Új high-end házimozi erősítővel jelentkezett az Arcam

Arcam AVR750

2013. augusztus 21., szerda, 13:40

Arcam AVR750 Arcam erősítő Arcam házimozi házimozi erősítő házimozi erősítő

A brit Arcam nem tartozik azon kommersz gyártók közé, akik 12 hónapot sem várnak egy-egy házimozi erősítő modell leváltásával és egy - sokszor csak típusszámában - új készülék piacra dobásával. Ám az idő expressz sebességgel száguld, már négy éve, hogy a legendás AVR600 ámulatra és elismerésre késztette a teljes házimozis világot, eljött az ideje nyugdíjba küldeni. Utódja az AVR750 nevet kapta, ezen kívül szinte semmit nem változtattak a kinézetén, megtartották a jól bevált formákat. Azonban a gépháztető alatt és a hátoldalon jelentős módosítások történtek.

Arcam AVR750 házimozi erősítőArcam AVR750 házimozi erősítőArcam AVR750 házimozi erősítőArcam AVR750 házimozi erősítő hátlap

Az AVR750 különlegessége, hogy az erősítő fokozatok 30 W teljesítményig A osztályban működnek, annál feljebb G osztályban. A megadott legnagyobb teljesítményfelvétel 1,5 kW, aminek ismeretében biztosak lehetünk abban, hogy a megszokott Arcam erő, sőt, brutalitás rejtőzik a fémlemezek alatt.

A legnevesebb gyártók - Wolfson Microelectronics, Cirrus Logic, Analog Devices - chipjei és processzorai végzik a digitális/analóg átalakítást, a filmhang formátumok dekódolását és a videó jelfeldolgozást.

Arcam AVR750 házimozi erősítő hátlap

A korszerű jelforrások számára 7 db HDMI bemenet és 2 db kimenet áll rendelkezésre, utóbbiak ARC-képesek és természetesen az összes kezeli a 4K Ultra HD és a 3D jeleket.Egy USB aljzat is található a hátlapon, alkalmas FLAC formátumú zenék lejátszásra, illetve iPhone/iPad/iPod csatlakoztatására. Ethernet portja segítségével internetes rádióállomások ezreit hozza a nappalinkba, de FM/DAB/DAB+ tunerek is vannak a fedélzeten.Végre meghallgatták a kritikákat és áttervezték a távirányítót (CR450), ami a képek alapján sokkal használhatóbbnak tűnik a réginél, de akinek az sem tetszik, iPad-ra letölthető ArcamRemote alkalmazással vezérelheti az AVR750 házimozi erősítőt.

Az első szállítmány már úton van a hazai forgalmazó, a Házimozi Stúdió felé, ahol hamarosan kipróbálható és megvásárolható lesz.

www.arcam.co.uk

www.hazimozistudio.hu

Arcam AVR750 házimozi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.