Új HDMI kábel az AudioQuest kínálatában

2018. október 19., péntek, 15:45

AudioQuest audio hifi hangfal kábel hangfalkábel hangsugárzó kábel HDMI kábel AudioQuest hangfalkábel AudioQuest HDMI kábel

AudioQuest Cherry Cola néven startolt a cég legújabb, ún. hibrid optikai HDMI kábele, amelynek fő különlegessége, hogy a gyártó korábbi szériáit túllicitálva már 30 méteres hosszig tud 4K/UHD felbontású képet továbbítani. Ezen kívül audiofil minőségű, falba húzható hangsugárzó kábel is érkezett.

AudioQuest Cherry Cola HDMI kábelAudioQuest Cherry Cola HDMI kábelAudioQuest Cherry Cola HDMI kábelAudioQuest Cherry Cola HDMI kábelAudioQuest Cherry Cola HDMI kábelAudioQuest SLiP XTRM hangfalkábel

AudioQuest Cherry Cola

A nagy hosszúságú HDMI kábel azért érzékeny téma, mert bizonyos távolság fölött instabillá válik a jelátvitel. Ezért alkalmaz az AudioQuest elektronikával felszerelt, ún. aktív fejes HDMI kábeleket a 10 méteres és afölötti hosszúságoknál. Azonban az említett technológiával is csupán 15 méterig tudtak hibátlan képet/hangot garantálni. A Cherry Cola érkezésével úgy tűnik, most kijjebb tolódnak a határok. Az új kábel csatlakozófejébe elektro-optikai jelátalakítót építettek. A forráseszköz felőli végtől a képmegjelenítőig 4 db optikai vezetőszál továbbítja a jelet. Ez a technológia gond nélkül hordoz 18 Gbps adatmennyiséget és HDR műsorokat.

AudioQuest Cherry Cola HDMI kábel

A kábelben kifinomult zajelnyelő rendszer is segíti a jel biztonságos továbbítását. Mindehhez hozzáadódik a szénszálas szigetelés a vezetőkön lévő ezüstözött bevonat is, amelyekkel az RF zajok elnyelését, ill. csökkentését tudják hatékonyabban végezni. A kábel nem igényel külső tápegységet, tehát semmilyen külső eszközt nem kell beilleszteni működtetéséhez.

AudioQuest Cherry Cola HDMI kábel

A Cherry Cola 5/10/15,2/20/25/30,5 méteres hosszúságokban rendelhető. Árazása kb. 170 000 és 280 000 Ft között alakul, amiből sejthető, hogy nem hálószobai kistévéknél, hanem nagy alapterületen kialakított, kimondottan filmnézésre/minőségi képmegjelenítésre szánt konfigurációknál (pl. high end vetítők használata) praktikus. Másfelől ezzel az ár/érték aránnyal, amennyiben csak egy képmegjelenítőről esik szó, ideális alternatívát képez az Ethernet-alapú technológiákkal szemben.

AudioQuest Cherry Cola HDMI kábel

SLiP XTRM installációs audiofil hangfalkábelek

Az AudioQuest tovább bővítette falba húzható hangsugárzó kábel sorozatát is. A SLiP XTRM 14/2 (egy érpáras) és SLiP XTRM 14/4 (kettő érpáras, kettős kábelezésre is alkalmas) modellek a korábban általunk is említett Rocket 22 kábel vezető szerkezetét hasznosítják, csak lényegesen kisebb, csatornabarát kivitelben. A sima felületű, könnyen behúzható köpeny alatt ún. féltömör LGC és PSC réz vezetők találhatóak, fordított spirál elrendezésben. A gyártó szerint a SLiP XTRM az eddigi legjobb hangú installációs hangsugárzó kábelük. A SLiP XTRM 14/2 és SLiP-XTRM 14/4 már itthon is rendelhető 4560, ill. 9120 Ft/m áron.

AudioQuest SLiP XTRM hangfalkábel

Az AudioQuest őszi újdonságairól további információk találhatóak a KáCsa Audió honlapján.

www.kacsa-audio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.