Így turbózzuk fel a TV hangját?

2015. november 24., kedd, 10:00

JBL audio hangfal hangszóró hangrendszer soundbar Bluetooth Bluetooth hangszóró Bluetooth hangrendszer JBL hangszóró JBL hangfal JBL soundbar

Boost TV néven fut az a különc külsejű, leginkább soundbar funkciót betöltő JBL hangrendszer, melyre nemrég mi is felfigyeltünk. A kompakt, ám meglepően nagy teljesítményű hangfalacskát kimondottan az okostévék legendásan rossz hangminőségének feljavítására szánják.

A JBL Boost TV-ben valójában nem a klasszikus hangprojektor és soundbar kategóriák, hanem a manapság kedvelt, hordozható hangrendszerek adottságait kamatoztatták. A fő eltérés, hogy ezt a fekete "dobozt" nem vihetjük magunkkal bárhová, jobban mondva útközben nem fog szólni, mivel akkumulátora nincsen. Ettől függetlenül méretét és formavilágát tekintve, nekünk egyből a korábban tesztelt Xtreme jutott róla eszünkbe, csak némileg laposabb kiadásban.

JBL Boost TV soundbar

A Boost TV használata és felépítése épp olyan egyszerű, mint bármilyen hagyományos soundbar-é. A televízió hangját analóg, vagy optikai kábellel ráköthetjük, és onnan kezdve nem a lapos LED panel alá passzírozott cicergők, hanem a JBL által tervezett és gyártott, 30 W összteljesítményű rendszer fogja kelteni a hangokat. A papíron közölt, 60 Hz-től 20 kHz-ig érő frekvenciatartomány talán nem fog tüdőszaggató basszusokat kelteni a nappalinkban, az ehhez társuló, 92 dB hangnyomásszint viszont bíztató.

JBL Boost TV soundbar

Nem csak a hozzá mellékelt, hanem a televíziónkhoz használt távvezérlővel is állíthatjuk a JBL Boost TV hangerejét. Ezen kívül beépített Bluetooth vevőt is tartalmaz, így a mobileszközünkön (tablet, okostelefon) tárolt hangfájlokat vezeték nélkül is közvetíthetjük felé. Utóbbit megtoldották a "JBL SoundShift" nevű szolgáltatással, amelynek lényege, hogy automatikusan variálhatunk a hangrendszer bemenetei között, ha éppen mondjuk Bluetooth kapcsolatról a TV hangjára szeretnénk váltani.

JBL Boost TV soundbar

A JBL Boost TV soundbar már itthon is megvásárolható, bruttó 59999 Ft-os áron. Amennyiben olvasóink kíváncsiak az eszköz képességeire, akkor hamarosan látogassanak vissza honlapunkra, ugyanis nemsokára kiadós tesztnek vetjük alá az említett hangrendszert.

www.extremeaudio.hu

eu.jbl.com

JBL Boost TV soundbar

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.