Vifa MEGATESZT

Vihar dániából

2019. február 21., csütörtök, 21:35

Vifa audio hifi hangszóró hangfal hangrendszer MEGATESZT Vifa hangszóró Bluetooth hangszóró Bluetoooth hangrendszer hangfal teszt hangszóró teszt Vifa teszt Vifa hangszóró teszt Bluetoooth hangszóró teszt Bluetooth hangrendszer teszt

Néhány évnyi kihagyás után, egy hasonló korábbi próbálkozásunk sikerén felbuzdulva, ismét szubjektív csoporttesztet végeztünk! Ezúttal a prémium Bluetooth-alapú hangrendszerekre specializálódott VIFA termékeit vettük elő, hogy kiderítsük, hogyan zenélnek egymáshoz képest? Videó a cikkben!

Vifa MEGATESZTVifa MEGATESZTVifa Bluetooth hangszórókVifa Bluetooth hangszórókVifa Reykjavik Bluetooth hangszóróVifa Reykjavik Bluetooth hangszóróVifa Helsinki Bluetooth hangszóróVifa Oslo Bluetooth hangszóróVifa Oslo Bluetooth hangszóróVifa Oslo Bluetooth hangszóróVifa Copenhagen 2.0 Bluetooth hangszóróVifa Stockholm 2.0 Bluetooth hangszóróVifa Stockholm 2.0 Bluetooth hangszóró

Miért nem tökéletes a Vifa MEGATESZT?

Le kell szögeznünk, hogy ez az összehasonlító tesztelés nem arra szolgál, hogy a benne szereplő termékeket aprólékosan, minden részlet feltárásával bemutassa. Csupán ízelítőnek szánjuk azoknak, akik a Vifa kínálatából szeretnének választani. Amennyiben olvasónk/nézőnk konkrét Vifa termék tudására kíváncsi, akkor javasoljuk, hogy görgessen lejjebb - a videó hivatkozásokkal együtt külön-külön megtalálhatók a hangrendszerekről írt tesztjeink. Komolyabb érdeklődőknek (függetlenül attól, hogy érdeklődésük tárgya Bluetooth hangrendszer, fejhallgató vagy hangfal) ezúttal is hangsúlyozzuk, hogy egy eszköz megismerésének leghatékonyabb módja a személyes kipróbálás.

Vifa Bluetooth hangszórók

Mivel a szobaakusztika erősen torzította volna a nagy hangerőn kapott eredményt, ezért úgy döntöttünk, hogy a hangrendszereket nem a legnagyobb terhelésen járatjuk, hanem azonos hangnyomásszinten, tehát ugyanolyan hangerővel. Utólag be kell látnunk, hogy ettől is erősen szubjektív a kapott eredmény, hiszen lehet, hogy a bárhol elférő Reykjavik élénken és bátran szólt, de nagy terhelésen, dinamikában többszörösen lekörözte a médiabútort széltében teljesen betöltő Stockholm. Mindezt egy ilyen videó nem képes érzékeltetni.

Vifa Reykjavik Bluetooth hangszóró

Az utómunka során figyeltünk fel arra is, hogy videóról visszajátszva pl. a Copenhagen 2.0 magas frekvenciás ábrázolása jelentősen puhábbnak, fakóbbnak hallatszott az Oslo-hoz képest. Ennek oka, hogy a felvételt egyetlen mikrofonnal végeztük, amely mindig a tesztalanyok középső tengelye felé nézett. A nagyméretű Vifa hangrendszerek magassugárzóit azonban kétoldalra helyezték, így mikrofonunk nem az "arcába" kapta a csilingelő részleteket. Ugye, hogy mennyit számítanak ezek a látszólag elhanyagolható apróságok?

Vifa Oslo Bluetooth hangszóró

Mitől lett mégis hasznos?

A mikrofonos teszteléssel ismét bebizonyosodott, hogy egy amatőr módszerekkel rögzített műsor minősége nem képes tökéletesen visszaadni a valóságot. Sokat tanultunk belőle, ami hasznunkra fog válni a következő, hasonló jellegű vizsgálat során. Másfelől a videó annak ellenére, hogy a hangminőségbeli különbségeket csak felületesen érzékelteti, még így is sokat elárul. A Reykjavik-hoz képest nagyobb társai sokkal kevésbé erőlködnek. Felfelé lépkedve minél több hangszóró, jobb rendszer szólal meg, annál finomabb, informatívabb maga a zene. Az alapvető karakterisztikai különbségek bemutatása tehát - amely a MEGATESZT valódi célja - sikerült, feltéve, hogy a néző mindezt fejhallgatóval figyeli meg.

Most pedig jöjjön a VIFA MEGATESZT!

 

Vifa Reykjavik

Ez a szinte bárhol elférő, UFO formájú hangszóró a legkisebb mindközül. Előnyei közé tartozik (túl azon, hogy a méretéhez képest meglepően tiszta, élénk hangon szólal meg) az USB-C csatlakozón keresztül tölthető akkumulátor, a modern megjelenés és az igényes anyaghasználat.

Vifa Reykjavik Bluetooth hangszóró

 

Vifa Helsinki

Az egyértelműen retikülnek látszani akaró, nőies formájú és színű Helsinki garantáltan megdobogtatja hölgy hozzátartozóink szívét. Kellemes, hosszan hallgatható hangja háttérzenei célra kiváló. Az egyedi dizájnhoz kissé vaskos árcédula társul, ezért kicsit nehezebb dolga lehet a többi hangrendszerhez képest.

Vifa Helsinki Bluetooth hangszóró

 

Vifa Oslo

A termékcsalád közepére pozícionált Oslo drágább, mint a (papíron) hasonló teljesítményű vetélytársai. A hangját ismerve mégsem tudunk rá neheztelni. A skandináv dizájnt illetően talán megoszthatja a felhasználókat, de legalább ahhoz képest, hogy mennyi hangszóróval vértezték fel, legalább kevés hellyel is beéri.

Vifa Oslo Bluetooth hangszóró

 

Vifa Copenhagen 2.0

Nem csak terhelhetőségében licitálja túl az összes alatta lévő rokonát. Okosabb is, hiszen építhető belőle multiroom rendszer, vezérlése pedig applikáción keresztül történik. Emellett hordozhatóságát is megőrizte a Copenhagen 2.0, hiszen beépített akkumulátorral rendelkezik - csak győzzük cipelni több, mint négykilós súlyát.

Vifa Copenhagen 2.0 Bluetooth hangszóró

 

Vifa Stockholm 2.0

Ez a hangszórókkal alaposan megtöltött "soundbar" a Vifa válasza a modern hangrendszer kérdésre. Geometriája kissé szokatlan lehet, viszont falra szerelve semmi helyet nem foglal. Mit csatlakoztathatunk rá? Látszólag csak egy kombinált mini Toslink/3,5 mm-es sztereó Jack bemenettel rendelkezik, amelyből sejthető, hogy televízióval, filmekkel lehet a benne rejlő teljesítményt igazán kihozni. A majdnem 10 kg tömegű monstrum azonban önmagában is alkalmas számos szituációban, mivel többek közt aptX HD Bluetooth kodeket, AirPlay/DLNA klienseket és multiroom funkciót is tartalmaz.

Vifa Stockholm 2.0 Bluetooth hangszóró

Iránytű

Forgalmazó:

MuzixGroup

+36-1-907-0709

1139 Budapest, Fáy u. 20.

muzixgroup.com

Facebook: https://www.facebook.com/vifamagyarorszag/
Webshop: muzix.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.