Az AKG utódja - Austrian Audio

2023. október 9., hétfő, 07:25

AustrianAudio audio hifi fejhallgató high end fejhallgató erősítő hifi fejhallgató Austrian Audio high end fejhallgató Austrian Audio fejhallgató Austrian Audio fejhallgató erősítő high end fejhallgató erősítő

Miután bezárták az AKG bécsi irodáit, az osztrákok nem hagyták veszni szakmai örökségüket. A korábbi gárdából megmaradt huszonkettő szakember összeállt és azt a látásmódot viszik tovább, ami az AKG-t hosszú évtizedek alatt világhírűvé tette. 2017-ben jött létre az Austrian Audio és folyamatosan növekszik. Eredetileg professzionális és gamer kategóriában képviselték magukat, nemrég pedig a high end hifi is célkeresztbe került.

Austrian AudioAustrian Audio teamAustrian Audio The Composer fejhallgatóAustrian Audio The Composer fejhallgatóAustrian Audio The Composer fejhallgatóAustrian Audio The Composer fejhallgatóAustrian Audio The Composer fejhallgatóAustrian Audio The Composer fejhallgatóAustrian Audio Full Score one fejhallgató erősítőAustrian Audio Full Score one fejhallgató erősítőAustrian Audio Full Score one fejhallgató erősítőAustrian Audio Full Score one fejhallgató erősítő frontAustrian Audio Full Score one fejhallgató erősítő hátlapAustrian Audio Full Score one fejhallgató erősítő

Az AKG nevet 1994-ben vette szárnyai alá a HARMAN International cégcsoport. 2017-ben, amikor a Samsung megvásárolta a HARMAN-t, áttelepítették az AKG székhelyét Kaliforniába. Azóta hifi termékek és információk tekintetében is egyfajta vákuum volt érzékelhető. Jó hír, hogy az osztrákok megőrizték azt a tapasztalati tőkét, amivel más néven, de képesek folytatni munkásságukat. Az Austrian Audio csapat fókuszában két cél lebeg. Az egyik, hogy megőrizzék az AKG érából származó tudást, a másik, hogy közben ne álljanak meg a fejlődésben.

Austrian Audio team

A bécsi székhelyű cég aktuális kínálatát főleg magas minőségű, nagymembrános kondenzátor mikrofonok és professzionális fejhallgatók töltik ki. Szeptemberben bemutattak egy high end fejhallgatót (The Composer), amihez passzoló fejhallgató erősítőt is terveztek (Full Score one).

Austrian Audio The Composer fejhallgató

A The Composer egyedi fejlesztésű 49 mm-es hangszórót tartalmaz, melynek membránja DLC bevonatos. Teljes harmonikus torzítása 1 kHz-es mérés alapján kevesebb, mint 0,1%. Az alig 400 grammos, nyitott kivitelű füles minden kritikus része fémből készült a hosszú élettartam érdekében. Csomagolásának része három különböző kábel (XLR, 3,5 mm-es Jack és Pentaconn dugóval).

Austrian Audio The Composer fejhallgató

Nagyméretű fülpárnákat és egyedi felfüggesztésű fejpántot terveztek hozzá, így vélhetőleg komfortos is. További jellemzői megtalálhatók a gyártó honlapján. Előrendelése már jelenleg is lehetséges, az ára e sorok írásakor 975 000 forint.

Austrian Audio Full Score one fejhallgató erősítő

Egy magas kategóriás fejhallgató esetében jelentős mértékben befolyásolja a hangélményt, hogy milyen elektronika végzi a meghajtását. Az Austrian Audio saját tervezésű fejhallgató erősítőt is bemutatott Full Score one néven. Bármilyen high end fülessel párosítható, de a leírás alapján elég egyértelmű, hogy a The Composer társának szánták.

Austrian Audio Full Score one fejhallgató erősítő

A gyártó leírása alapján sokat jelent a váratlan dinamikus hangok (lábdob és egyéb eleven részletek), tranziensek tiszta közlése szempontjából, hogy az erősítő teljesen diszkrét kivitelű és integrált áramköröket nem tartalmaz.

Austrian Audio Full Score one fejhallgató erősítő hátlap

RCA és XLR bemenetek kerültek rá, D/A konvertere nincs, leendő tulajdonosa döntheti el, hogy milyen forráseszközt illesszen mögé. A The Composer fejhallgatóval együtt fog érkezni, 580 000 forintos áron.

Austrian Audio Full Score one fejhallgató erősítő

Az Audio Centrum mostantól az Austrian Audio high end termékeinek hivatalos magyarországi forgalmazója. A The Composer és Full Score one év végétől kipróbálható lesz náluk!

audiocentrum.hu

austrian.audio

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.