Hama fej- és fülhallgatók telefonáláshoz

2019. augusztus 8., csütörtök, 17:15

Hama audio hifi fejhallgató fülhallgató headset Bluetooth fejhallgató Bluetooth headset Hama fejhallgató Hama headset fejhallgató teszt headset teszt Bluetooth fejhallgató teszt Bluetooth headset teszt Hama Bluetooth fejhallgató Hama Blueto

A Magyarországon 1993 óta jelen lévő Hama neve egyet jelent a megbízható kiegészítőkkel. Vajon zenehallgatásra és telefonálásra fejlesztett eszközei mennyire felelnek meg a modern kor követelményeinek?

Hama Calypso Bluetooth fejhallgatóHama Calypso Bluetooth fejhallgatóHama Calypso Bluetooth fejhallgatóHama Calypso Bluetooth fejhallgatóHama Calypso Bluetooth fejhallgatóHama Calypso Bluetooth fejhallgatóHama Calypso Bluetooth fejhallgatóHama Calypso Bluetooth fejhallgatóHama Calypso Bluetooth fejhallgatóHama Calypso Bluetooth fejhallgatóHama MyVoice600 Bluetooth headsetHama MyVoice600 Bluetooth headsetHama MyVoice600 Bluetooth headsetHama MyVoice600 Bluetooth headsetHama MyVoice600 Bluetooth headsetHama MyVoice600 Bluetooth headsetHama MyVoice600 Bluetooth headset fülillesztékHama MyVoice600 Bluetooth headset

Hama Calypso fejhallgató

Küllem

A Hama hangzatos nevű Calypso Bluetooth fejhallgatója a klasszikus, fülre illeszkedő fejhallgatók kategóriájába sorolható. Az ízléses dobozból kivéve egy pillekönnyű, minden feltűnő díszítéstől, logótól mentes eszközt kapunk. A fekete színben nálunk vendégeskedő modell kifejezetten ízléses a matt és a fényes felületekkel operáló megjelenésével. Meglepő, de valóban nem található rajta a márkára utaló logó vagy fantázianév.

Hama Calypso Bluetooth fejhallgató

A felépítése egyszerű, műanyag és műbőr. A fülkagylók nem külön felfüggesztésűek, hanem a fejpánt csúszkájával vannak egybeépítve, de egyszerű és megbízhatóan működő állítási lehetőséget kínálnak. Egyértelmű a tervező szándéka: egyszerűség és tartósság. A jobb oldali kagylón találhatók a hangerő, a bekapcsolás, a plusz mélykiemelés gombjai, a mikrofon, a töltésre szolgáló micro USB és az AUX aljzat. A műbőr fülpárnák kellően puhák, de izzasztóak a hosszabb zenehallgatás során. A tartozékként kapott mikrofonos kábellel az akkumulátor lemerülése esetén, hagyományos fejhallgatóként használhatjuk tovább.

Hama Calypso Bluetooth fejhallgató

Használat közben

A Hama fejhallgató párosítása egyszerű, a hagyományos módon, a bekapcsológombbal életre keltve és a gombot tovább nyomva tartva készen áll a kapcsolódásra. A kapcsolat stabil, szakadozástól mentes. A használat közben nagyon kényelmes, a kialakításának köszönhetően szinte súlytalan, ugyanakkor a pánt kellő erővel szorítja a párnákat, így közlekedés, mindennapi rohanás során is stabilan ül a fülön. A puha párnák jól illeszkednek, a külső zaj nagy részét kizárják. Teljesen feltöltött akkumulátorral akár 12 órán keresztül is képes zenélni. A gyártó ugyan telefonáláshoz ajánlja, de a beépített mikrofon átlagos, a külső zajoktól nehezen elkülöníthető beszédhangot eredményez.

Hama Calypso Bluetooth fejhallgató

Hangminőség

Legyünk őszinték, ha fejhallgató vásárlásnál fel kell sorolnunk tíz ismert márkát, aligha kerül bele a Hama neve.

A bejáratást követően mobiltelefonnal és TIDAL alkalmazással hallgattuk meg hogy mire is képes egy Hama fejhallgató. Meglepetésre a hangja mentes mindenféle túlzásoktól, a V hangolás ugyan hallatszik, de nem agresszív, nincs tolakodó mélytartomány, sziszegő magashang. Pontosan az a hangzás, amit mostanság az olcsó fejhallgatóknál hiába keresünk. Könnyen, hosszan hallgatható, nem érzékeny a különféle stílusokra. A színpadkép ugyan jelképes, az apró részletek nem jönnek felszínre, de mindettől függetlenül igazi versenytársa egy hasonló kategóriájú, vezetékes fejhallgatónak. Mint fent említettük, egyetlen kritika a mikrofont érte, csendes, irodai vagy otthoni környezetben elfogadható minőséget nyújt, de zajos környezetben nem igazán megfelelő. A dedikált mélyhang kiemelő gomb használata fenntartásokkal ajánlott, szétzilálja a hangképet, az eredmény inkább kellemetlen.

Hama Calypso Bluetooth fejhallgató

Ha fontos a telefonálási funkció és elsősorban munka célra használjuk, a Hama erre is nyújt megoldást, MyVoice 600 néven, egy klasszikus, mono headset formájában.

Hama MyVoice600 Bluetooth headset

Hama MyVoice 600 mono headset

A cél itt a minél kisebb súly és a hosszú üzemidő, megfelelő beszédérthetőség mellett. A headset elegáns fényes fekete, kék díszítéssel. A Calypso fejhallgatóhoz hasonlóan itt is Bluetooth 4.2 verziót kapunk, multipontos, egyszerre két telefonhoz történő kapcsolódás lehetőségével.

Hama MyVoice600 Bluetooth headset

A beszélgetési idő kb. 5,5 óra, ami akár egy normál műszak kitöltéséhez is elegendő lehet. Elsősorban sofőröknek, kerékpáron közlekedőknek ajánlott ez a fajta headset, mivel csak egyik fülbe illeszkedik, így folyamatosan halljuk a külső forgalom zaját, így biztonságosabban közlekedhetünk. Mivel a mikrofon közelebb van a szájhoz, így a beszédérthetőség sokkal jobb, kevésbé zavaró a külső zaj.

Hama MyVoice600 Bluetooth headset

Végszó

A Hama Calypso fejhallgató meglepett minket kulturált, túlzásoktól mentes hangjával, valamint kényelmével. Vannak korlátai, de ebben az árkategóriában megfelelően strapabíró kialakítást, tartós anyagokat és hosszan hallgatható hangot nyújt. Elsősorban olyanoknak ajánlott, akik utazás közben vagy a munkahelyen hallgatnak zenét, de nem akarnak lemaradni a telefonhívásokról. A tartozék mikrofonos kábellel a hangja karaktere megmarad, csak telefonálásnál jobb a beszédhang érthetősége.

A Hama MyVoice 600 egy igazi "békebeli" kialakítású mono headset elegáns megjelenéssel és 8 gramm súllyal. A kb. 5,5 órás beszélgetési idő elegendő a munka során bonyolított beszélgetésekhez akár forgalomban vagy zajos munkahelyen is.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.