Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató teszt

2020. január 13., hétfő, 09:50

Jays audio hifi fejhallgató Bluetooth hifi fejhallgató Bluetooth fejhallgató Jays fejhallgató fejhallgató teszt Bluetooth fejhallgató teszt hifi fejhallgató teszt Jays fejhallgató teszt

A korábban tesztelt Jays x-Five Wireless egy remek vezeték nélküli Bluetooth fejhallgató. Most megérkezett hozzánk a nagyobb testvér, kipróbáltuk, sikerül-e szintet lépnie a kistestvérhez képest.

Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgatóJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgatóJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgatóJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgatóJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgatóJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató fejpárnaJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató fejpárnaJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató fejpántJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgatóJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató színekJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató dobozJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgatóJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgatóJays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató

Küllem

Ha Jays, akkor minőségi anyaghasználat, és 100 % skandináv életérzés. Nincs ez másképp a nálunk vendégeskedő Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgatóval sem. A cseppet sem hivalkodó matt fekete színű készülék sugároz magából valami időtlenséget. A dizájn a skandináv tervezőkre jellemző egyszerű, elegáns. A formavilágból nehéz lenne megmondani, hogy milyen évet is írunk éppen. Semmi hivalkodó dísz, csak minőségi alumínium és műanyag. A végeredmény egy nagyon könnyű, igazán utcai használatra tervezett fejhallgató. Kivitele zárt, fülre illeszkedő típus, 40 mm-es, dinamikus hangszórókkal és Bluetooth 4.1 aptX vezeték nélküli kapcsolattal.

Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató

A jobb oldali kagylón találjuk a kezelőszerveket, szám szerint hármat - egy multifunkciós gombot a ki- és bekapcsoláshoz, párosításhoz, a zenelejátszó vezérléséhez és a hívások fogadásához. A másik két gomb a hangerőt és a számok léptetését vezérli - egy 3,5 mm-es fejhallgató Jack aljzatot és a beépített mikrofont.

Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató

A bal oldali kagylón csupán a töltésre szolgáló micro USB aljzat és a kontroll LED található. Funkcionális, egyszerű kialakítás. Ezt sugallja a csomagolás is, fekete-fehér doboz, benne egy Jack- és egy USB töltőkábel. Puha vagy kemény tárolótokot nem kapunk, bár a fejhallgató konstrukciója nem teszi lehetővé az összecsukást, csupán a kagylókat lehet 90°-kal elfordítani. A kagylók párnázása megfelelő, a puha, szintetikus anyag megfelelően tompítja a külső zajokat és mivel fülre illeszkedő, így kevésbé hajlamos a bepárásodásra. A nálunk vendégeskedő selyemfényű fekete modell mellett még szürke, zöld és rózsaszín színben kapható el az a-Seven.

Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató színek

Használat

Az első használatkor a párosítás egyszerű, az aprócska gombot 5 másodpercig nyomva tartva életre kel, és láthatóvá válik a telefon számára, így elvégezhetjük az eszközök összekapcsolását. A csatlakozás gyors, a kapcsolat stabil, zavarmentes. Kikapcsolt állapotból újra indítva azonnal csatlakozik a telefonhoz. Az a-Seven-ben alkalmazott egyszerűnek tűnő Bluetooth 4.1 verziójú elektronika célja a minél szélesebb körben történő használat lehetősége. Az x-Five-tól eltérően az a-Seven már aptX kodeket kapott, igaz az iOS eszközök tulajdonosainak marad az AAC kodek. Az Android 8 verzió óta elérhető aptX már CD-szerű hangminőséget jelent, kérdés, milyen minőségű anyaggal használjuk.

Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató

A csúszópántok méretre igazítása után a fejhallgató stabilan ül a fejen, a szorítása megfelelő, a puha fülpárnáknak köszönhetően az izoláció mellett a kényelem is ideális. A hatótáv átlagos, kb. 10 méter, a más kapcsolódott fejhallgató a jelet stabilan, szakadozásmentesen tartja. Mindennapos használat során a mért üzemidő kb. 25 óra volt, ami egyrészt megfelel a gyári paraméternek, másrészről hetente egyszer kellett tölteni.

Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató fejpánt

Hangminőség

A szokásos bejáratást követően a meghallgatást Samsung Galaxy NOTE okostelefonnal, aptX kodekkel végeztük TIDAL streaming szolgáltatással.

A teszten hallgatott zenék szinte megegyeznek az előzőleg tesztelt x-Five hallgatása során kiválasztott anyaggal:

Coldplay - Everyday Life dupla album 2019 TIDAL Master

Leonard Cohen - Thanks for the Dance album 2019 Dolby Atmos

Sara Gazarek - Yours album 2005 TIDAL

Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató

Az első megszólalásnál tapasztalt hang nyitott, dinamikus volt, mentes mindenféle mostanság divatos túlzástól. Az aptX-nek köszönhetően ugyan érződött egy enyhe V kiemelés, ami nem a túlzó mély- és magastartományt jelentett, hanem inkább az egy kicsit háttérbe húzódó középtartományt. A magas- és mélyhangok aránya megfelelő volt, a kissé háttérbe szoruló középtartomány tapasztalatunk szerint zenefüggő, sok hangszeres, bonyolult anyagnál kissé hátrébb lépett az énekes, de akusztikus hangszeres zenénél már kevésbé tapasztaltuk eme hiányosságot.

Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató fejpárna

A Coldplay - Trouble In Town számánál megmutatta a legapróbb részleteket, igaz az énekes kissé fáradtan, tompán énekelt. Mivel a telefon kezeli a Dolby Atmos adatfolyamot, így a TIDAL-on immár elérhető ilyen kódolású lemezek között örömmel láttuk az előzőleg hallgatott Coldplay albumot is. Kipróbálva, valóban érezhető háromdimenziós hangzást kaptunk, körülöttünk elhelyezett hangszerekkel és érzékelhető távolságokkal. Hasonlatosan a valamikori dicső SACD többcsatornás módban történő hallgatásához.

A Leonard Cohen most megjelent lemezén belefeledkeztünk a zenébe, itt már nem jelentkeztek a fent említett sajátosságok. Kellemes, igazán hosszan hallgatható hangzást mutatott az a-Seven Wireless.

Sara Gazarek lemeze megmutatta az énekhang tisztaságát, természetességét. Könnyed, hibáktól és túlzásoktól mentes megszólalást kaptunk.

Kipróbáltuk az a-Seven fejhallgatót vezetékkel is, FiiO nagyfelbontású lejátszóval szintén TIDAL alkalmazással. A tapasztalt hang részletezőbb, kiegyenlítetteb volt, mint a Bluetooth-on át hallgatott zene. Hasonlatképp, olyan, mint amikor a telefonról levesszük a már kissé karcos gyári fóliát.

Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgató

Végszó

A Jays a-Seven Wireless Bluetooth fejhallgatónak valóban sikerült szintet lépni, köszönhető ez az aptX kodeknek. A megszólalás során tapasztalható néhol tompább, néhol fáradtabb hangzás a Bluetooth adatátvitel sajátossága, de érezhetően jobb, mint a sima SBC vagy AAC kodekkel hallható hangzás.

A strapabíró kialakítás és a kezelhető méret igazán ideális fejhallgatóvá teszi a mindennapi ingázás vagy akár irodai használatra. A meggyőző, 25 órás üzemidőnek hála, nekünk a napi átlagos 3 órás hallgatás mellett elég volt hetente egyszer tölteni. Telefonáláshoz csendes környezetben ajánlott, akkor átlagos beszéd érthetőséget nyújt. Aki nem akar elveszni az applikációk és beállítások tengerében, ellenben egy kiegyenlített hangú és kényelmes, strapabíró fejhallgatót keres, annak a Jays a-Seven Wireless ideális választás lehet. Nekünk nagyon tetszett, ezért az ár/érték arányt figyelembe véve jár neki az Ajánlott Vétel címke!

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.