Pioneer FREEme XW-LF3 és XW-LF1 ultrakompakt mobil hangrendszerek tesztje

A pénztárcának álcázott hangrendszer

2014. december 13., szombat, 18:30

Pioneer audio hifi hangszóró hangrendszer hangfal FREEme Bluetooth Bluetooth hangszóró Bluetooth hangfal Bluetooth hangrendszer mobil hangfal Pioneer hangfal hangfal teszt hangszóró teszt hangrendszer teszt

A saját akkumulátorról üzemelő, vezeték nélküli mobil hangrendszerek kínálata döbbenetes mértékben gyarapszik, immár a ?kicsi, de hangos? tendencia nem okoz meglepetést, sokkal inkább a dizájn, ami többnyire finomításra szorul. A Pioneer FREEme hangfalacska fő előnye, hogy egész jól néz ki. Persze másra is képes, hogy mire, azt kifejtjük mai cikkünkben!

Szabadítsd ki Piót!

A Pioneer a manapság körvonalazódó igényeket vette célba FREEme termékcsaládjával, melynek tagjai a belépőszinttől elegánsabb formatervet, és elméletileg jobb hangot nyújtanak. Előbbi kétségtelenül megvalósult, legalábbis az általunk tesztelt, bőrborítású XW-LF3-K ad olyan minőségérzetet, amit ?zsebhangrendszertől? eddig ritkán láttunk. A krómozott oldalszegély és a lágy felületek egy elegáns szemüvegtokot vagy pénztárcát, nem pedig műszaki berendezést juttatnak a laikusok eszébe. 4,5 cm-es magasságát szűkített átmérőjű, gumival bevont talp palástolja, ezáltal a legtöbb szemszögből nézve még mindig laposnak látszik, és nem csúszkál az asztalunkon. De mi által lesz ?szabad? a FREEme? A válasz nem nehéz, mint korábban sokszor, ezúttal is a praktikus Bluetooth technológia nyújt megoldást, mely által vezeték nélküli kapcsolatot létesíthetünk mobileszközünk és az XW-LF dobozka között.

Pioneer FREEme XW-LF3 Bluetooth ultrakompakt hangrendszer

A szépség, és ami mögötte van

A FREEme termékcsalád jelenleg öt tagból áll. Az XW-FL3-K és XW-FL3-T típusok fekete, valamint barna bőrbevonattal rendelkeznek. A három kisebb testvér, nevezetesen XW-LF1-K (fekete), XW-LF1-W (fehér) és XW-LF1-L (tengerzöld) enyhén gumírozott műanyag felülettel készül, cserébe 20-25 %-kal olcsóbbak, mint a bőrborítású verziók. A készülékek belsejében 2 db 4 cm átmérőjű membrán kelti a hangokat, megtámogatva egy passzív radiátor által. A hangszórók felfelé néznek, a hanghullámokat 360 fokos irányban tereli szét a lapos tetőlemez, így a készüléket körül ülve mindenki ugyanazt fogja hallani.

Pioneer FREEme Bluetooth ultrakompakt hangrendszer

A hangszórókat masszív hangáteresztő rács öleli körbe, melynek közepén aktív üzemállapotban halovány fehér LED világít. Látszólag elhanyagolható dizájnelem, mégis sokat emel az összképen ez a kis lámpácska. Szerencsére a gyártók kezdenek leszokni a sok esetben irritáló, erős kék fényű LED használatáról. Gusztusosabb és elegánsabb ez a megoldás, nekünk egy kicsit a Vasember kosztüm, izzó fényforrását juttatta eszünkbe, sajnos a Pioneer terméke sugárágyút vagy háti rakétát nem rejtett magában. Ellenben találtunk hátul néhány gombot, melyekkel hangerőt, BT-párosítást és híváskezelést is vezérelhettünk, apropó, a termék NFC-kompatibilis. Viszonylag apró mérete ellenére a FREEme hangrendszerek 6-7 órán keresztül képesek zenélni, és kb. 2,5 óra alatt tölthetjük fel beépített akkumulátorukat, természetesen micro USB kábel használatával. Alapszolgáltatás a beépített mikrofon is, így tesztalanyunk telefonos kihangosítónak is használható.

Pioneer FREEme XW-LF3 Bluetooth ultrakompakt hangrendszer

Használat, hangminőség

A FREEme beüzemelése rutinszerű folyamat, okostelefont rendszeresen használó személyeknek nem jelenthet akadályt. Az egyetlen dolog, amire első alkalommal figyelnünk kell, hogy a Bluetooth nem aktiválódik magától, így érdemes kicsit hosszabb ideig nyomva tartani a készülék szinkronizáló gombját. Párosításkor nem hallottuk a tipikus csipogó hangjelzést, szinte fel is kaptuk fejünket, de a kezdeti némaságot elkönyveltük a diszkréció javára.

Pioneer FREEme Bluetooth ultrakompakt hangrendszer hátlap

A Pioneer XW-LF1 és XW-LF3 között akusztikai különbség nincsen, mindketten ugyanazt a teljesítményt produkálták. Hangminőségük egyértelműen felülmúlja az összes ma gyártott laptop hangszórókészletét, de csodákra ne számítsunk. Ahogy két pici szélessávú hangszóró és egy passzív radiátor együtt képesek szólni elméletben, pontosan azt kapjuk a gyakorlatban. Alapvetően lágyított, tömény karakter jellemzi a FREEme teljesítményét, kis hangerőn kicsit feljebb tessékeli a basszusokat, így pl. egy irodai környezetben ?csendes tombolásban? is részt vehetünk anélkül, hogy szomszédos kollégáinknak agyérgörcsöt okoznánk. Jó, hogy a termék rendelkezik egy 3,5 mm-es sztereó Jack bemenettel, mert így szinte bármire ráköthetjük, viszont kábeles használat esetén a Bluetooth jelfolyamhoz képest nem érezhető drasztikus javulás. Nagy hangerővel ne kínozzuk, halk, vagy stabil közepes terhelésen még volt módunk élvezni a zenét, nagy terhelésen a torzítás és a dinamikai préselődés miatt erre nem volt lehetőség. Az XW-LF hangrendszer, előadásmódjával nem emelkedik ki az átlagból, persze a fizikát meghazudtolni nem lehet, a pici méret kompromisszumokkal jár.

Végszó

Aki egy kicsi, diszkrétebb megjelenésű hangrendszert keres laptopja vagy mobiltelefonja mellé, amivel hangoskönyvet, baráti beszélgetésekhez aláfestő zenét, illetve telefonbeszélgetéseket, konferenciahívásokat szeretne kihangosítani, annak praktikus kiegészítő lehet a FREEme. Fő előnye, hogy a legtöbb hátizsákban és utazóbőröndben gondtalanul elfér, és tényleg jól néz ki, viszont az áráért cserébe tisztább megszólalásra számítottunk, így nem lesz az akusztikus zene rajongóinak kedvence.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.