KEF LSX II LT: majdnem ugyanaz, de kedvezőbb áron

2024. február 5., hétfő, 20:45

KEF audio hifi hangfal hangszóró hifi hangfal aktív hangfal KEF hangfal

A korábban tesztelt KEF LSX II hangfalon kisebb-nagyobb egyszerűsítéseket végeztek. Kihoztak belőle egy megfizethetőbb LT kiadást, mely már Magyarországra is megérkezett. A hangszórókat és az erősítőket megőrizték, a telefonos alkalmazás és a hálózati funkciók ugyancsak maradtak. Akkor mi változott?

KEF LSX II LT aktív hangfalKEF LSX II LT aktív hangfalKEF LSX II LT aktív hangfalKEF LSX II LT aktív hangfal hangszóróKEF LSX II LT aktív hangfalKEF LSX II LT aktív hangfalKEF LSX II LT aktív hangfalKEF LSX II LT aktív hangfalKEF LSX II LT aktív hangfal hátlapKEF LSX II LT aktív hangfalKEF LSX II LT aktív hangfal C-Link kábelKEF LSX II LT aktív hangfalKEF LSX II LT aktív hangfal állványKEF LSX II LT aktív hangfal állványKEF LSX II LT aktív hangfal AppKEF LSX II LT aktív hangfalKEF LSX II LT aktív hangfal

A gyártó leírása és a közzétett fotók alapján az látszik, hogy a KEF LSX II LT a sima kiadástól eltérő színekben kapható. A drágább alternatívát ötféle árnyalatban gyártják. Az LT esetében három szín (ami globálisan tekintve továbbra sem kevés opció), nevezetesen zsályazöld, fehér és fekete közül lehet választani.

KEF LSX II LT aktív hangfal

A drágább LSX II-től eltérően az LSX LT oldala nem tartalmaz prémium szövetet, helyette az előlappal megegyező tónusú. A reflexnyílások és hangszórók színe a dobozokéval azonos, ami ugyancsak eltérés a sima LSX játékosabb kombinációihoz képest.

KEF LSX II LT aktív hangfal

A méret és forma változatlan, beleértve az ikonikus, KEF által kifejlesztett, 11. generációs Uni-Q hangszórót. Funkcionális különbség, hogy a KEF LSX II LT a drágább testvérétől eltérően nem tartalmaz 3,5 mm-es Jack bemenetet. Ez analóg forrással rendelkezőknek nem túl örvendetes hír, viszont a praktikus HDMI ARC és számítógépet fogadó USB-C bemenet még mindig szerepel a tudástárában, épp úgy, mint az optikai és Ethernet csatlakozók.

KEF LSX II LT aktív hangfal C-Link kábel

A KEF LS50 Wireless II és KEF LSX II aktív hangfalak különlegessége, hogy vezeték nélküli használatra alkalmasak, ami úgy értendő, hogy a hangsugárzók közé nem feltétlenül szükséges összekötő kábel.

KEF LSX II LT aktív hangfal

Az LT esetében nincsen ilyen funkció, tehát a fő dobozhoz mindenképpen szükséges a párját kábellel csatlakoztatni a sztereó hangzás érdekében. A két hangfal közti jelátvitelt egyedi C-Link kapcsolat biztosítja, ehhez egy 3 méteres kábelt tartalmaz az alapcsomag, de külön rendelésre 8 méteres is létezik.

KEF LSX II LT aktív hangfal hangszóró

Aki korábban nem találkozott az LSX II-vel annak jó tudni, hogy szolgáltatásai között szerepel telefonos alkalmazással történő vezérlés és EQ beállítás, valamint AirPlay 2, Chromecast, UPnP továbbá Bluetooth (5.0) vevő.

KEF LSX II LT aktív hangfal App

Internetes zeneszolgáltatók tekintetében minden népszerűbb név rendelkezésre áll, beleértve az internetrádió állomásokat, valamint Spotify és TIDAL klienseket.

KEF LSX II LT aktív hangfal

Az LSX II LT mélyközép és magassugárzóját 70 W és 30 W teljesítményű, D osztályú erősítő hajtja. Frekvencia-átvitele hivatalosan 54 Hz-től 28 kHz-ig tart +/- 3 dB kitéréssel, ami EQ beállítástól függően valósul meg. Aki még több mélyhangot szeretne, annak előnyt jelent az aktív mélysugárzó kimenet megléte. A sima LSX II-höz kifejlesztett P1 asztali és S1 padlóra helyezhető állvány természetesen az LT kiadással is kompatibilis.

KEF LSX II LT aktív hangfal

E sorok írásakor a KEF LST II LT 400 000 Ft/pár áron kapható (valamint jelenleg akciós bevezető áron 350 000 Ft/pár), így 150-200 ezer forinttal olcsóbb az alap LSX II listaárához képest. További termékinformációkkal és kipróbálással kapcsolatban a gyártó honlapján, illetve a hivatalos magyarországi forgalmazóknál célszerű érdeklődni.

aos-hungary.com

eu.kef.com

KEF LSX II LT aktív hangfal állvány

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.