Új tápkábel és hangfalkábel az AudioQuest kínálatában

2018. szeptember 21., péntek, 17:00

AudioQuest audio hifi kábel tápkábel hangfalkábel audio kábel hifi kábel

NRG-Y és NRG-Z néven üdvözölhetjük az AudioQuest legújabb hifi tápkábeleit, melyekkel egyidejűleg két "kicsi rakéta" is érkezett Magyarországra, a Rocket 11 és 22 hangfalkábelek formájában.

Ahogy a gyártó közleményének alcímében is olvasható, a vihar folytatódik. Ezzel utalnak arra, hogy sikeresen átültettek a belépő tápkábel szériába olyan technológiákat, amelyek a már általunk is tesztelt Storm sorozatból (Thunder, Tornado, Hurricane és Dragon) származnak. Így az NRG-Y és NRG-Z is ugyanazokat a zajszigetelő eljárásokat tartalmazza, mint a nagyobb testvéreik, csak jelentősen alacsonyabb áron. A gyártó szavaival élve zéró karakterisztikus impedanciát és tömörítés nélküli áramátvitelt nyújtanak az új kábelek.

AudioQuest NRG-Z3 tápkábel

Hogy a termékek hatását köznyelven is elmagyarázzák, az alábbi analógiát használták az AudioQuest munkatársai: képzeljük el, hogy egy pénzérmét ejtünk egy samponnal feltöltött csőbe. Mindegy, hogy milyen vastag az a cső (alacsony ellenállás), a sampon (karakterisztikus impedancia) az érme útjában lesz (áram tranziens kompromisszum). A karakterisztikus impedancia megszűntetésével (jelen esetben nullát jelent) olyan, mintha csak levegő lenne a csőben, annyira közel a vákuumhoz, amennyire csak lehet. Mindegy, hogy az erősítő alig egy watton megy, vagy teljes terhelést kap, a korlátlan tranzienseket érezni fogjuk a testünkkel - legalábbis ezt írta az AudioQuest. Az új tápkábelek 1, 2 és 3 méteres kiszerelésben vásárolhatók meg.

AudioQuest Rocket 11 hangfalkábel

A Rocket 11 és Rocket 22 hangfalkábelek a kb. 20 évvel ezelőtt bemutatott Flat Rock széria sarjai. Azóta nagyon sok fejlesztés történt, de az újoncokkal most először tudott a korábbinál is kedvezőbb méterárat biztosítani a cég. A teljes sávú és kettős kábeles (bi-wire) módon egyaránt beköthető modellek ún. féltömör kialakításúak, hosszú szemcséjű (LGC) réz vezetőt tartalmaznak, valamint a Rocket 22 esetében ún. tökéletes felszínű, polírozott rézszálak (PSC) is találhatók. Szerkezetük koncentrikus kialakítású, ami annyit tesz, hogy a bennük haladó szálak csokrai egymásra merőleges spirálokban húzódnak.

AudioQuest Rocket 22 hangfalkábel

Az AudioQuest NRG-Y és NRG-Z valamint Rocket 11/Rocket 22 kábelek már itthon is megvásárolhatóak, pontos árakért és további termékinformációért a KáCsa Audió honlapján érdemes érdeklődni.

www.kacsa-audio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.