Új HDMI kábel az AudioQuest kínálatában

2018. október 19., péntek, 15:45

AudioQuest audio hifi hangfal kábel hangfalkábel hangsugárzó kábel HDMI kábel AudioQuest hangfalkábel AudioQuest HDMI kábel

AudioQuest Cherry Cola néven startolt a cég legújabb, ún. hibrid optikai HDMI kábele, amelynek fő különlegessége, hogy a gyártó korábbi szériáit túllicitálva már 30 méteres hosszig tud 4K/UHD felbontású képet továbbítani. Ezen kívül audiofil minőségű, falba húzható hangsugárzó kábel is érkezett.

AudioQuest Cherry Cola

A nagy hosszúságú HDMI kábel azért érzékeny téma, mert bizonyos távolság fölött instabillá válik a jelátvitel. Ezért alkalmaz az AudioQuest elektronikával felszerelt, ún. aktív fejes HDMI kábeleket a 10 méteres és afölötti hosszúságoknál. Azonban az említett technológiával is csupán 15 méterig tudtak hibátlan képet/hangot garantálni. A Cherry Cola érkezésével úgy tűnik, most kijjebb tolódnak a határok. Az új kábel csatlakozófejébe elektro-optikai jelátalakítót építettek. A forráseszköz felőli végtől a képmegjelenítőig 4 db optikai vezetőszál továbbítja a jelet. Ez a technológia gond nélkül hordoz 18 Gbps adatmennyiséget és HDR műsorokat.

AudioQuest Cherry Cola HDMI kábel

A kábelben kifinomult zajelnyelő rendszer is segíti a jel biztonságos továbbítását. Mindehhez hozzáadódik a szénszálas szigetelés a vezetőkön lévő ezüstözött bevonat is, amelyekkel az RF zajok elnyelését, ill. csökkentését tudják hatékonyabban végezni. A kábel nem igényel külső tápegységet, tehát semmilyen külső eszközt nem kell beilleszteni működtetéséhez.

AudioQuest Cherry Cola HDMI kábel

A Cherry Cola 5/10/15,2/20/25/30,5 méteres hosszúságokban rendelhető. Árazása kb. 170 000 és 280 000 Ft között alakul, amiből sejthető, hogy nem hálószobai kistévéknél, hanem nagy alapterületen kialakított, kimondottan filmnézésre/minőségi képmegjelenítésre szánt konfigurációknál (pl. high end vetítők használata) praktikus. Másfelől ezzel az ár/érték aránnyal, amennyiben csak egy képmegjelenítőről esik szó, ideális alternatívát képez az Ethernet-alapú technológiákkal szemben.

AudioQuest Cherry Cola HDMI kábel

SLiP XTRM installációs audiofil hangfalkábelek

Az AudioQuest tovább bővítette falba húzható hangsugárzó kábel sorozatát is. A SLiP XTRM 14/2 (egy érpáras) és SLiP XTRM 14/4 (kettő érpáras, kettős kábelezésre is alkalmas) modellek a korábban általunk is említett Rocket 22 kábel vezető szerkezetét hasznosítják, csak lényegesen kisebb, csatornabarát kivitelben. A sima felületű, könnyen behúzható köpeny alatt ún. féltömör LGC és PSC réz vezetők találhatóak, fordított spirál elrendezésben. A gyártó szerint a SLiP XTRM az eddigi legjobb hangú installációs hangsugárzó kábelük. A SLiP XTRM 14/2 és SLiP-XTRM 14/4 már itthon is rendelhető 4560, ill. 9120 Ft/m áron.

AudioQuest SLiP XTRM hangfalkábel

Az AudioQuest őszi újdonságairól további információk találhatóak a KáCsa Audió honlapján.

www.kacsa-audio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.