Samsung Smart Forum 2.0

Több mint egy pillanatkép

2013. március 22., péntek, 15:30

Samsung Smart TV okostévé Samsung TV Samsung Smart TV Smart Forum Samsung plazma plazma TV Samsung LED TV F8500 DA-F61 DA-E750

A Samsung tagadhatatlanul élen jár az okostévék és ezzel az egész televíziózás jövőjének fejlesztésében, így mindenképpen érdekes program lehet a március 22-23-án megrendezett Samsung Smart Forum 2.0 az Erzsébet téri Design Terminálban, az egykori buszpályaudvar épületében.

A Samsung összeszedett egy kiállításnyi terméket, szépeket, újakat és érdekeseket, majd mindezt bezsuppolta a Design Terminálba, tipikus kiállításos módon. Úgy érezzük, hogy itt a show nem a külsőségekben keresendő, hanem a termékekben. A Samsung nagyon meg akarja mutatni nekünk, hogy mit tud és persze azt is, miként képzeli a jövőt.

No de mielőtt a jövő felé tekintenénk, gyorsan elhangzik, hogy a cég immáron 75 éves. Ezzel bizony az elektronikai óriások között az egyik legöregebb. Ki gondolta volna?!

Ennek tisztázása után szerencsére máris a jövő lett a téma. A felszólalókból csak úgy sugárzik a magabiztosság és eltökéltség, amikor azt mondják: a Samsung egyenlő a holnappal, a jövővel. Majd gyorsan el is kezdődik a tévék bemutatása, bár azok már egyre kevésbé hasonlítanak a klasszikus tévékre. Egyre inkább számítógép, vagy inkább telefon és tabletszerűek. Okos társak a hétköznapokban, amik igyekeznek a lehető legtöbb igényünket kiszolgálni. Ez odáig fejlődik, hogy alighanem már ez év második felében megjelenik a hangvezérlés olyan új szintje, amikor már a tévének is feltehetünk kérdéseket és az online szolgáltatások segítségével megpróbál nekünk válasszal szolgálni. Hasonlót ugye pár éve már láthatunk a csúcstelefonokban is, így ez már nem is annyira álomszerű. Persze tudjuk, hogy erre sokan majd azt mondják, ez még a telefonokban is elég kiforratlan, de hát ilyen a fejlődés. Ne feledjük, hogy pár éve még a telefonokkal készített fényképek is lesajnált dolgok voltak, ma pedig már neves fotós pályázatokon bukkannak fel a díjazottak között. A Samsung elkezdett valamit, már nem a nulláról indulva, hanem folyamatosan gyarapodó tapasztalatokkal a háttérben. Ez a valami pedig innentől kezdve fejődni fog, és egyre jobb és jobb lesz. Többek között éppen azoktól, akik használják. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy aki elkezdi használni, az folyamatos fejlődésre számíthat, akkor is, ha nem vesz újabb és újabb készülékeket!

Samsung Evolution KitEz miként lehetséges? A Samsung megtartotta ígéretét és már el is hozott egy olyan tavalyi modellt, amit egy Evolution Kit segítségével fejlesztettek tovább az idei modellek tudásszintjére! Ez a filozófia eddig teljesen idegen volt a tévéktől. Hasonlót is csak egy-egy kisebb német gyártó kínált csillagászati áron, még anno a képcsöves tévék korában. Az azonban még egészen másról szólt. Utólagosan lehetett a tévébe beszereltetni a teletext, vagy a PiP szolgáltatásokat, esetleg műholdvevőt. Most viszont nem egy kiegészítés kerül bele, hanem a TV agyát fejleszthetjük lényegesen magasabb szintre, hogy így könnyedén használhassuk az ezzel elérhető új szolgáltatások tömegét! Hatalmas a különbség!

Tovább fejlődött a tévék vezérlése is és persze ezt is ki lehet próbálni a Smart Forum 2.0 kiállításon! Reális áron vehetünk végre vezeték nélküli billentyűzetet és sokat ügyesedett a tévék gesztus vezérlése is. Vagyis még könnyebb lesz integető kézmozdulatokkal lehalkítani a tévét.

Samsung Smart Forum

Persze ehhez nem csak a programot és azt azt futtató processzort kellett fejleszteni, de a tévébe épített kamerát is. Ez egyes modellekben már 5 megapixeles! Ha valaki arra lenne kíváncsi, hogy ez miért is jó, hiszen ezzel ugye nem igazán fogunk fotózni, akkor érdemes belegondolni, hogy a nagyobb felbontás által szélesebb látószög mellett is könnyebben értelmezi a TV a látottakat. Egyúttal gyorsabb és pontosabb arcfelismerést, Skype beszélgetések alatt tisztább képet is kapunk.

Samsung Smart Forum

A Samsung az idén még több elektroncsöves házimozis készüléket kínál. Ezekben találkozhatunk 7.1-es rendszerrel is, de ez nem a szokásos, több háttércsatornát használó megoldás lesz, hanem a frontsugárzók kapnak egy-egy felfelé forgatható hangszórót.

Samsung Smart Forum

Apró tippünk, hogy aki kilátogat, vessen egy pillantást a Samsung F8500-as 64 colos plazma tévéjére is! Ilyenkor drukkolunk, hogy még sokáig éljen és viruljon a plazma technológia!

Samsung Smart Forum

A kiállított termékek között felbukkan és meghallgatható az elmúlt évben a mi tesztünkben is remekül teljesítő DA-E750 és persze itt sorakozik a többi típus is. A sci-fi-be illő 650-es és a némileg hétköznapibb formájú DA-F61.

Samsung Smart Forum

A szokásos bolti bemutatóknál nagyságrendekkel látványosabb Smart Forum mindenképpen érdekes program, ráadásul szombaton több érdekes rendezvény is lesz még az Erzsébet téren és környékén, így bőven akad ok, hogy a zord idő ellenére is ellátogassunk és megszemléljük, megtapogassuk a Samsung aktuális kínálatát.

www.samsung.hu

Samsung Smart Forum

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.