Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató teszt

2020. január 21., kedd, 09:20

Denon audio hifi fejhallgató Bluetooth hifi fejhallgató Bluetooth fejhallgató Denon fejhallgató fejhallgató teszt Bluetooth fejhallgató teszt Denon fejhallgató teszt Denon Bluetooth fejhallgató

Az 1910-ben alapított Denon, mint prémium gyártó, régóta jelentős rajongótábort szerzett a fej- és fülhallgatóival is, nincs ez másképp az új, GC sorozattal sem. Prémium anyagok, legkorszerűbb technológiai megoldások és elsősorban nagyon jó hangzás jellemzi ezeket a modelleket. Megnéztük, mint nyújt a Denon a prémium kategóriába belépő Bluetooth fejhallgatójával.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgatóDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgatóDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgatóDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgatóDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgatóDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgatóDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató fejpántDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató fejpántDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató fejpárnaDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató fejpárnaDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató fejpárnaDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató fejpárnaDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgatóDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgatóDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató hangszóróDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató tartozékokDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgatóDenon AH-GC25W AppDenon AH-GC25W AppDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgatóDenon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató

Küllem

A Denon AH-GC családja jelenleg kettő vezeték nélküli és egy vezetékes fejhallgatóból áll. A csúcson - a már általunk is tesztelt - AH-GC30 aktív zajszűrős modell áll, alatta található az AH-GC25NC szintén aktív zajszűréssel, de vezetékes kivitelben és legvégül a most nálunk vendégeskedő AH-GC25W. A család tagjai anyaghasználatban, majdnem, de formavilágban teljesen azonosak. A lényeges eltérést szolgáltatásban és technikai paraméterekben kell keresnünk.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató

Az AH-GC25W megnevezése prémium vezeték nélküli fejhallgató. A váz és a párnázat anyaghasználata, kialakítása azonos a család többi tagjával. A fekete és fehér színben kapható modellek közül nálunk a fekete változat vendégeskedett.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató

A nagyméretű, fülre illeszkedő kagylók gumiszerű bevonatot kaptak, míg a csuklószerkezet és a villa elegáns, matt alumíniumból készült.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató fejpánt

A jobb oldali kagylón találjuk a kezelőszervek nagy részét, szám szerint hármat, a multifunkciós és a hangerő állító gombokat. Itt helyezkedik el a 2,5 mm-es Jack csatlakozó, valamint a micro USB töltőaljzat.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató

A bal oldalon csak egy, a hívások kezelésére szolgáló gomb található. A fejhallgató szuperpuha párnázása úgynevezett "Dual-Movement" - kettős mozgású - technológiát használ, így igen kényelmes viseletet garantál. A tartozékok itt is bőségesek, kapunk egy 1,2 m hosszú USB töltő- és adatkábelt, egy 1,3 m hosszú normál kábelt és egy szintén 1,3 m hosszú, mikrofonos headset kábelt. Természetesen itt már nem hiányozhat a tárolótok sem, strapabíró textil kivitelben.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató tartozékok

Technológia

Amiben a Denon AH-GC25W lényegesen különbözik a társaitól az a belső elektronika és a dinamikus hangszóró, mely szintén 40 mm-es (hasonlóan az AH-GC30-hoz), de itt a nagyoktól eltérően a Free Edge membránszerkezet helyett egy egyszerűbb kialakításút kapott. Az elektronika nem tartalmaz aktív zajszűrő rendszert. Ami viszont maradt, az a Bluetooth 5.0 és a kettős mikrofon technológia, az aptX HD támogatás és a meggyőző, 30 órás akkumulátoros üzemidő.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató hangszóró

A fejhallgató a Bluetooth kapcsolaton keresztül képes a magas minőségű, aptX HD kodek kezelésére, megfelelő eszközzel, mint például az Astell&Kern egy típusa, a FiiO új, M11 és M15 lejátszói, a Google Pixel, a Huawei, a Xiaomi és az LG egyes telefonjaival is kihasználható a fejhallgatóban rejlő hatalmas potenciál. A Bluetooth profil lehetővé teszi egyszerre két eszközhöz történő csatlakozást.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató

Akik nem rendelkeznek kompatibilis lejátszóval, annak marad a "sima" aptX, ami minden 8.0 és annál nagyobb rendszert használó androidos telefonon elérhető.

Az ingyen letölthető Denon Audio App egy remek zenelejátszó program, mellyel ízlésünk szerint változtathatjuk a hangzást, kezelhetjük a telefonon tárolt zenéinket, valamint kapunk egy TuneIn funkciót a netes rádióadók hallgatásához.

Denon AH-GC25W App

Az AH-GC25W rendelkezik Hi-Res Audio minősítéssel, igaz ezt csak vezetékes módban nyújtja. Itt két lehetőségünk van a nagyfelbontású zenék hallgatására. Hagyományos - az AH-GC25NC-hez hasonlóan - vezetékkel csatlakozva külső DAC-hoz, vagy nagyfelbontású lejátszóhoz. Ekkor normál, vezetékes fejhallgatóként viselkedik. Mobiltelefonhoz történő csatlakoztatáshoz használhatjuk a tartozék headset kábelt, így kényelmesen intézhetjük telefonos ügyeinket is.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató fejpárna

A másik módszer, a nem annyira elterjedt, USB kábellel történő zenehallgatás. Ebben az esetben az így már indokoltan hosszú töltőkábellel csatlakozunk asztali vagy hordozható számítógépünk USB aljzatához. A fejhallható elektronikája ebben az esetben külső hangkártyaként működik, így a digitális jelfeldolgozás is itt történik.

A fejhallgató a telefonhívások jobb minőségének javítására fel van szerelve cVc mikrofon technológiával a tiszta és érthető beszédhangok érdekében.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató

Használat közben

A fejhallgató üzembehelyezése a szokott módon, a multifunkciós gomb segítségével egyszerű, gyors párosodás és stabil kapcsolat jellemzi. Mindez kellemes női hang által kommentálva. A fejhallgató viselése kényelmes, nyomáspontja nem zavaró, akár több órán keresztül sem fárasztja el a füleket. Ami negatívumot tapasztaltunk, az a szintetikus fülpárnák miatti elég gyors beizzadás. Ettől eltekintve a zajelnyomás megfelelő, vonaton, utcán nem zavaró a külső zaj, metrón pedig semmilyen fejhallgatóval sem ideális a zenehallgatás. A Bluetooth 5 kapcsolat kevésbé érzékeny a külső zavarokra, szakadozást, jelvesztést a használat során nem tapasztaltunk.

Nagyon szimpatikus megoldás, hogy a telefon lecsatlakozása után a fejhallgató kikapcsol, így nem merítve az akkumulátort.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató fejpárna

Maga a mikrofon csendes környezetben elégséges a zavartalan telefonáláshoz, nagy külső zajnál maga a gyártó is inkább a headset kábeles telefonálást ajánlja.

Az ígért 30 órás üzemidő reális, normál hangerőn hallgatva elérhető.

Hangminőség

A Denon AH-GC25W fejhallgatót alapos bejáratás után meghallgattuk a FiiO M11 Pro lejátszóval, irodai számítógépünkkel és Samsung Galaxy Note mobiltelefonnal. A teszten hallgatott zenék kiválasztásánál figyelembe vettük a fejhallgató prémium jellegét.

Boz Scaggs - Dig album 2006 WAV HD

Patricia Barber - Nightclub album 2004 FLAC

Yello - Toy album 2016 TIDAL Master

A meghallgatásnál aptX és aptX HD kodeket használtunk.

Elsősorban a fejhallgató vezetékes képességeire koncentráltunk, hisz ilyen esetben érhető el a Hi-Res Audio specifikációnak megfelelő hangzás.

A FiiO M11 Pro lejátszóval lehetőségünk volt a kiválasztott zenéket vezetékkel és Bluetooth kapcsolattal egyaránt meghallgatni.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató

FiiO M11 Pro vezetékes mód

A megszólaló zene eleven, kellő dinamikával és szépen rajzolt színpadképpel szólalt meg. A mélyek pontosak, határozottak voltak, a magashangok csilingeltek.

Boz Scaggs - Thanks To You számát hallgatva az énekes kellemes orgánuma meggyőzően szólalt meg.

Patricia Barber hallgatása közben nem volt hiányérzetünk, az apró neszek is pontosan szép térábrázolással jelentek meg.

FiiO M11 Pro Bluetooth mód

Bluetooth módra váltva elénk húzták azt a már jól ismert függönyt, a zene vesztett finomságából egyfajta fásult tompultság jellemezte a megszólalást. Az aptX és az aptX HD között szinte csak a függöny vastagsága volt a különbség.

Talán a Yello zenéje jobban passzolt a vezeték nélküli módhoz, az elektronikus zene jótékonyan elmosta a hiányosságokat.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató

Samsung Galaxy Note mobiltelefon Bluetooth mód

A FiiO-nál tapasztalt hangzás ismétlődött, ez alapján nehéz lenne a fejhallgató márkáját megtippelni.

Asztali számítógép USB kábellel

Javuló összkép a Bluetooth módhoz képest, de még nem érte el a vezetékes minőséget. Tulajdonképpen ugyanaz az elektronika végzi a jelfeldolgozást, mint Bluetooth módban, eltekintve az adatátvitelből adódó tömörítéstől.

Denon AH-GC25W Bluetooth fejhallgató

Végszó

Kezdjük a végén: ez egy remek vezetékes fejhallgató, amit igény szerint tudunk vezeték nélkül is hallgatni. Ha olyan fejhallgatót keresünk, amelyet a lehető legtöbb helyzetben tudunk hhasználni, akkor a Denon AH-GC25W egy remek választás. Miért? Átlagos élethelyzet: reggel munkába megyünk, tömegközlekedünk, vagy ingázunk. Hallgatunk zenét, podcastot, hangoskönyvet, mert az ad egyfajta napindító feltöltődést. Erre tökéletes a Bluetooth mód. Munkahelyen szeretünk zenét hallgatni, mert így jobban telik az idő, és kicsit kivonjuk magunkat a zsongásból a munkára koncentrálva. Erre tökéletes az USB kábeles megoldás - csatlakoztatva számítógépünkhöz. Hazaérve egy kis relaxációs kikapcsolódás, levezetés legjobb eszköze a zenehallgatás. Nagyfelbontású lejátszó és remek zenék. Ehhez a legjobb választás a kábeles megoldás - mellesleg a legjobb hangminőséget is ez a mód nyújtja.

Ha el tudjuk engedni az aktív zajszűrés hiányát. akkor ár/érték arányát tekintve a Denon AH-GC25W a legjobb vétel a családon belül.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.