Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató teszt

2019. november 28., csütörtök, 17:15

Jays audio hifi fejhallgató Bluetooth hifi fejhallgató Bluetooth fejhallgató Jays fejhallgató fejhallgató teszt Bluetooth fejhallgató teszt hifi fejhallgató teszt Jays fejhallgató teszt

Létezik olyan vezeték nélküli fejhallgató, amelyik tökéletes utazáshoz, hosszú üzemidővel rendelkezik, kényelmes és jól szól Android és iOS eszközön egyaránt? A Jays megkísérelt megfelelni ezeknek a kritériumoknak.

Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató fülpárnaJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató fülpárnaJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató fülpárnaJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató dobozJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgatóJays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató

Küllem

A Jays 2006-os alapítása óta tökéletes szinonimája a skandináv életérzésnek. A termékei letisztult formavilággal, minőségi anyaghasználattal és nem utolsósorban meggyőző hangzással szereznek egyre nagyobb rajongótábort. A most tesztelésen nálunk járt Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató a gyártó legkisebb modellje.

Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató fülpárna

Kialakítása tipikusan skandináv, egyszerű, funkcionális forma, minőséget sugárzó megjelenés és anyaghasználat jellemzi. A puha műbőr bevonatú fejpánt és a gumiszerű bevonatú váz tartós használatra lett tervezve, a jól izoláló, memóriahabos fülpárnák garantálják a kényelmes, hosszan tartó viseletet.

Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató fülpárna

A kicsinek tűnő méret és az összehajtható kivitel pontosan azokat a zenehallgatókat célozza meg, akik szeretik mindig maguknál hordani a fejhallgatójukat és a kényelmes viselet mellett fontos a kis méret, aminek köszönhetően kevés helyet foglal el a hátizsákban vagy táskában.

Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató

A három divatos színben - fehér, fekete, kék - kapható fejhallgató 40 mm-es hangszórójának köszönhetően kellemes megszólalást sejtet és hála a gondos tervezésnek akár 20 órát is képes zenélni egy töltéssel.

Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató

Használat közben

Az első bekapcsolásnál a párosítás egyszerű, az aprócska bekapcsoló gombot nyomva tartva életre kel és láthatóvá válik a telefon számára, így elvégezhetjük az eszközök összekapcsolását. A csatlakozás gyors, a kapcsolat stabil, zavarmentes. Kikapcsolt állapotból újra indítva azonnal kapcsolódik a telefonhoz. Az elsőre egyszerűnek tűnő Bluetooth 4.1 verziójú elektronika célja a minél szélesebb körben történő használat lehetősége. Jelenleg ugyan a Bluetooth 5-tel működő fejhallgatók képviselik a csúcsot, de az ezeket kiszolgáló telefonok még igencsak ritkaságszámba mennek. Tudatos választásnak tűnik így a régebbi Bluetooth elektronika, amivel a stabil adatkapcsolat és a két legelterjedtebb kodek - az androidos SBC, valamint az iOS AAC - nem is teszi szükségessé a legújabb telefonok meglétét.

Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató

A csúszópántok méretre igazítása után a fejhallgató stabilan ül a fejen, a szorítása megfelelő, a puha fülpárnáknak köszönhetően az izoláció mellett a kényelem is ideális. A kisméretű fejhallgatókat azért kedveljük, mert így nem jelentkezik a "bezártság" érzés és nem fülled be a fejünkön a hosszú viselés során. A hatótáv átlagos, kb. 10 méter, a más kapcsolódott fejhallgató a jelet stabilan, szakadozásmentesen tartja. Érdekes és máshol nem hallott hangeffekttel kapcsol be és ki, így ez is egyfajta magasabb minőséget sugall.

Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató

Hangminőség

A szokásos bejáratást követően a meghallgatást Samsung Galaxy okostelefonnal végeztük TIDAL streaming szolgáltatással.

A zenék közé az éppen megjelent újdonságokból is válogattunk, így meghallgattuk többek között:

Coldplay - Everyday Life dupla album 2019 TIDAL Master

Leonard Cohen - Thanks for the Dance album 2019 TIDAL Master

Andrea Griminelli - Nessun Dorma album 2019 TIDAL Master

Herbie Hancock - Headhunters album 2019 TIDAL 360 Reality Audio

A meghallgatás során a telefon fejlesztői beállításaiban a Bluetooth kodeket először SBC-re, majd AAC-re állítottuk.

Az első megszólalásnál vakon megállapítható volt, hogy a fejhallgatóban egy - általunk igen kedvelt méretű - 40 mm-es hangszóró dolgozik. A hang nyitott, dinamikus, mentes mindenféle mostanság divatos túlzástól. A Coldplay - Trouble In Town zeneszámnál megmutatta a legapróbb részleteket, ahol kellett elég mélyre ment, ahol kellett kellően finom volt.

Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató

A Leonard Cohen most megjelent lemezén belefeledkeztünk a Mester egyedi hangjába, nem volt hiányérzetünk a számok megszólalása közben.

Igaz, internetről kevesen hallgatnak klasszikus zenét, pláne utcán, vagy tömegközlekedve, de Andrea Griminelli albumát érdemes még ilyen körülmények között is meghallgatni. E számoknál nyilvánvalóvá vált, hogy itt a fejhallgató már elérte a teljesítőképessége határát, ami inkább a Bluetooth átvitelnek és az egyszerű kodekeknek köszönhető. Vezetékkel újra hallgatva a lemezt lényegesen kellemesebb megszólalást tapasztaltunk. Több dinamikát, kevésbé összemosódó hangszereket.

Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató

Az igazán kellemes élményt a Herbie Hancock lemez jelentette. Ennek a formátuma a SONY által újonnan bemutatott 360 Reality Audio. Ez a többcsatornás SACD hangzáshoz hasonló, valósághű térhatást nyújt, speciális fejhallgató nélkül. A Jays x-Five tökéletes térérzetet varázsolt elő a felvételből. A Headhunters számban minden megszólaló hangnak hallani lehetett a pontos irányát és távolságát. Aki teheti, feltétlenül próbálja ki ezt a formátumot.

Jays x-Five Wireless Bluetooth fejhallgató

Végszó

A Jays x-Five Wireless fejhallgató egy igazán szerethető mindenes, tökéletes választás azoknak, akik leginkább utazás közben, mobiltelefonról hallgatnak zenét. A hangja kellemes, bőséges dinamikával és meggyőző mélytartománnyal. A teszt során az SBC és az AAC kodek között hangzásbeli különbséget nem tapasztaltunk, a feltüntetett 20 óra üzemidő valós, közepes hangerőn könnyedén elérhető. Vezetékkel hallgatva megmutatja igazi karakterét, de itt szintén a telefon elektronikája fogja meghatározni a megszólalás milyenségét. Telefonálásra csendes környezetben megfelelő, de tömegközlekedve vagy utcán, a többszörösébe kerülő nagy márkákhoz hasónlóan ő is elvérzik. Nem is ez a cél, arra ott egy párezer forintos headset.

Összegezve, ha fontos az igényes kivitel, nem kell babrálni a kodekek beállításával és szempont a kellemes hangzás, ez a JAYS fejhallgató tökéletes választás.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.