Wadia készülékek Magyarországon

2013. július 10., szerda, 16:15

Wadia DAC DA konverter Intuition Decoding Computer Wadia Digital hifi audio high-end

Magyarországon is elérhetővé váltak a Wadia high-end kategóriás forráseszközei. A teljes kínálat mindössze három termékből áll, műszaki adataik viszont cseppet sem szerények.

A Wadia korábban referencia minőségű CD/SACD lejátszók gyártásával is foglalkozott, melyek sok hifista álmainak főszereplői voltak de tekintettel a formátumok rohamosan csökkenő népszerűségére, mára kizárólag mozgó alkatrész nélküli forráseszközöket készítenek, a lehető legmagasabb technikai színvonalon.

A cég jelenlegi legnagyobb modellje, az Intuition 01 egy integrált erősítővel összekovácsolt D/A konverter. Már megjelenéséből is lehet sejteni, hogy nem átlagszínvonalú termékkel van dolgunk. Elegáns külsejét Olaszországban tervezték, a légiesen ívelt vonalak és a méretes kijelző miatt inkább futurisztikus jelleget sugároz. De mi fér egy ilyen lapos házba? 8 Ohm mellett csatornánként 190 W teljesítményű végfokozatok, melyek akár tekintélyt parancsoló álló hangsugárzókat is gond nélkül kiszolgálnak.

Wadia Intuition 01 power DAC

Még számottevőbb a digitális jelfeldolgozó áramkör, mely a Wadia által kifejlesztett, 1536 MHz/32 bites felskálázó algoritmussal dolgozik. Maga a processzor egy ESS SABRE 9018 típus, natív 32 bitmélységgel. A készülék másik, ugyancsak kiemelkedő képessége, hogy USB-ről képes 384 kHz/32 bites lejátszásra, és támogatja a DSD formátumot. Igaz, az ilyen rátájú forrásanyagok elérhetősége alig jobb a 4K filmekénél. A csúcsminőségű jelátvitel érdekében 2 db I2S aljzat is került az Intuition 01 hátoldalára, de nem maradt el az AES/EBU, koaxiális és optikai bemenet sem.

Wadia Intuition 01 power DAC

A trió közepére pozícionált, Wadia 121 Decoding Computer jóval diszkrétebb, tüskés talapzatú alumínium házba került. Belőle kimaradt a végfok, ezért külön erősítővel kell összekötni. Ha már van birtokunkban valamilyen high-end fejhallgató, hasznunkra lehet az előlap alsó sarkába integrált, 6,3 mm-es Jack kimenet.

Wadia 121

A Wadia 121 testébe is belekerült a gyártó DigiMaster felskálázó algoritmusa, amely 1,4 MHz-re képes feltornázni a lejátszott anyagok mintavételezési frekvenciáját. A hátlapon bőséges csatlakozó felhozatal tárul elénk; az AES/EBU és USB mellett koaxiális és optikai aljzatok közül csemegézhetünk. Az analóg kimeneti jelet küldhetjük RCA vezetékkel, vagy ha az erősítő alkalmas rá, akár szimmetrikus XLR kábellel is. A készülék mindegyik bemenetén képes fogadni 192 kHz/24 bites anyagokat, az aktuális mintavételezésről és a jelszintről előlapi LED-ek adnak tájékoztatást.

Wadia 121

A harmadik készülékbe szintén építettek erősítőt, igaz, itt be kell érnünk csatornánként "mindössze" 50 wattal. A Wadia Digital 151 PowerDAC mini a gyártó elmondása szerint a megszokottnál kisebb méretben (alig nagyobb, mint egy Mac Mini) kínál a vártnál nagyobb teljesítményt.

Wadia 151 power DAC mini

Karosszériája nagyon hasonlít a 121 típuséhoz, azzal a kivétellel, hogy itt nem LED-eket, hanem egyetlen darab háttérvilágítású kijelzőt alkalmaztak. A mindössze 2,7 kilogrammos, fekete vagy ezüstszínben választható készülék mellé alaptartozékként jár egy teljes funkcionalitású fém távvezérlő is.

Wadia 151 power DAC mini

A Wadia termékek pontos áráról egyelőre nincs információnk.

www.wadia.com

www.audiophile-szalon.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.