos csatlakozásnak köszönhetően egyszerre két telefonhoz kapcsolódni, vagy jó minőségű Bluetooth-os zenelejátszót, laptopot hallgatva nem maradunk le a telefonra érkező hívásokról sem.

JBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató

A fejhallgató több érdekes szolgáltatással rendelkezik. Az Ambient Aware technológia lényege, hogy az Ambient gomb megnyomásával a fejhallgató megnöveli a külső zajt, ezáltal biztonságosabban közlekedhetünk úgy, hogy halljuk a körülöttünk lévő forgalmi vagy tájékoztató hangokat. A külső zaj megemelése elektronikusan történik a beépített mikrofonok segítségével.

JBL Headphones App

A TalkThru funkció megállítja a zenét és a mikrofonok segítségével érthetőbbé teszi a partnereink hangját, így rövid beszélgetésekhez vagy jegyvásárláshoz nem kell levenni a fejhallgatót. A másik praktikus és egyre elterjedtebb szolgáltatás a telefonos applikációval történő vezérlés. Az ingyenes JBL Headphones App lehetővé teszi a fejhallgató hangzásának változtatását az ízlésünknek megfelelően. Mint az elején említettük, a viselése kényelmes, gyors mozgásnál is stabilan ül a fejünkön.

JBL Headphones App EQ

Végül, de nem utolsósorban használhatjuk a Voice Assistant szolgáltatást, ahol a Siri, a Google Assistant vagy az Amazon Alexa lesi a kívánságunkat.

JBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató

Hangminőség

A szokásos bejáratást követően a meghallgatást Samsung Galaxy S okostelefonnal végeztük TIDAL streaming szolgáltatással.

A teszten hallgatott zenék:

Quixotic - Flamingo Drive-Inn album 2019 TIDAL Hi-Fi

Madonna - Madame X album 2019 TIDAL Master

Santana - Africa Speaks album 2019 TIDAL Master

Susan Wong - Close To Me album 2019 TIDAL Master

JBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató

Az első megszólalásnál világossá vált, hogy a fejhallgató szakít az eddigi JBL fülesekre jellemző tompa magastartománnyal és tolakodó basszussal. A zenék sok apró részlettel és kellő dinamikával szólalnak meg, hála az újrahangolt 40 mm-es hangszóróknak. A magashangok fojtottsága eltűnt, a középtartomány hangsúlyos és tiszta, valamint a mélytartomány arányos és bőséges, igaz az applikációban a hangzásképek kikapcsolva voltak. Miklósy Krisztián és Czifra Miklós nevével fémjelzett Quixotic Highway Violence számánál igazán elemében érezte magát a fejhallgató.

JBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató

Egy pillanatra sem volt hiányérzetünk, a dinamika, a részletek igazán élvezetessé tették ezt az elektronikus időutazást. Madonna új lemeze hozta a várt minőséget, ami ugyancsak az elektronikus zenei alapoknak köszönhető. Santana afrikai hangulatú lemeze már néhol sok volt a LIVE 400BT-nek. Nehezen birkózott meg a dinamikai csúcsokkal, a sok apró részlet zavarossá vált, de ez inkább a Bluetooth kapcsolat korlátaiból adódik, mint a fejhallgató valós képességéből. Susan Wong jazz lemeze is hiányérzettel szólt, kicsi volt a színpadkép és kevés jött át az atmoszférából. A tartozék fejhallgató kábellel hallgatva eltűnt a zavaros fátyolosság a hangzásból, még több apró részlet vált hallhatóvá, igaz így a fejhallgató lényege, a vezeték nélküli kényelem szűnik meg.

JBL LIVE 400BT Bluetooth fejhallgató

Végszó

A JBL LIVE 400BT fejhallgató friss, levegős hangzást hozott a kicsit tompa és túlhangsúlyozott mélyekkel operáló JBL családba. Ugyanakkor egyértelmű a célközönség, mobiltelefonon zenét hallgató, leginkább modern, elektronikus stílust kedvelőket célozta meg a gyártó. A jól eltalált méretnek köszönhetően kényelmes viselettel és számos remek szolgáltatással teszi még vonzóbbá a fejhallgatót. Ilyen az Ambient Aware és a TalkThru funkciók, valamint akár két telefonhoz is kapcsolódó headset funkció - igaz átlagos beszédérthetőséggel telefonálás közben. A modern szolgáltatások, mint a Google Assistant vagy az Amazon Alexa még szélesebb körben teszik használhatóvá a fülest. Összességében a JBL LIVE 400BT egy szerethető, roppant kényelmes fejhallgató tele hasznos szolgáltatással, bár a régi típusú Bluetooth modulnak köszönhetően korlátozott hangzásbeli képességekkel. Mindennapos használatra tökéletes, utazáshoz és irodában ideális társ, de aki kicsit többet akar a karakteréből megtapasztalni, annak érdemes vezetékkel és komolyabb lejátszóval is kipróbálni.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.